iyi günler birisi ethernet kablosu ile diğeri wireleess ile modeme bağlanıp internete erişen iki bilgisayarımı birbirne modem üzerinden nasıl bağlayabilirim ethernet kablsu ile bağlı olan masaüstü bilgisayarımda windows 7 home premium wireless ile bağlanan laptopda windows vista home premium var yardımlarınız için teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: lockmanhackym
iyi günler birisi ethernet kablosu ile diğeri wireleess ile modeme bağlanıp internete erişen iki bilgisayarımı birbirne modem üzerinden nasıl bağlayabilirim ethernet kablsu ile bağlı olan masaüstü bilgisayarımda windows 7 home premium wireless ile bağlanan laptopda windows vista home premium var yardımlarınız için teşekkürler
vallayi daha evelden yapmistim bende dsl vardi simdi ise disardan bedavaya yakaladigim wireleess var buyuk makinada pc wirelees var netbookada crooss cablo cektim oyle calisiyorlar cross kablo nasil yapilir diye sorarsan sana adre vereyim yaparsin sende normal kabloyu croos yaptim basit
Her iki biLgisayarında çalışma grubunu aynı yapman gerekLi... Vista'da ağ bağlantılarında modem'e bağlandığın zaman aşağıda seçenekler cıkar ( dosya paylasımını ac vb. ). Bunları aktifleştirmen gerekli. ÇALIŞMA GRUBU ve IP Yapılandırmasını ayarladığın zaman Kendine bir ağ kurmus oLursun...
Bu arada çalışma grublarını aynı ( örn. " AHMET " adında calısma grubunda olsun ikiside. IP ise ister kendin ver istersende bırak ip dağıtımını modem üstlensin her iki bilgisayarın ip'si otomatik olsun.