Şimdi Ara

İki disk ile RAID yapmak mı tek disk mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir harddisk almak istiyorum. 320 gb boyutunda 16 mb önbellikli iki harddisk alıp RAID yapmak mı daha mantıklı yoksa 750 gb boyutunda 32 mb önbellikli bir tek disk almak mı? İkisinin fiyatı aynı oluyor. Benim için önemli olan performans diyorum ve önerilerinizi bekliyorum.

• walla raidden fazla bir performans bekleme bence dikey kayıt teknolojili bir HDD al rahatına bak..yok raid driver i yükledim falan uğraşmazsın..zate raid in oyunlarda falan bir getirisi yok..anca yüklemeler falan biraz daha hızlanıyor orası var sadece..3dmark da mesela arkadaşla aynı anda açtık benim ki teste daha çabuk geçti..oda 2-3 sn..
  • iki seçenektede disklerin veriye ulaşım süresiyle, veri tarama süreleri eşittir. Ama düzgün kurulmuş bir Raid 0'lı sistem tek harddiske göre okuma ve yazma performansı bakımından herzaman fark atar. Ama dikkat etmen gereken tekşey satın alırken tamamen birbirinin aynı iki disk almak(marka,model,kapasite,cache) Tecrübeyle sabittir, tavsiye edilir.
  • Raid in düzgün kurulumundan kastın ???
  • Raid in performansını test eden bir sürü yazı var forumda.. Aç ve oku.. Performas açısından kesinlikle Raid .....
  • Gunwane, sanırım tolgaciik aç ve oku diye konuyu açan kişiye söylemiş Sen neden üstüne alındın? Ayrıca sen raid bilirken arkadaşın çember çevirdiği kanısına nerden vardın??

Hemen gerilmeyelim lütfen forum burası...

Arkadaşın sorusuna gelirsek,

8 yıldır raid kullanıyorum (SCSI ile başladım, şimdi SATA2 4lü raid) ve kesinlikle tavsiye ederim. Strip size'ı düşük tutarsanız inanılmaz derecede performansı artıyor. Oyunları geçtim, rar'dan çıkarma, bir yerden bir yere veri kopyalama gibi durumlarda çok artısını görürsünüz. 2 diskle raid yapmak her zaman tek diskten daha iyidir. Ayrıca driver olarak sorun çıkmıyor. Vista çoğunu otomatik tanıyor RAID kontolcülerinin.
  • Ok tamam ben konuşmayacam bu konuda..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • raid yapmak zor ya yapanların çoğu memnun değil 32mb lik 750gb disc alırdım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.