Şimdi Ara

İki Modemi Kablosuz Birbirine Bağlamak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şuan kullandığım ve internete bağlandığım modem zyxel p-1302-T10D
    Ayrıca elimde birde zyxel vmg3312-b10b modem var.

Ben bu iki modemi wireless üzerinden birbirine bağlamak ve bağladıktan sonra zyxel vmg3312-b10b model modemime takacağım ethernet kablosu ile masaüstü bilgisayarımdan internete bağlanmak istiyorum.

Yani kısacası uzun mesafeye ethernet kablosu çekmek yerine wireless üzerinden modemi çoklayarak diğer modemden ethernet kablosu çekmek ve kablo kalabalığından kurtulmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? yardımcı olursanız sevinirim.

• Selamlar ;

zyxel vmg3312-b10b modemin extender özelliği olması lazım ki bildiğim kadarıyla extender özelliği olan bir modem yok . Internet bağlantınızda Zyxel modem ile yaptığınız için Zyxel marka bir Extender ile çözüm sağlayabilirsiniz. ( Ap lerinde extender özelliği oluyor ) Hatta Zyxel destek hattını arayarak telefon desteği ile istediğinizi gerçekleştirebilirsiniz ancak mevcut donanımlarınız ile maalesef mümkün değil. Extender almanız gerekmekte.
  • Wds varmi cihazlarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginiz ve bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Peki zyxtel extender aldığımda modemime uyum sağamama gibi bir sorun olur mu
  • yücel52 kullanıcısına yanıt
    Evet. İkisinde de wds var. Denedim wds ile bağlanmayı. Kablolu bağlanıyor ama kablosuz diğer cihazı gösteremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt.erc

Evet. İkisinde de wds var. Denedim wds ile bağlanmayı. Kablolu bağlanıyor ama kablosuz diğer cihazı gösteremedim.

Yaptığınız ayarlar nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağıdaki adımları izleyerek modemler arası köprülemeyi başardım, ancak birincil modem olan ZyXel'i wireless göremiyorum. Sadece ikincil bağladığım modem ile wireless bağlanabiliyorum.

Her ikisini de wireless görüp dilediğimle bağlanamaz mıyım?
    https://onurozdemir.com.tr/2017/09/30/ikinci-bir-modemle-wi-fi-sinyal-gucunu-arttirmak/
    https://onurozdemir.com.tr/2017/10/01/ikinci-bir-modemle-wi-fi-sinyal-gucunu-arttirmak-kablosuz/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur NET -- 1 Ekim 2017; 12:52:8 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.