Arkadaşlar şimdi ben üniversiteye gideceğim seneye bi laptop alayımda , ünivde para arttırabilirsem masaüstünü yenilerim diyorum da 1 aydır filan laptop inceliyorum en son baya baya eleye eleye 2 tane bıraktım. Şimdi linkleri atmadan önce yapmak istediğim şey canlı yayın oyun sunabilmek veye oyun oynarken video çekebilmek videolarımı paylaştığım bir kanalım var şuanki bilgisayarımın donanımı yetersiz olduğundan iyi oyunları video çekemiyorum bilgisayar felaket kasıyor o yüzden iyi bi pc lazım
bu msida düşündüğüm. msi ı kime sorsam teknik servisi yetersiz diyor. Kafama takılanlardan biri birazdan atacağım asus model laptoptan daha iyi bi laptop ama 1 milyar daha pahalı ve gözlemlediğim kadarıyla sadece ekran kartı daha iyi buna değer mi değmez mi bi fikrim yok
bu da asusun düşündüğüm laptobu tekrar yazıyım amacım oyun oynarken videoda çekebilmek herhalde ram ve işlemci daha önemli bu konuda ama tabi uzmanlar burda onlara bi danışayım :) şimdiden yardımlarını için teşekkürler
Gt70 de ekran kartından ziyade, işlemci de yeni nesil olduğu için biraz daha yüksek randıman alırsın, sistem belleğini de 32gb a kadar yükseltebilirsin. Ek olarak video vs. gibi uygulamalar da kullanacağın için işlemci ve sistem belleğinin yanında, ekran kartının da güçlü olması hem yüksek randıman hem de ileriye dönük olarak biraz daha yerinde olur. Asus da donanım-ekran kartı babında alternatif olabilir, fakat uzun vadede ekran kartı yetersiz kalabilir. Bu arada fiyatları biraz yüksek şu an. İndirimleri takip edersen, makul fiyatlardan da bulunabilir.
Asus un artısı, 3D ekran MSİ ın artısı ekran kartı, ekran kartı yeni nesil, performans olarak GTX 670 çok önünde. Mesela Crysis 3 ü ultra ayarlarda GTX670 ile 11.2 fps ile GTX780 de ise 30 fps ile oynanıyor Far cry 3 ü ultra da , 670 te 13 fps ile, 780 de ise 30 fps ile oynarsın
İşlemci konusunda Asus 3630 Msi 4700 Yani Msi ın daha yeni ama 3630 un pek de önünde sayılmaz
Diğer özellikler birbirine benzer ama msi da 3 Harddisk(2ssd) olduğu için Raid 2 kurulumunu yapıp performansı çok daha iyi seviyeye getirebilirsiniz(belki kuruludur) Genel olarak Asus marka olarak daha iyi ama MSİ bu bilgisayarı en güncel özelliklere sahip. Bence ASUS un da yeni notebooklarını bekleyin