Arkadaşlar benim 2 adet ayrı ayrı hoparlör setim var.Biri 5+1 biri 2+1. Ben bu iki seti bir anda tek pc me bağlamak istiyorum.Benim Pcde Ses kartı anakartın üzerinde onboard şeklinde e haliyle tek hoparlör giriş yeri var.Ben bu İki Hoparlörü bilgisayarıma nasıl bağlayabilirim acaba. Veya Monitörün hoparlörlerini ve ayrıca 5+1 sistemi pcye nasıl bağlarım.Lütfen Yardımcı Olur musunuz.
Arkadaşım bunun ikin 2-3 tane birleştiriciye ihtiyacın olacak.Öncelikle 5+1 sistemlerde 3 tane çıkış olur.Bunları tekleştirmen lazım.onun içinde stereo birleştiriciler var iki taneyle halledersin.Bunları birleştirdikten sonra bu sefer aynı işlemi 2+1 ve birleştirdiğin 5+1 in stereo çıkışlarını birleştrerek çözersin.Ama ne kadar sağlıklı olur bilemem.Bide bukadar şeyi bir araya getirdikten sonra yumak halini alırlar büyük ihtimalle kasaya nası takarsın sığdırıpta bilemem Ama uzatma kablosu alırsın bi tanede halledersin onuda.Başka bi çözüm aklıma gelmiyo malesef.Saygılar
2 sistemi bir butun yapabilirsin. yani şöyle: 7+1 gibi. yapman gereken: 5+1 i bagla. geri kalan 2 artı 1 in 2 hoparlörünü dıger 5 hoparlorden herahngi 2sine paralel bagla. ama unutmaman gereken bişey var. psu problemı ortaya cıkabılır. bunun dısında iyi ses alamayabılırsın. cunku gelen akımı bölmüş olacaksın veya aşırı yuk cekmeye çalışacaksın.
giriş birleştiriciler var elektronikçilerde. 2 girişi 1 girişe dönüştürüyor, tanesi 1-1,5 YTL'den satılıyor. Bu şekilde değil 2, istersen 3-4-5 taneyi bile birleştirirsin ama ciddi bir güç sorunu ortaya çıkabilir.
tek ses çıkışını çoklayıcılar var. mp3 çalıcılarda falan da kullanılabiliyor. herhangi bir elektronikçiden bunlardan alaiblirsin. ses kartına takıp çıkışları çoğaltaiblirsin. varsa mp3 çallarında da kullanaiblirsin. 2 kişi olunca lazım oluyo bir de sakın 2. bir ses kartı alıp yapmayı deneme. iki ses kartını aynı anda kullanamazsın
Verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar, kabloları birleştirmektense 3 uçlu dağıtıcı alacağım.Sanırım bu şekilde sorunu çözerim.Bakalım Nasıl olacak. Tekrar Teşekkürler...