Şimdi Ara

İki farklı marka modemi birbirine bağlamak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar konu ile ilgili dünden bu yana bir çok arama ve araştırma yaptım buradada bir çok konuyu okudum ama sonuç alamadım önce bunu belirteyimki beni direk arama yapmadan konu açma diye yargılamayın :)

Konumuza gelicek olursak elimde 2 adet modem var, ikiside hem ethernet ve wifi ile kullanılabiliyor.

Modemlerin markası :

• AirTies Air5341
    • Huawei HG532e

Gelen telefon hattıma bağlı olan modemim airties kablolu ve kablosuz olarak bunu kullanıyorum ayrıca bu modem IPTV bağlı (her iki modemde IPTV desteği veriyor) Huawei modemimide adaptör gibi kullanmak istiyorum, yani AirTies modeme WPS (olsa gerek) ile bağlanarak wifi sinyalini dağıtmak istiyorum. Adaptör olarakmı router olarakmı kullanmak deniyor buna bilmiyorum ama umarım yapmak istediğimi anlatabilmişimdir. İkinci modemimle çekmeyen noktalarada wifi bağlantımı yaymak istiyorum. Araştırmalarımda DHCP yi kapatmak, IP değiştirmek gibi bilgilerin yer aldığı makalelere ulaştım ama en başta belirttiğim gibi sonuç alamadım ve sonuç alamadığım gibi Huawei modemini çözemedim zaten :)

AirTies'de Mesh diye bir özellik var bu özellik ile Huawei'nin WPS tuşuna basarak AirTies'te mesh aracılığı ile AP bağlantısı yaptım ama okadarla kaldım.

• Anladığım kadarıyla Huawei'yi Airties ile eşleştirip Airties'a uzak kalan kablosuz cihazları daha yakındaki Huawei üzerinden nete çıkarmak niyetindesin? Doğru mu? Bu durumda Huawei'yi eğer destekliyorsa bir repeater gibi kullanıp WDS (WPS değil) modunda Airties ile eşleştirmen gerekiyor. 2 modelin düzgün şekilde WDS Destekleyip desteklemediğini araştırman gerekiyor.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Huawei arayüzünde WLAN (WDS) Diye bir sekme bulunmakta, AirTies'te bu özellik Mesh olarak geçmekte araştırdığım kadarıyla. Bu arayüzlerde ap bağlantısı yapılıyor ama hangisini hangisine bağlayıp ne yapmam gerekiyor devamında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İki PC'yi Birbirine Bağlama
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.