Şimdi Ara

İki canlı uc u birleştirirsek sonuç ne olur ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

3 faz bir notr gelen bıt hatta

2 fazı kısa devre yaparak klimaya bağlasak ne olur ?

2 fazı kablolarını birbirine bağlasak ne olur ?

bilgisi olan varsa sımdıden tesekkur ederım ...

• Hat-Hat Dengesiz hatası olur.Sistemdeki mühendis kulaklarınızı çınlatabilir.
  • ?? yanı ne olur dengesızlıği biraz daha açsak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    En fazla sigorta atar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Senin sisteminde sigrota atar da normalde iletimde olsa 20kA mertebesinde akım çekilir bu hatalarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Tabii düzgün tasarlanmış bir projede sigorta atar diye eklemek lazım. Normal olanı tesisatın her kısmının kısa devre süresince daha önce hesaplanan kısa devre akımlarına dayanacak şekilde olmasıdır çünkü. Bu durumda patlama, yangın vs. olayların da önüne geçilmiş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

Tabii düzgün tasarlanmış bir projede sigorta atar diye eklemek lazım. Normal olanı tesisatın her kısmının kısa devre süresince daha önce hesaplanan kısa devre akımlarına dayanacak şekilde olmasıdır çünkü. Bu durumda patlama, yangın vs. olayların da önüne geçilmiş olur.

Alıntıları Göster
    http://www.youtube.com/watch?v=8p0DBTxR0zE

Yine de dalga geçiyorsun diye düşünüyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serolok

http://www.youtube.com/watch?v=8p0DBTxR0zE

Yine de dalga geçiyorsun diye düşünüyorum...

Alıntıları Göster
    faz ile toprağı kısa devre yaparsan ne olacaksa onun 1,7 katı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: nowanda

faz ile toprağı kısa devre yaparsan ne olacaksa onun 1,7 katı olur

Alıntıları Göster
    faz farkı 120 derecedir. fazlardan herhangi ikisini birleştirirsen bi yerinden duman çıkar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: artapon

faz farkı 120 derecedir. fazlardan herhangi ikisini birleştirirsen bi yerinden duman çıkar...

Alıntıları Göster
    380VAC yi kısadevre etmiş olursunuz. Önce patlar , ardından da sigorta veya kofra atar !
  • quote:

Orijinalden alıntı: artapon

Alıntıları Göster
    20 sene kadar önce çalışırken, elektriği kesmeden panoda bağlantı yapıyordum. Elimdeki pense NH sigortaların ikisinin birden çıkışlarına değdi.
    Büyük bir patlama ile elimdeki pense oksijenle kesilmiş gibi yarıya indi. Her iki elim bileklerimden aşağısı simsiyah yandı. Parmak aralarından çay bardağı kadar su çıktı. Yüzüm kıpkırmızı kesildi. Saçlarım ütülendi. Gözlük kullandığım için gözlerime bir şey olmadı. Ama patlamada öyle bir ışık çıktı ki 3 saat sonra bile göremedim. Ellerimi 1 ay kullanamadım. Yemeğimi bile eşim yedirmişti.

Bu kadar yeter herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

20 sene kadar önce çalışırken, elektriği kesmeden panoda bağlantı yapıyordum. Elimdeki pense NH sigortaların ikisinin birden çıkışlarına değdi.
    Büyük bir patlama ile elimdeki pense oksijenle kesilmiş gibi yarıya indi. Her iki elim bileklerimden aşağısı simsiyah yandı. Parmak aralarından çay bardağı kadar su çıktı. Yüzüm kıpkırmızı kesildi. Saçlarım ütülendi. Gözlük kullandığım için gözlerime bir şey olmadı. Ama patlamada öyle bir ışık çıktı ki 3 saat sonra bile göremedim. Ellerimi 1 ay kullanamadım. Yemeğimi bile eşim yedirmişti.

Bu kadar yeter herhalde.

Alıntıları Göster
    Vurmayın artık arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Vurmayın artık arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    Vurmakla ilgisi yok sayın Nipp10.
    Bir musibet bin nasihattan evladır sözünü hatırlatmak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyagierdem

arkadaslar

3 faz bir notr gelen bıt hatta

2 fazı kısa devre yaparak klimaya bağlasak ne olur ?

2 fazı kablolarını birbirine bağlasak ne olur ?

bilgisi olan varsa sımdıden tesekkur ederım ...

İNŞALLAH ANLAMIŞSINDIR NELER OLACAĞINI
  • Allah korusun diyelım ozman ...
  • quote:

Bu kadar yeter herhalde.

Biraz daha anlatırmısınız ? Sizemi çarptı elektrik yoksa sadece kısadevre olaylarından mı zarar gördünüz ?

Geçmiş olsun

• quote:

Dalgamı geçiyorsun... yoksa ciddimisin.. 2 fazı birleştirdiğinde kuvvetli bir patlamayla elin yüzün gözün yanar .. geçici körlük olur. sigortaları ve tesisatı yakarsın.. Ana kofran patlar.. Dünyaya geldiğine pişman olursun.. Dahasını da saymıyorum.. çünkü anlarsın. ayıp olur.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektrkoff.

quote:

Dalgamı geçiyorsun... yoksa ciddimisin.. 2 fazı birleştirdiğinde kuvvetli bir patlamayla elin yüzün gözün yanar .. geçici körlük olur. sigortaları ve tesisatı yakarsın.. Ana kofran patlar.. Dünyaya geldiğine pişman olursun.. Dahasını da saymıyorum.. çünkü anlarsın. ayıp olur.

+1

Alıntıları Göster
    Pensenin metal ucu 2 faza aynı anda değince büyük bir patlama ile birlikte çok güçlü bir ışık ve alev içinde kaldım. Elimdeki pense izoleli olduğu için elektrik çarpılmasına maarruz kalmadım. Anlattığım gibi sadece elim yüzüm yandı.

• quote:

Pensenin metal ucu 2 faza aynı anda değince büyük bir patlama ile birlikte çok güçlü bir ışık ve alev içinde kaldım. Elimdeki pense izoleli olduğu için elektrik çarpılmasına maarruz kalmadım. Anlattığım gibi sadece elim yüzüm yandı.

Alıntıları Göster
    Peki şimdi merak ettim neden böyle birşey yapıyorsun, yapmak istiyorsun? Nerden aklına geldi 2 farklı fazı birbirine bağlamak. Sonuçlar kötü olur fakat amaç nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

Peki şimdi merak ettim neden böyle birşey yapıyorsun, yapmak istiyorsun? Nerden aklına geldi 2 farklı fazı birbirine bağlamak. Sonuçlar kötü olur fakat amaç nedir?

Alıntıları Göster
    trifazla çarpılan insanı gasılhanede yıkamıyorlar benden söylemesi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.