Şimdi Ara

iki bilgisayarı birbirine bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bende bir laptop (windows 7) ve bir pc (windows xp sp3 pro) var. PC nin cd rom u bozuk ve ona windows 7 kurmak istiyorum.

Bu durumda laptop un dvd okuyucusunu kullanmak istiyorum. Yani cd yi laptopa takıp ordan çalıştırıp laptopu da pc ye bağlayarak pc ye format atmak istiyorum.

Bu iki bilgisayarı nasıl birbirine bağlarım. Birde bu şekilde format atarken karşılaşabileceğim sorunlar olabilirmi yardımcı olurmusunuz.

Birde araştırdım deniliyorki çağraz ethernet bağlantısı ile yapılabiliror. Ben sıradan bir ethernet kartını taksam ikisine de olmaz mı? Çaprazdan kasıt nedir?

• merhaba ;

iki pc yi bir birine bağlamak yerine usb den format atsan daha rahat olabilir senin için

http://wintoflash.com/home/en/ programı kur
    açınca Türkçe olacaktır . Program dili

daha sonra iso dosyasını seç
    seçimi yaptıktan sınra usb yi seç ve işlem başlasın daha sonra pc gönül rahatlığı ile format atabilirsin

http://youtu.be/v1C2pP86O8w buradaki video dan da yönergeleri takip edebilirsin

yardımcı olması dileğiyle...
    ( dediğin bağlantı bana cross bağlantıyı hatırlattı dediğin şekilde yapa bilirsin ama kabloyu hazırlaman felan gerek

quote:

Orijinalden alıntı: imparatore

cat5 kablonun bir ucunu normal, diğer ucunu da çapraz çakacaksın. Şöyle;

Normal Uç
    ---------------
    Turuncu-Beyaz
    Turuncu
    Yeşil-Beyaz
    Mavi
    Mavi-Beyaz
    Yeşil
    Kahve-Beyaz
    Kahve

Çapraz
    ------------
    Yeşil-Beyaz
    Yeşil
    Turuncu-Beyaz
    Mavi
    Mavi-Beyaz
    Turuncu
    Kahve-Beyaz
    Kahve

/>

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adamın1i -- 11 Ağustos 2012; 14:45:16 >

• Selam
    2 bilgisayar arasında ağ kurarak bilgisayarların biri birini görmesini sağlayabilir ve dosya alışverişi yapabilirsiniz. Ekstra bir Ethernet kartı almanıza gerek yoktur. Bu şekilde Modem üzerinden 254 bilgisayarı biri birine bağlayabilirsiniz.

Çapraz(İng. CROSS kablo denir) kablo ise, arada modem olmadan 2 bilgisayarı LAN portları üzerinden biri birine bağlamak demektir. Bu kablonun normal LAN kabloları ile sıralaması farklıdır.

XP veya Win7 kurmak için artık CD-ROM veya DVD-RAM kullanılmıyor. Flash bellek ile istediğiniz bir USB girişinden format atabilirsiniz. Fakat bunun için yazılım gerekiyor ve bunu BURAYA TIKLAYARAK nasıl yapıldığını öğrenebilir ve sorunsuz bilgisayara format yapabilirsiniz.

Kolay gelsin..

• USB CD-ROM ile atabilirsin
  • Dediğiniz programı kullandım flash bellekten boot ettim flash belleği kurulum başladı ama dil seçeneklerini seçtikten sonra şimdi yükle dedim ve biraz bekledikten sonra şu hatayı verdi:

windows belirtilen [install.wim] yansıma dosyası mevcut olmadığından [OSImage] için bilgi toplayamadı.

hatasını veriyor. Çözüm nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: patoo

Dediğiniz programı kullandım flash bellekten boot ettim flash belleği kurulum başladı ama dil seçeneklerini seçtikten sonra şimdi yükle dedim ve biraz bekledikten sonra şu hatayı verdi:

windows belirtilen [install.wim] yansıma dosyası mevcut olmadığından [OSImage] için bilgi toplayamadı.

hatasını veriyor. Çözüm nedir acaba?

Selam
    Zannedersem install.wim dosyası USB'ye ya kopyalanmamış yada bozuk. Windows bu install.wim dosyası içindedir kardeş.

Çıkarttığınız Win7 klasör içine bakın. Eğer sources kalasörü içinde en az(SP 1 için) 2.6 GB ve üzeri install.wim dosyası varsa, sağlam demektir. Siz bir hata yapmış olabilirsiniz. Tekrar yazdırın flash belleğe.
    Kolay gelsin..

• evet o dosya var ve 3.806.983 kb boyutunda. şimdi tekrardan yazdıracam flash a

şimdi şöyle birşey var bu programa win7 yi ben dvd den kaynak gösteriyorum ordan alıp flash a atıyor. Bu bir sorun teşkil edermi
  • quote:

evet o dosya var ve 3.806.983 kb boyutunda. şimdi tekrardan yazdıracam flash a

şimdi şöyle birşey var bu programa win7 yi ben dvd den kaynak gösteriyorum ordan alıp flash a atıyor. Bu bir sorun teşkil edermi

Selam
    DVD'den okuma hatası nedeniyle dosya tam kopyalanamıyor olabilir. Bu arada okuma ve yazma hızları farklılığını da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Siz şöyle yapın;
    Elinizde Win7 ISO dosyası varsa bunu bir klasöre çıkartın ve flash belleği programla formatlayarak, çıkarttığınız yolu göstererek flash belleğe yazdırın. Bu sağlam bir yoldur.

Şayet ISO dosyası yoksa DVD içindekileri bir klasöre kopyalayarak da aynı şekilde yapabilirsiniz..
    Anlayacağınız dosyaların mutlaka bir klasöre çıkarılması gerekmektedir.
    Kolay gelsin..

• dediğiniz gibi o dosyayı dvd okumuyor yani bilgisayara kopyalayammıyorum. Bu arada yardımlarınız için hepinize teşşekkür ediyorum. Şimdi bir tane win 7 isosu bulmam lazım :D
  • Ben de konuya cross kablo kullan demeye gelmiştim ama söylenmiş.

Bir bilgisayarcı ya da kablo satan telefoncudur nalburdur gidip bana 2 metre cross kablo verir misin usta dersen hemen hazırlayıp verirler. Tam fiyatını bilmiyorum ben bizim ofisin deposunda buldum beleş kablo diye kaptım geldim ve taktığın anda iki bilgisayar birbirini görüyor uğraşmıyorsun.

Yazılım bazında uğraşma derim tak fişi bitir işi
  • teşekkür ederim ilgin iiçin,, peki arkadaşlar win 7 1 gb ram istiyor benim makinede 512 mb ram var kurabilirmiiyim şizce, sorun çıkarmı
  • quote:

teşekkür ederim ilgin iiçin,, peki arkadaşlar win 7 1 gb ram istiyor benim makinede 512 mb ram var kurabilirmiiyim şizce, sorun çıkarmı

Selam
    Kurarsınız ama çalıştıramazsınız. Çalışsa da öylesine olur kardeş. Nazlı bir kızın su getirdiği gibi olur.
    Win7 normal şartlarda 2 GB RAM ve üstü ile performanslı çalışır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.