Şimdi Ara

Iki Modem Arasinda Kaldim (Zyxel vs TP-Link)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
11.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ailem suan ADSL kullaniyor ttnet den (ULTRANET LİMİTSİZ 50GB AKN (ADSL)_Evde) ve maalesef 2 yillik taahhüt haziranda bitiyor.O zaman turknet'e gecirecegim fiber olanindan. Var olan zyxel'in modemi cok eski. Belki 10 yillik eski modemlerden. O yüzden sanirim sürekli kesiliyor internet.

Ayrica ben suan üst katta kaliyorum (evin icinden üst kata cikiliyor) ama orada cekmiyor maalesef. Suan öyle bir modem ariyorum ki hem güclü olsun hem de suan adsl kullanabilelim ve haziranda fibere gecince onu da calistirabilsin.

Oncelikli düsüncem fiber destekli modem alma yönündeydi ama servis saglayiciylar modem verdigi icin bundan vazgectim sayiliri (fikriniz varsa paylasabilirsiniz)

Aralarinda kaldigim iki modem arasinda 100 tl civari fark var

ZYXEL VMG3312-B10A V2 . (327 TL)

TP-LINK AC1200 (421 tl)

hangisini önerirsiniz? Ya da fiber destekli bir modem mi alayim? Hangisi mantikli karar veremedim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan2002 -- 11 Aralık 2018; 11:58:56 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zyxel vs TP-Link: İki Modem Devi Arasındaki Karar

İnternet bağlantın için yeni bir modem satın almak istiyorsan, Zyxel ve TP-Link iki öncü markadır. Her ikisi de güvenilir cihazlar sunsa da, ihtiyaçlarına göre en iyi seçimi yapmak için özelliklerini karşılaştırmak önemlidir.

Özellikler

• Hız: Zyxel ve TP-Link modemleri, 300 Mbps'den 1 Gbps'ye kadar değişen hızlar sunar. İhtiyacın olan hız, internet etkinliklerine bağlıdır.
    • Kablosuz Bağlantı: Her iki marka da hem tek bant hem de çift bant kablosuz bağlantılar sunar. Çift bant, daha az parazit ve daha yüksek hızlar sağlar.
    • Kapsam: Modemin kapsama alanı, evin büyüklüğüne ve duvar kalınlığına bağlı olarak değişir. TP-Link modemleri genellikle daha geniş bir kapsama alanına sahiptir.
    • Güvenlik Özellikleri: Zyxel ve TP-Link modemleri, WPA2 ve WPA3 gibi çeşitli güvenlik protokollerini destekler. WPA3, daha gelişmiş güvenlik sunar.
    • Yönetim: Zyxel modemleri, dahili bir web arayüzü veya mobil uygulama yoluyla yönetilebilirken, TP-Link modemleri genellikle yalnızca bir web arayüzü sunar.

Fiyatlandırma

Zyxel ve TP-Link modemlerinin fiyatları, özelliklerine ve hızlarına göre değişir. Genel olarak, TP-Link modemleri Zyxel modemlerinden biraz daha ucuzdur.

Karar

Zyxel ve TP-Link modemleri arasındaki en iyi seçim, özel ihtiyaçlarına bağlıdır. Geniş bir kapsama alanına ve gelişmiş güvenliğe ihtiyacın varsa, TP-Link modemlerini düşün. Daha yüksek hızlara ve özelleştirilebilir yönetim seçeneklerine ihtiyacın varsa, Zyxel modemleri daha iyi bir seçim olabilir.

Sonuç

Zyxel ve TP-Link, güvenilir modem markalarıdır. Özelliklerini ve fiyatlarını karşılaştırarak, ihtiyaçlarına en uygun modemi seçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hala güncel
  • Ben de sana 3. bir seçenek sunayım: Asus ac750

Donanım Haberyoutube
    Asus DSL-AC51 modem/router incelemesi "F/P ürünü mü, değil mi?"
    https://www.youtube.com/watch?v=WblX0h3r0Kk

2 haftadır kullanıyorum. Sıkıntı yok. Modem arayüzünden her şeyi yapabilirsin. Ayrıca uygulaması üzerinden de modeme bağlanan aygıtları denetleyebilirsiniz.

Ben şu an vdsl kullanmıyorum ama balck friday zamnında fiyatı 299 a düşünce aldım ve kullanmaya başladım. Tavsiye ederim.

• Bunu alabilirsin senin için daha iyi olur

• Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    sagolasin hocam, fiber modem ararken görmüstüm bunu bir kac olumsuz yorum canimi sikti..

Sana o halde söyle sorayim: cekim gücü iyi mi? üst katta kullanabilir miyim alt kata koyunca?
    ikinci sorum da, suan adsl var ve ben fiber e gecince bu ttnet ya da turknet ten modem istemiyorum desem olur mu yoksa modemi "bedava" mi veriyorlar. Cünkü bedava veriyorlarsa (muhtemelen verecekleri modem de cok iyi olmayabilir), fiberli modem almaya gerek yok. Kafam karisik biraz :)

not: simdi baktim bu modemin fiber destegi falan yok https://www.asus.com/tr/Networking/DSL-AC51/
    burdaki resimde senaryo 2 de bir tane fiber modem baglarsan ancak destek var gibi bi sey denmis ama isimlere bakarsan aldanirsin.. Ben de aptal gibi hic bakmadim port cikislarina..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan2002 -- 12 Aralık 2018; 11:46:50 >

• AirJET A kullanıcısına yanıt
    bu modem benim ekledigimin antentsiz versiyonu hocam.. Aralarinda cok fark var mi? Cünkü üst katta cekmeyecekse almamim bi anlami olmayacak. O yüzden gömülü antenlerin cekim gücüne cok güvenmiyorum..
  • ZYXEL VMG3312-B10A V2 modemi satin aldim. Insallah bir sikinti cikmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Router arasi VPN kurulumu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertan2002

sagolasin hocam, fiber modem ararken görmüstüm bunu bir kac olumsuz yorum canimi sikti..

Sana o halde söyle sorayim: cekim gücü iyi mi? üst katta kullanabilir miyim alt kata koyunca?
    ikinci sorum da, suan adsl var ve ben fiber e gecince bu ttnet ya da turknet ten modem istemiyorum desem olur mu yoksa modemi "bedava" mi veriyorlar. Cünkü bedava veriyorlarsa (muhtemelen verecekleri modem de cok iyi olmayabilir), fiberli modem almaya gerek yok. Kafam karisik biraz :)

not: simdi baktim bu modemin fiber destegi falan yok https://www.asus.com/tr/Networking/DSL-AC51/
    burdaki resimde senaryo 2 de bir tane fiber modem baglarsan ancak destek var gibi bi sey denmis ama isimlere bakarsan aldanirsin.. Ben de aptal gibi hic bakmadim port cikislarina..
    Bu modemi araştırırken de baktım. Bu kulvarda olan çoğu modemden şikayet tek: Çekim mesafesi ya da gücü.
    Benim eski modemim de evin en ucu olan yatak odasında 1 diş çekiyordu. Bu modemde de aynısı tek diş çekiyor. Yani yeni güncel bir modem olmasına rağmen çekim gücü iyi değil ya da tüm modellerde bu sıkıntı olduğuna göre normal. Benim için sorun değil. Bana stabilliği lazımdı ki bu modemde fazlasıyla var.

Üst katta mecut modemin çekiyorsa bu da çeker ama eskisinden daha iyi çeker mi,çekmez.

• quote:

ZYXEL VMG3312-B10A V2 modemi satin aldim. Insallah bir sikinti cikmaz.
    Merhaba cihazdan memnun musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nalon2

Merhaba cihazdan memnun musunuz?

Alıntıları Göster
    henüz daha kullanma sansim olmadi. bugün gelmis ama kardesim kargoyu kacirdigi icin kuramadim.. Yarin aksam yazarim
  • quote:

henüz daha kullanma sansim olmadi. bugün gelmis ama kardesim kargoyu kacirdigi icin kuramadim.. Yarin aksam yazarim

Alıntıları Göster
    Modem hakkında görüşlerinizi bekliyoruz :-)
  • quote:

Alıntıları Göster
    Kullandıysanız , görüşlerinizi paylaşırmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: auzdil

Modem hakkında görüşlerinizi bekliyoruz :-)

Alıntıları Göster
    Pek kullanma sansim olmadi modemi cünkü aileme aldim ve onlarla yasamiyorum. Ancak 10 gün gibi kullandim tabi. Ve hala kardesim de kullaniyor ve suan bir sorun yok..

Evde kullanirken, baya bir telefon/bilgisayar nete bagliydi ve gayet hem hiz olarak hem de cekim gücü olarak iyiydi. Eski modeme göre performansi kat kat iyiydi. Ayar ve kurulumu basitti..

Kardesimin telkiniyle aceleyle firmware yükleyeyim dedim, yanlis versiyonu sectim, modemi bozdum :) Yaptigin ayarlar reset atinca hafizada kalmiyodu. Neyse aradim zyxel'i durumu anlattim, uzaktan yapamayiz modemi yollamaniz lazim dedi. Bana kargo cagri numarasi verdiler, yanilmiyorsam dhl (ups de olabillir) den geldi biri kargoyu aldi, bir kac gün sonra da geri yolladilar ve kullanici hatasi olmasina karsin ne servis ne kargo ücreti ödedim. Zyxel'i o yüzden cok seviyorum.

Cok eskiden de problemim vardi zyxel'le. Teknik servis saatlerce uzaktan yardim etmisti. O yüzden zaten ürün alirken zyxel'in bu özelligi agir basmisti.

Düsündüklerim bu kadar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan2002 -- 26 Şubat 2019; 3:1:33 >

• Asus DSL 17U 'yu da bir incele.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Asus DSL 17U 'yu da bir incele.
    modemi aldik hocam coktan artik bir anlami yok.. Asus'tan bir ürün aldim (türkiye'de satilmiyormus sanirim).. Modemle uyumsuzluk icerisinde. Belirli sürelerde kopmalar yasaniyor, baglanti hizim 10 gbit (tabi o kadar alamiyorum). Misafir hesap olusturdum wifi icin onunla baglaninca sikintisiz baglaniyor.. Artik sorun nedir ne degildir bilmiyorum cok sey denedim isin icinden cikamadim..

• quote:

modemi aldik hocam coktan artik bir anlami yok.. Asus'tan bir ürün aldim (türkiye'de satilmiyormus sanirim).. Modemle uyumsuzluk icerisinde. Belirli sürelerde kopmalar yasaniyor, baglanti hizim 10 gbit (tabi o kadar alamiyorum). Misafir hesap olusturdum wifi icin onunla baglaninca sikintisiz baglaniyor.. Artik sorun nedir ne degildir bilmiyorum cok sey denedim isin icinden cikamadim..

Alıntıları Göster
    Ohaaa böyle bir modemde mi varmış, sizden öğrendim güzel bir alet gibi benim tarif ettiğimden daha iyisini almışsınız gibi umarım sorununuz düzelir ve güle güle kullanın. :)

• quote:

Ohaaa böyle bir modemde mi varmış, sizden öğrendim güzel bir alet gibi benim tarif ettiğimden daha iyisini almışsınız gibi umarım sorununuz düzelir ve güle güle kullanın. :)

Alıntıları Göster
    yok hocam bu modem degil :) Benim masaüstünde wifi modülü yok, daha önce basit bir usb wifi modülü almistim ama performansindan memnun degildim o yüzden pce slotuna takilan bir tane modül aldim, böylece wifi kullanabiliyorum bilgisayarda.

En iyi modemlerden gösterilen alman mali bir modem var fritzbox diye geciyor. Türkiye'de satilmiyor bildigim kadariylahttps://avm.de/produkte/fritzbox/
    fiyatlari pahali biraz

benim kendi kullandigim modem ise, internet servis saglayicinin kendi tasarladigi modem
    https://fiber.salt.ch/en/box-en/

• quote:

yok hocam bu modem degil :) Benim masaüstünde wifi modülü yok, daha önce basit bir usb wifi modülü almistim ama performansindan memnun degildim o yüzden pce slotuna takilan bir tane modül aldim, böylece wifi kullanabiliyorum bilgisayarda.

En iyi modemlerden gösterilen alman mali bir modem var fritzbox diye geciyor. Türkiye'de satilmiyor bildigim kadariylahttps://avm.de/produkte/fritzbox/
    fiyatlari pahali biraz

benim kendi kullandigim modem ise, internet servis saglayicinin kendi tasarladigi modem
    https://fiber.salt.ch/en/box-en/

Alıntıları Göster
    Anladım hocam güzel ürün almışsınız. Çok kuvvetli bir anten ama anten ne kadar çok ise ve dbi ne kadar yükselirse radyasyon miktarı da ona paralel bir artış gösteriyor umarım sorun olmaz sizler için ileride.

• quote:

Anladım hocam güzel ürün almışsınız. Çok kuvvetli bir anten ama anten ne kadar çok ise ve dbi ne kadar yükselirse radyasyon miktarı da ona paralel bir artış gösteriyor umarım sorun olmaz sizler için ileride.

Alıntıları Göster
    tesekkürler hocam ama sen bu 5g yi bi arastir bakalim.. 5g de kullanilan sinyaller farkli sinyaller olacak.. diger tüm sinyaller insan vücudu icerisinden gecip gidebilirken 5g nin sinyalleri gecemiyor.. Saglik acisindan ne gibi sorunlar cikaracak kim bilir, dogru dürüst bir arastirmasi yok bile bunun.. Youtube da cok programlar bulabilirsin bunlarla ilgili ama türkce bulabilecegini sanmiyorum.. Malum ülkemiz hala yokluk pardon varlik kuyruklariyla saatlerce bekledikleri icin teknolojik gelismelere uzaktir.. Yasadigim ülke (isvicre) bir cok konuda insana deger veren kanun ve kurallar uyguluyor. Satin aldigimiz üründe isvicre mali yaziyorsa zaten kalitelidir. Dandik ya da zararli ürünlerin satisina izin vermezler. Ama düsündügün ve uyarin icin tesekkürler :)

• ertan2002 kullanıcısına yanıt
    fiber desteğinin olmadığı nerede yazıyor. asusun o modeli ile şunun arasında kaldım bende. bana özellikle kablolu internet lazım pc için. wifi çokta önemli değil.

urun.n11.com
    Zyxel Vmg3312-b10a V2 Vdsl/adsl2/fiber 4port Aynı Gün Kargo - n11.com
    https://urun.n11.com/3g-modem/zyxel-vmg3312-b10a-v2-vdsladsl2fiber-4port-ayni-gun-kargo-P226503316

şöylede birşey buldum
    uzmanim.net
    fiber internet için hangi modem gereklidir?
    https://uzmanim.net/soru/fiber-internet-icin-hangi-modem-gereklidir/33797

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancan71 -- 20 Haziran 2019; 22:52:37 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.