Şimdi Ara

İki Fen Sorusu&Lütfen Yardım Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     İki Fen Sorusu&Lütfen Yardım Edin İki Fen Sorusu&Lütfen Yardım Edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1)

Klorofil sayısı azalırsa hız azalır. Fazla besine ihtiyaç duymaması ile alaka kuramadım. Solunum hızı artarsa fotosentez hızı artmaz diye bir şey de duymadım. Su ve ışık şiddeti sabit kalırsa fotosentez hızı sabit kalır. Karbondioksit oranı pek etki etmiyor sanırım.

2)

Kireçli su, CO2'yi tutar. Canlılar O2 kullanır. I. öncül doğru.

Çimlenme bir süre sonra durabilir çünkü kapalı ortamda oksijen biter. II. öncül de doğru.

Kireç suyunu bulandırmak için CO2 veren canlı gerekir fakat bitkinin CO2 verebilmesi için yapraklara sahip olma zorunluluğu yoktur. Çimlenmeye başladığı an O2 alıp CO2 verebilir. III. öncül yanlıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yol su elektrik

1)

Klorofil sayısı azalırsa hız azalır. Fazla besine ihtiyaç duymaması ile alaka kuramadım. Solunum hızı artarsa fotosentez hızı artmaz diye bir şey de duymadım. Su ve ışık şiddeti sabit kalırsa fotosentez hızı sabit kalır. Karbondioksit oranı pek etki etmiyor sanırım.

2)

Kireçli su, CO2'yi tutar. Canlılar O2 kullanır. I. öncül doğru.

Çimlenme bir süre sonra durabilir çünkü kapalı ortamda oksijen biter. II. öncül de doğru.

Kireç suyunu bulandırmak için CO2 veren canlı gerekir fakat bitkinin CO2 verebilmesi için yapraklara sahip olma zorunluluğu yoktur. Çimlenmeye başladığı an O2 alıp CO2 verebilir. III. öncül yanlıştır.

Çok tesekkur ederim,ikinci soruyu çok iyi anladım,ilk soruda ben de A yaptım ama D diyor,bir de hocaya soralim onu sagolun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.