Şimdi Ara

İki PC'yi Birbirine Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,iki bilgisayarı birbirine bağlamak istiyorum.
    İki bilgisayarda da Windows 7 kurulu.
    Bir tane de LAN kablosu aldım.

Ne yapmalıyım?

• Switch yada modem var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zimkoz

Switch yada modem var mı ?

Bu konu hakkında pek bilgim yok,tek bildiğim kablonun girişinin anakartta olduğu.Modem ile falan işim yok.
    Sadece bilgisayarları birbirine bağlayıp Counter Strike oynayacağım.
  • direk elindei kablo ile bilgisayarlarin ethernetlerinden bagla birbirine...araya switch fln koymana gerek yok..kablo cross ya da duz olmasi onemli degil..otomatik cevirecektir zaten...

ayrıca yapman gereken...

1. bilgisayar icin statik ip atayacaksin..

ip adresi: 192.168.1.1

alt ag maskesi : 255.255.255.0

digerlerine birsey yazman gerekmiyor

2.bilgisayar icinde statik ip atayacaksin

ip adresi:192.168.1.2

kablon saglam ise sorunsuz istediginiz oyunu oynar ve paylasim gerceklestirirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA
    direk elindei kablo ile bilgisayarlarin ethernetlerinden bagla birbirine...araya switch fln koymana gerek yok..kablo cross ya da duz olmasi onemli degil..otomatik cevirecektir zaten...

ayrıca yapman gereken...

1. bilgisayar icin statik ip atayacaksin..

ip adresi: 192.168.1.1

2.bilgisayar icinde statik ip atayacaksin

ip adresi:192.168.1.2

kablon saglam ise sorunsuz istediginiz oyunu oynar ve paylasim gerceklestirirsiniz..

Peki IP atama işini nasıl yapacağım Windows 7'de?
  • ag ve paylasim merkezine gir...sol menuden "bagdastırıcı ayarlari degistirin" e tıkla...sonra orada bilgisayarinin uzerinde bulunan ag bagdastırıcılarini goreceksin, ordan ethernet kartina sag tıkla ve ozelliklerine gir..ve TCP/IPv4 e cift tıkla karsina gelecek....
  • quote:

ag ve paylasim merkezine gir...sol menuden "bagdastırıcı ayarlari degistirin" e tıkla...sonra orada bilgisayarinin uzerinde bulunan ag bagdastırıcılarini goreceksin, ordan ethernet kartina sag tıkla ve ozelliklerine gir..ve TCP/IPv4 e cift tıkla karsina gelecek....

Teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İki PC yi aynı yerden yönetmek
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anlatılanları harfiyen uyguladım ama olmadı.
  • kablo uclarini bilgisayarlarin ethernetine taktiginde ısık yandımı?...ayrıca kullandigin kablo duz mu cross mu?..duz kablo ile denediysen belki ethernet kartinin ozelliklerini baglı olarak uclarini cevirmemis olabilir..onun icin birde cross kablo ile dene..ayrıca "olmadi" dan kastin tam olarak ne?
  • quote:

kablo uclarini bilgisayarlarin ethernetine taktiginde ısık yandımı?...ayrıca kullandigin kablo duz mu cross mu?..duz kablo ile denediysen belki ethernet kartinin ozelliklerini baglı olarak uclarini cevirmemis olabilir..onun icin birde cross kablo ile dene..ayrıca "olmadi" dan kastin tam olarak ne?

Işık yandı,sağ alttaki ağ işaretinde ünlem çıktı.Verdiğiniz bütün parametreleri doğru girdim fakat oyunu kurduk,diğer bilgisayar görmedi.Cross kablonun ne olduğunu bilmiyorum.Bilgisayarcı TTNET modemlerinin yanında gelen sarı kabloyu verdi.Bir de,kabloyu bağladığımda,kullandığım bilgisayarda diğer bilgisayarı görebiliyorum fakat erişim yapamıyorum.Yanlış hatırlamıyorsam sınırlı kullanıcı hatası vermişti.Diğer bilgisayar ise erişim yapamayan bilgisayarı görmüyordu bile.
  • ip leri statik olarak tanımladiginizda unlem isareti gidecektir...otomatikte kaldigi icin unlem cıkıyor dogal olarak..ayrıca bilgisayardaki guvenlik duvarini ve anti-virüs korumasini devre dısı birakip deneyin...ayrıca bilgisayarlarida aynı calisma grubuna alin..
  • quote:

ip leri statik olarak tanımladiginizda unlem isareti gidecektir...otomatikte kaldigi icin unlem cıkıyor dogal olarak..ayrıca bilgisayardaki guvenlik duvarini ve anti-virüs korumasini devre dısı birakip deneyin...ayrıca bilgisayarlarida aynı calisma grubuna alin..

Yarın deneyip,sonucu yazacağım,teşekkürler.
  • Sonuç yine başarısız.Neyse artık.
  • Kardeş Tam bilgim olamsada. bu şekilde bi bağlantı şekli yok. Arada swich olması gerekir. aksi takdirde aldığın hatayla sürekli karşılaşırsın. En ucuzundan bi swich al olsun bitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: didayzs

Kardeş Tam bilgim olamsada. bu şekilde bi bağlantı şekli yok. Arada swich olması gerekir. aksi takdirde aldığın hatayla sürekli karşılaşırsın. En ucuzundan bi swich al olsun bitsin.

yanılıyorsunuz...arada switch olamadan da sadece 2 bilgisayar arasi ethernet to ethernet baglanti gerceklestirilir.....arkadasin gozden kacirdigi birseyler olabilir..

ayrıca araya switch koysa bile aynı configrasyonu yapacak...farkeden birsey yok..sonucta sadece switch ip atayamaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENIGMA -- 22 Nisan 2010; 14:00:53 >
  • Peki yöneticinin LAN bağlantılarını kısıtlama olanağı var mı?(Bilgisayarlar okul bilgisayarı.)
  • Ağ yok ki ağ kısıtlamasına ihtiyaç duyulsun :) . Yönetici hakları gerekiyor diyor demiştin. Admin yetkisi olan bir kullanıcı oluşturup onunla işlemi yapmak gerekebilir. Bu arada Enigma ne yazmışsa doğru yazmış.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_14964373/tm.htm

Burada detaylı anlatım mevcut.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.