Şimdi Ara

İki PC yi aynı yerden yönetmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

öncelikle yapmak istediğimi belrtmek istiyorum.benim ana bilgisayarımın yanına aşağıdaki gibi bir download pc almayı düşünüyorum.

ancak onda monitor olmayacak ona indireceği dosyaları falan herşeyi ana bilgisayardan girip yapacağım ( tek klavye tek mouse ama 2 pc ) download pcsinin sadece kasası olacak.aynı teamwiever gibi yönetebilmek istiyorum onu ama internete ihtiyaç duymadan..aralarında inen dosyaları kopyalamak istiyorum.switch gibi görüntü geçişi istemiyorum iki sistemide aynı anda görebilmek istediğim..bunu nasıl yaparım..aslında istediğim teamwiver gibi bişe ama oda net üzerinden diye biliyorum gerçi aradaki bağlantıyı sağlarsam öyle olursanırım emin değilim.ancak o sistemde monitör yok teamwieverda karşılıklı şifre giriliyor.internet kafelerde ana bilgisayardan müşteri bilgisayarlarına bakılıyordu hatta kapatıp açılıyordu öyle bişey sanırım istediğim ama ben tam kontrol istiyorum

şöyle bi sorunum var ana bilgisayarımda tek ethernet var aynı şekilde modemimdede tek ethernet var ve şuan onların sayesinde nete giriyorum..yani boşta ethernetim yok.

download pcsini aldığımda hem modem ile hem ana bilgisayar bağlantısını nasıl yaparım..down pc monitorsüz klavyesiz mouse suz olacağı için en önemlisi onu ana bilgisayardan nası yönetirim çapraz ethernet mi yada hub mı almam lazım detaylı açıklarsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerroll -- 3 Aralık 2009; 3:36:13 >

• sen ana pc ile internete giriyorsun dostum demi diger kuracagın pc yede paylasım ve internet dagıtmak istiyorsun anladıgım kadarıyla ve ortada 1 monitor var 2 kasayı 1 monitore baglarsın kısayol tuslarıyla geciş yaparsın yalnız internet olayına gelince senin yapacagın 1 adet ethernet kartı alacaksın ana pc ye ordan nete baglanacaksın diger ethernet kartınlada dizecegin pc ye cross kablo baglantısı atacaksın iki kasadada internet olacak bu cross baglantı ayarlarınıda anlattım su linkte

http://forum.donanimhaber.com/m_36148146/tm.htm
  • eğer ikii pc arasnda local baglantı varsa teamviewer local baglantı saglar bnm sana önerim radmin bunu araştrp download bilgisayarna kurarsn daha sonra baglanma programnı kendi bilgisayarna kurarsn dosya paylasmı uzaktan kapatma ekrana baglanma herseyi yapabilirsin.
  • teşekkürler arkadaşlar bunları deneyeceğim olmadı tekrar yazarım sağolun
  • KVM switch al olayını çöz. 40-45 dolar civarıydı fiyatları şu an ne kadardır bilemem.
  • Switch e bütçe ayırmak istemiyorum onsuz yapabilrsem programla denicem ilk bakalım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockerroll
    ancak onda monitor olmayacak ona indireceği dosyaları falan herşeyi ana bilgisayardan girip yapacağım ( tek klavye tek mouse ama 2 pc ) download pcsinin sadece kasası olacak.aynı teamwiever gibi yönetebilmek istiyorum onu ama internete ihtiyaç duymadan..aralarında inen dosyaları kopyalamak istiyorum.

Anlaşıldığına göre aktif olarak kullanacağınız bir PC ve bunu yanında download için kullanacağınız bir PC daha olacak. Aktif olarak kullandığınız PC'den diğerini de sürekli yönetmek istiyorsunuz.
    Bu işlem için ekstra bir donanım vs. ihtiyacınız yok. Windows ile (Pro versiyonunda) beraber gelen Uzak Masaüstü programı ile yapmak istediğinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Downoad bilgisayarında gerekli ayarlar sonrası aktif kullandığınız bilgisayardan diğerini istediğiniz gibi yönetirsiniz. Zaten bağlantı lokalden olduğu için kesinlikle hız sorunu yaşamazsınız. Her iki bilgisayarı modeme bağlamış olmanız donaımsal altyapı için yeterli bir işlemdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni bilgisayarını uzaktan yönetmek istiyorsan iki bilgisayarı birbirine bağlaman gerekli. Bunun için ana bilgisayarına fazladan bir ethernet kartı alır ve 2 bilgisayarı birbirine cross-kablo ile bağlayabilirsin. Ama modeminde tek ethernet portu olduğundan ve interneti 2 bilgisayara da paylaştırmak istediğinden bunun dezavantajları var. Öncelikle yeni bilgisayarının internete bağlanması için ana bilgisayarını her zaman açık tutman gerekir. Ayrıca veri akışı ana bilgisayar üzerinden olacağından bilgisayarına ek yük getirir. Bir diğer yol ise en az 3 portu olan küçük bir switch/hub alman ve 2 bilgisayar ile modemini buna takman. Bu şekilde hiçbir ayar yapman gerekmez ve taktığın anda internetin çalışmaya başlar. Yalnız ana bilgisayarına 192.168.1.10 ve diğer bilgisayarına 192.168.1.11 gibi sabit ip tanımla. Ucuz Switch'ler bulabilirsin. Aşağıda bir tane örnek var.

http://www.vatanbilgisayar.com/cnet-cns2-08-sh-800-8-port-10100-switch/productdetails.aspx?I_ID=4007

Yeni bilgisayarını yönetmek için de teamviewer gibi programlara ihtiyacın yok. Windows XP Professional içinde zaten uzaktan yönetim özelliği var.

"Start->All Programs->Accessories->Remote Desktop Connection" üzerinden uzak bağlantı programını çalıştır. Gelen penceredeki kutuya 192.168.1.11 yaz ve bağlan. Yalnız uzaktan erişmek istediğin bilgisayarda uzaktan erişim özelliğini aktif hale getirmiş olmalısın. Bunu Denetim Masası içinde Sistem üzerinden yapabilirsin. Ayrıca yine aynı bilgisayarda şifresi olan bir kullanıcı oluşturmalısın. Şifresiz kullanıcı ismini kullanarak bağlantı yapamazsın.

Aşağıdaki resim sana yardımcı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foyaval -- 4 Aralık 2009; 17:50:34 >

• sanırım switchsiz olmayacak bi switch almak gerek tşk ederim tekrar hepinize..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerroll -- 4 Aralık 2009; 21:54:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.