Şimdi Ara

İki model arasında kaldım [YAMAHA] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
4.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yekpare resmi yok mu? bas ve mid, kasa görünümünü SUMMIT e benzettim. köşeler lazım. alaman malı kabinlerde westra kullanımı yaygın. summit kendi hop.de üretiyordu beri yandan. westra deyince schneider kabinlerde gördüğüm westra mıdır diye merak ettim o kadar.
  • Hand made & No name .

kötü değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 1 Ekim 2015; 21:13:45 >
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Şu an yeri sıkıntı daha önce çektiğim resimlerden bulmaya çalışayım hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Buyuruuuun
     İki model arasında kaldım [YAMAHA] İki model arasında kaldım [YAMAHA]

• bu kabinler varken Yamaha ile bence takla etmek gibi geldi bilmiyorum. kabinler kafamı karıştırdı bayağı ama arka etiket yazı puntosunu çok gördüm. ama ne marka onu bir türlü çıkartamadım. filtresinin alt üst resmini çeker misiniz? belki yazı vardır orada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

bu kabinler varken Yamaha ile bence takla etmek gibi geldi bilmiyorum. kabinler kafamı karıştırdı bayağı ama arka etiket yazı puntosunu çok gördüm. ama ne marka onu bir türlü çıkartamadım. filtresinin alt üst resmini çeker misiniz? belki yazı vardır orada?

Hocam bas ve mid performansı çok iyi, öncesinde 2.8 ohm Tweeter lar vardı. 8ohm westra taktım zırlama sorunu devam ediyor. Ve işkence gibi. Crossoverdan tahmin yürütme imkanım da yok hiç bir parçanın değeri belli değil. Crossover üzerinde yazı yazmıyor ama bir.İki resim paylaşayım. Bence yamahalar idare eder sanki etmez mi sizce
    İki sene önce çiftini 100 liraya almıştım, fiyat hesabıyla Yamaha daha iyi gibi duruyor :D
     İki model arasında kaldım [YAMAHA] İki model arasında kaldım [YAMAHA] İki model arasında kaldım [YAMAHA] İki model arasında kaldım [YAMAHA] İki model arasında kaldım [YAMAHA] İki model arasında kaldım [YAMAHA]

• kardeş boş ver şimdi yamaha yı. salla. (kötü demiyorum elimizde pizza varken peynir-ekmekle uğraşmayalım) Heco önerisi geldi bu öneri ciddiye alınır. 2. el yamaha mı alacaksınız fiyat performansı derken 100 tl lik westra ya göre 2. el fiyat kıyası yapıldı sanırım. öyle mi? Yamaha tercihi sizin saygı duyarım hiç önemli değil. piyasayı bilseniz bu westra nın 20cm woofer rı 20TL, 14cm.'di sanırım mid 15TL, tweeter 15-10TL idi. neyse. cilalayıp satmışlar internetten. canını sıkmayayım. 5 TL lik Bots fascination tiz(ipek dome veya nylon dome) taksan detaylı güzel ses alırdın neyse. (bu fiyatlar gerçek ben aldım. şimdi bulamazsınız.) Technics, Onkyo, Haes vs Nokia öyle gidiyordu....
    önce bu hoparlörlerin tizini düzeltelim. direnç ve gördüğüm Roe marka elektrrolitiklerin değeri belli. onları şimdinin ROE/ERO , WIMA munasip bir marka metalized MKP ile değişiriz. tamam. elektrolitik takmayacağız. uygun değerde çıkmazsa kaliteli elektrolitik. bobinler sağlam görünüyor? daha ne olsun anlamadım gitti. ha kablolarıda yenileriz.

• quote:

kardeş boş ver şimdi yamaha yı. salla. (kötü demiyorum elimizde pizza varken peynir-ekmekle uğraşmayalım) Heco önerisi geldi bu öneri ciddiye alınır. 2. el yamaha mı alacaksınız fiyat performansı derken 100 tl lik westra ya göre 2. el fiyat kıyası yapıldı sanırım. öyle mi? Yamaha tercihi sizin saygı duyarım hiç önemli değil. piyasayı bilseniz bu westra nın 20cm woofer rı 20TL, 14cm.'di sanırım mid 15TL, tweeter 15-10TL idi. neyse. cilalayıp satmışlar internetten. canını sıkmayayım. 5 TL lik Bots fascination tiz(ipek dome veya nylon dome) taksan detaylı güzel ses alırdın neyse. (bu fiyatlar gerçek ben aldım. şimdi bulamazsınız.) Technics, Onkyo, Haes vs Nokia öyle gidiyordu....
    önce bu hoparlörlerin tizini düzeltelim. direnç ve gördüğüm Roe marka elektrrolitiklerin değeri belli. onları şimdinin ROE/ERO , WIMA munasip bir marka metalized MKP ile değişiriz. tamam. elektrolitik takmayacağız. uygun değerde çıkmazsa kaliteli elektrolitik. bobinler sağlam görünüyor? daha ne olsun anlamadım gitti. ha kablolarıda yenileriz.

İnternet değil hocam. İkinci El bulacağım bir marka arıyorum çünkü öğrenci olarak çok biriktirme şansım olmuyor...

• 100 TL ye westra tiz almadın mı? şu ötmekten kastın nedir? nom. 8 ohms, watt'nı aynı kabul etsek tizler geriden gelir nispeten diyeyim. nasıl ötüyor ciyak ciyak mı? zırıltı gibi bir şey mi var? filtre şu an en büyük zanlı.
  • quote:

100 TL ye westra tiz almadın mı? şu ötmekten kastın nedir? nom. 8 ohms, watt'nı aynı kabul etsek tizler geriden gelir nispeten diyeyim. nasıl ötüyor ciyak ciyak mı? zırıltı gibi bir şey mi var? filtre şu an en büyük zanlı.

Çift olarak kabini 100 liraya almıştım. Westralar free geldi. Zırlıyor. İki hop da. Misal organ dinleyemem. Zırıltıdan..
    Edit bütçeyi 600e çıkarmaya çalışıyorum. Bir şeyler satarak. Dali lektor 1 nasıldır. Dali marka olarak iyi ama?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Creedence Clearwater R. -- 1 Ekim 2015; 23:07:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilmiyorum?
  • Hi-fi uzmanı bu kadar heyecanlandığına göre bence ölü diriltilebilir.

@elektürükçü hocam bence bir el atın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

quote:

100 TL ye westra tiz almadın mı? şu ötmekten kastın nedir? nom. 8 ohms, watt'nı aynı kabul etsek tizler geriden gelir nispeten diyeyim. nasıl ötüyor ciyak ciyak mı? zırıltı gibi bir şey mi var? filtre şu an en büyük zanlı.

Çift olarak kabini 100 liraya almıştım. Westralar free geldi. Zırlıyor. İki hop da. Misal organ dinleyemem. Zırıltıdan..
    Edit bütçeyi 600e çıkarmaya çalışıyorum. Bir şeyler satarak. Dali lektor 1 nasıldır. Dali marka olarak iyi ama?

Bass hoparlörün zırıldaması büyük bir ihtimalle ses bobini merkezlemesinin bozulması veya sargısında kısmi yanık olmasından olabilir. Kısmi yanık olup olmadığı bir multimetre ile anlaşılabilir. Sorun ses bobini merkezlemesi ise bir hoparlör tamircisi koniyi söküp tekrar merkezleyerek monte edebilir.

Yamaha konusunda...
    Bu aralar Yamaha hoparlör Türkiye fiyatları yurtdışı fiyatlarından düşük olduğu için fiyat yönünden avantajlıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

quote:

quote:

Bass hoparlörün zırıldaması büyük bir ihtimalle ses bobini merkezlemesinin bozulması veya sargısında kısmi yanık olmasından olabilir. Kısmi yanık olup olmadığı bir multimetre ile anlaşılabilir. Sorun ses bobini merkezlemesi ise bir hoparlör tamircisi koniyi söküp tekrar merkezleyerek monte edebilir.

Yamaha konusunda...
    Bu aralar Yamaha hoparlör Türkiye fiyatları yurtdışı fiyatlarından düşük olduğu için fiyat yönünden avantajlıdır.

Kef ikinci el fiyatlarına yükselmeye çalışıyorum hocam. Hiç bir şekilde üzmeyecek bir marka olduğunu düşünüyorum

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Yok vallahi Hoparlör tamiri başka uzmanlık işi hoparlörü patlak yanık biri bana yapabilirmisin dediğinde bildiğim yere gönderiyorum . crossover tamirine eyvallah da .

1978-90 lar arası yüksekkaldırımda boş yakpare kabin satan bir marangoz vardı ,üstü hakiki ceviz kaplama yapardı . kemik gibiydi , o zamanlar eşe dosta arkadaşa çok kolon yapmış satmışlığım vardı . şimdi geçen elimdeki receiver in soyulan kalkan ahşap kaplamasını bir marangoza verdim , kendine benzetip abi süper oldu diye geri verdi

ne eski hoparlörler kaldı ne boş kabinler . ortalık çin malı hoparlörle doldu taştı . bilmiyorum sesi nasıl ,ön yargılı olmayayım ama . eskiden 2 el bulamazdık kendimiz yapardık . şimdi 2 el ,sıfır cennet . paran varsa kral sensin

• quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Yok vallahi Hoparlör tamiri başka uzmanlık işi hoparlörü patlak yanık biri bana yapabilirmisin dediğinde bildiğim yere gönderiyorum . crossover tamirine eyvallah da .

1978-90 lar arası yüksekkaldırımda boş yakpare kabin satan bir marangoz vardı ,üstü hakiki ceviz kaplama yapardı . kemik gibiydi , o zamanlar eşe dosta arkadaşa çok kolon yapmış satmışlığım vardı . şimdi geçen elimdeki receiver in soyulan kalkan ahşap kaplamasını bir marangoza verdim , kendine benzetip abi süper oldu diye geri verdi

ne eski hoparlörler kaldı ne boş kabinler . ortalık çin malı hoparlörle doldu taştı . bilmiyorum sesi nasıl ,ön yargılı olmayayım ama . eskiden 2 el bulamazdık kendimiz yapardık . şimdi 2 el ,sıfır cennet . paran varsa kral sensin

Kesinlikle. O dönemlerde bu yaşımda olsaydım bir oda dolusu olurdu.

Şimdilerde herşey pahalı.

Çin malının iş göreni de var berbat olanı da. Malına bağlı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yamaha konusunda...

Kef ikinci el fiyatlarına yükselmeye çalışıyorum hocam. Hiç bir şekilde üzmeyecek bir marka olduğunu düşünüyorum

Halihazır hoparlörlerinizin arkasında DIN 45500 ibaresi var. 1960'lar ve 70'lerde Alman firmaları cihazlarına "hi-fi" ibaresi yazabilmek için bu standarda uymak zorunda idi. Alman firmaları o tarihlerde pek de yüksek efsaflı olmayan bu standarda uygun ürünler yapar, daha üst seviye ürün yapımına yönelmezlerdi. Bu nedenle DIN 45500 standardı ve bu kural uzun yıllar Alman hi-fi sektörünün gelişimine köstek oldu.

KEF için söylediğinizi B&W'nun bugünkü ürün gamı için söyleseydiniz size hak verebilirdim.
    Ancak KEF'in pek memnun kalınmayan hoparlörleri de var.

Örneğin bahsettiğiniz fiyat skalasında ne ürünü var bir bakalım mesela C-3...
    http://www.denizfoto.com.tr/C-3-HOPARLOR-CIFT,PR-3816.html
    Bu hoparlörün What Hi-Fi'daki yorumuna bakalım:
    http://www.whathifi.com/kef/c3/review
    (Bir berbat demediği kalmış...)

Normal olarak What Hi-Fi, Hi-Fi Choice gibi İngiliz dergilerinin söyledikleri bir kulağımdan girer, ötekinden çıkar. Zira son derece şöven, İngiliz mallarını göklere çıkaran, kendilerine göre yabancı malları kimi zaman yerin dibine sokan söylemleri vardır. Ayrıca süslü sübjektif tanımlarını destekleyecek hiç bir laboratuvar testi yapmazlar.

Ancak,
    Eğer bir İngiliz dergisi bir KEF hoparlörü için böyle diyorsa gerisini siz düşünün...

Neticede paranızın karşılığını almak istersiniz...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yamaha konusunda...

Halihazır hoparlörlerinizin arkasında DIN 45500 ibaresi var. 1960'lar ve 70'lerde Alman firmaları cihazlarına "hi-fi" ibaresi yazabilmek için bu standarda uymak zorunda idi. Alman firmaları o tarihlerde pek de yüksek efsaflı olmayan bu standarda uygun ürünler yapar, daha üst seviye ürün yapımına yönelmezlerdi. Bu nedenle DIN 45500 standardı ve bu kural uzun yıllar Alman hi-fi sektörünün gelişimine köstek oldu.

KEF için söylediğinizi B&W'nun bugünkü ürün gamı için söyleseydiniz size hak verebilirdim.
    Ancak KEF'in pek memnun kalınmayan hoparlörleri de var.

Örneğin bahsettiğiniz fiyat skalasında ne ürünü var bir bakalım mesela C-3...
    http://www.denizfoto.com.tr/C-3-HOPARLOR-CIFT,PR-3816.html
    Bu hoparlörün What Hi-Fi'daki yorumuna bakalım:
    http://www.whathifi.com/kef/c3/review
    (Bir berbat demediği kalmış...)

Normal olarak What Hi-Fi, Hi-Fi Choice gibi İngiliz dergilerinin söyledikleri bir kulağımdan girer, ötekinden çıkar. Zira son derece şöven, İngiliz mallarını göklere çıkaran, kendilerine göre yabancı malları kimi zaman yerin dibine sokan söylemleri vardır. Ayrıca süslü sübjektif tanımlarını destekleyecek hiç bir laboratuvar testi yapmazlar.

Ancak,
    Eğer bir İngiliz dergisi bir KEF hoparlörü için böyle diyorsa gerisini siz düşünün...

Neticede paranızın karşılığını almak istersiniz...

Sıfır bakmıyorum, daha önce de belirttiğim gibi hocam. What HiFi yerine de olabildiğince kullanıcı yorumu okuyorum.

• Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    Sıfır bakmadığınızı biliyorum. Sıfır fiyatı yakın ürünleri karşılaştırma nedenim mukayese için.
  • Merhabalar,

Klipsch icon kb15

Heco vista 302

Dali lektor 2

Polk tsi100

Mission mv4

Kef q1 sizce hangisi bu sefer? @Kursun_ @des_955 @elektürükçü @the_cantan

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.