iki bilgisayar arasinda rf alici verici kullanarak rs232 uzerinden iletisim kurmak mumkun mu ? Bunun icin ozel bir devre gerekiyor mu ? yoksa direkt rs232 baglabilir mi ?
Daha once cok bahsedildi ancak hep devre icinde anlatimlari vardi.
Yardimci olursaniz sevinirim.
kontrol bilgisayardan olcagı için sadece alıcı-verici modül kullanarak bu işi çözebilirsin sanırım. bu iş için uzman kişilere ihtiyacın var.
bu konuda bilgisi olan yok mu acaba ?
her turlu yardim veya yonlendirme makbule gecer sag olun .
Yukarıdaki linki incele. Sen receiver tarafını mikrodenetleyici yerine uygun şekilde RS232 ye bağlayıp projeni gerçekleyebilirsin diye dşünüyorum.. Kolay gelsin..
Bilgisayardan dijital bilgi çıkar önce bu bilgiyi analoğa çevrmelisin elde ettiğin analoğ veriyi rf vericiye uygularsın rf alıcıdan analog bilgiyi alırsın ve dijtale çevirip diğer bilgisayara verirsin.Anladığıma göre koblosuz modem yapmayı düşünüyorsun.[ Fizikçinin Yeri / Seyit Ahmet iNAN (Bilim Uzmanı)] Suleyman ... ... Radyo Frekansı ile Veri Aktarımı / RF Data Transfer DRF 4.2 GHZ RF Uzaktan Bilgi alma Sistemi 6 ... Elektronik Kapı Kilidi Door lock Fm Verici Şeması RF ... wm.sdu.edu.tr/~seyit/ - 24k - Ek Sonuç - Önbellek - Benzer sayfalar
Adresine bakmanı tavsiye ederim.
İzmirde Çankaya'da, İstanbul'da Karaköy'de bulabileceğin RF alıcı verici kiti yaklaşık 8 ytl ye satılıyor, 433 MHZ, 2.4kbps. İki PC arasında iletişim kurabilmen için bu kitlerden 2 adet alman lazım. Norton Commander(NC) kullananlar bilirler, COM port üzerinden alış veriş yapabiliyor bu program. Yalnız biras elektronik bilgin olması lazım, MAX 232 falan da kullanmak gerekiyor..
Ben bir alici 434 MHZ (RXB1) ve bir verici 434MHZ (TXC1) aldim,
simdi bunu acaba mouse ile bilgisayar arasina takabilirmiyim ???
ps/2 baglantisindaki ( her iki tarafta, mouse ve bilgisayar ) data pinlerine taksam , ve gereken elektrigi versem , topraklama ve anten baglantilari da kursam >> elimde bir wireless mouse olur mu ?
iki tane bluetooth usb yi makinelere tak hmn bağlansın
Evet bu oneri icin sagol ,
ancak ben bunu teknik olarak kendim yapmak istiyorum ogrenmek amaciyla.
yardimci olacak kimse yok mu ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme