Şimdi Ara

İki canlı uc u birleştirirsek sonuç ne olur ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Vurmakla ilgisi yok sayın Nipp10.
    Bir musibet bin nasihattan evladır sözünü hatırlatmak istedim.

Olayın içinde mutlak ölüm var,bilip anlayanın bile hatalı bir davranışının nelere sebeb olduğunu yazıyorsunuz bu canlı örnekten iyi örnekmi olur ayrıca sizede büyük eçmiş olsun,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 15 Ocak 2013; 18:36:06 >
  • askerde iken bizim arkadasin basina geldi bende yaninda idim kablolar bantli idi ama eski oldugundan olsa gerek penseyi kabloya degdirmesiyle bi ates topu gordum sonra gozum kamasti tabi bizim arkadasin elleri yandi ALLAH tan fazla zarar gormedi. simdi arkadas sorunca gozumde canlandi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanında bir kaza geçirmiştim.bir salağın yüzünden kargaburnum iki faz arasında kalmak suretiyle eridi resmen.ve bir patlama sesi.Ve aynen geçici körlük oldu etraftaki insanları bile seçemiyosun.kulaklarında sürekli bir çınlama ve şok hali.1 ay falan elektrikten soğudum bu olay yüzünden.çalışmaya korktum desem daha doğru.
  • faz nötr 220 v iken fazlar arası 380 volt oşması ve 3 fazlı sigortaların çoğunlukla yüksek değerde olması, fazlar arası kısa devreleri ve çarpılmaları daha tehlikeli yapıyor. sizler gene şanlısınız. daha önce beraber çalıştığım bir arkadaşımın, yüzünün yarısı yandı. şansına yanık izleri kalıcı olmadı. 3 aylık iyileşme sürecinden sonra işe geri döndü. bu tür riskler yüzünden,elektrikçilerin adrenalin sporlarına ihtiyacı yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyagierdem

arkadaslar

3 faz bir notr gelen bıt hatta

2 fazı kısa devre yaparak klimaya bağlasak ne olur ?

2 fazı kablolarını birbirine bağlasak ne olur ?

bilgisi olan varsa sımdıden tesekkur ederım ...

2 Faz birbirine değdiği anda patlama olur. Patlamanın şiddeti kısa devre olan kabloların kesiti ve sigorta akımı ile alakalıdır. Eğer panoda bıçaklı sigorta varsa çok güçlü bir şekilde sigorta patlayabilir. 3X10, 3X16 gibi küçük akım değerli olan sigortaların bulunduğu hatlarda kısa devre olursa genelde sigorta anında atar. BUNU KESİNLİKLE DENEMEMEK GEREKİR.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.