Şimdi Ara

İki Monitör arasında kaldım .BENQ 24' XL2420T-PHILIPS 27' 273E3LHSB/00

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BENQ 24" XL2420T --- PHILIPS 27" 273E3LHSB/00 ikisi arasında kaldım arkadaşlar yardımlarınız bekliyorum biri 3d ama şuan için 3d pek önemli değil benim için film ve oyun için hangisi tercih edilmeli

• XL2420T üst seviye bir monitör, kalite olarak daha önde olacaktır. 120 Hz olması da forumda söylenene göre daha iyi bir oyun deneyimi yaşatıyormuş.
  • XL2420T 120hz ile önde , paran varsa al ama ekran kartı 120 fps verecekmi oyunlarda oda önemli tabiki

Ekran kartının ne oldugu çok önemli .Ekran kartının modeli nedir?
  • Film ve oyun için Benq daha iyi hocam 120 hz den dolayı
  • Aynen bende benq alcam ama 2 modeli arasında takıldım biraz, 3D olmasından dolayı zaten 120 Hz, bende Samsung HD2270 var 700 küsür para verdim alırken 3D olmadığı için 60 hz mesela :D o ikisinden birisini alacaksan benq daha ağır basar hele ki oyunlarda :)
  • 3B senin için şu an önemli değilse, boşuna fazla para ödeme. İhtiyacına göre 273E3LHSB/00 iyi tercih.
  • ZOTAC GTX660 TI GDDR5 2GB 192BIT ekran kartımın modeli bu arkadaşlar şuan 3b hem yaygın değil hemde şuan için artı bişey değil benim için ama gene daha iyi diyorsaız
  • Kartın iyi ama 3B modunun açılması sebebiyle FPS düşüşü telafi edebilecek kadar güçlü değil. Tabi biraz ayar kısarak oynarım dersen sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Kartın iyi ama 3B modunun açılması sebebiyle FPS düşüşü telafi edebilecek kadar güçlü değil. Tabi biraz ayar kısarak oynarım dersen sorun olmaz.

Aynen ayar kısması gerecek.
  • 3b oynamam büyük ihtimalle 2b de full hd de performansı iyi olsun yeter 120hz de iyi katkı yapar herhalde
  • Yaklaşık olarak bir 6 ay öncesinde almış olduğum ve hâlâ kullanıyor olduğum şu aşağıda bağlantısını vermiş olduğum Philips monitörü almıştım
    http://www.vatanbilgisayar.com/philips-192el2sb-185-192el2sb-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=54797
    Herhangi bir şikâyetim yok, çok memnûnum. Benq hakkında ise hiçbirşey diyemem…

Saatte, maximum ayarda ancak 10,5 watt harcayan bir monitör –ki sanırım piyasada aynı boyuttaki monitörler arasında en az enerji tüketeni. Buna rağmen ekran o derece parlak ki parlaklık ayarını şu anda %20 seviyesinde tutuyorum, %50 ve daha üst parlaklık seviyesinde kısa bir kullanımda dahi gözlerimin yorulduğunu ve rahatsız olmaya başladığını hissediyorum. Ayrıca parlaklık %0’da iken bile ciddî derecede parlak kalıyor ekran. En gerçekçi ve en güzel görünümü contrast ayarı % 50 düzeyindeyken, daha düşük ya da daha yüksek değerlerde anormal renklere de doğru kayıyor.

Xperia Sola marka telefonda da mesela LCD ekran sözkonusu ve ekran parlaklığını “aydınlatma koşullarına uyum” seçeneğiyle beraber %100 seviyesinde tutuyorum. Eğer bu telefonda LED ışıklandırma tercih edilmiş olsaydı monitörle benzer şekilde parlaklık %100 seviyesindeyken yakın mesafede aşırı derecede bir rahatsızlık sebebi olurdu tahminimce. Fakat telefondan da, parlaklığından da şikâyetçi değilim, güneşli bir ortamda da görüş zorluğuna sebep olmuyor, o ayrı bir mes’ele.

Peki bu monitör niçin bu derece parlak tasarlanmış olabilir?
    Sanırım bilhassa film ya da uzun soluklu sunumlar izlemek / izletmek isteyenlere hitap ediyor, o yüzden parlaklığı şiddetli. Ekranın arkasına dokunun, buzdolabının kapağından sadece biraz daha sıcaktır, %75 ve üzeri parlaklık seviyesinde tutulmadıkça ılık dahi denemez…
    Son olarak, dokunmatiği çok hassas.

Henüz almamışsan Philps’i tercih et derim

• PHILIPS 27" 273E3LHSB/00 incelemesihttp://forum.donanimhaber.com/m_63914328/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 9 Ekim 2012; 18:19:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.