evlerde yada ofislerde kullanılan 2 adet standart telefon ile duafon sistemi oluşturulabilir mi? telefonlar hatta bağlı olmadan sadece birbirleriyle bağlı olacak şekilde yapılabilir mi? evdeki iki oda arasında görüşmeyi sağlayacak bir sistem. mini bir santral gibi.
evet tabiki yapabilirsin...... tek yapman gereken iki telefonu seri bağla ve araya seri olark 9 yada 12 volt dc gerilim ver bak bu üçü seri olarak bağlanacak 1. telefon+ besleme+2. telefon...
bak şekli basitçe çizdim.... ama telefonları çaldıramazsın..
akilonya burada birşey vardı tellerden biri açılınca öbürü çalar yada öyle bir numara vardı öğrencilikte apartmana döşemiştik arkadaşla evler arasına birimiz ahize kaldırınca öbür twelefon çalıyordu
O zaman bildiğim kadarıyla yüksek voltlarla uğraşmak gerekecek ( telefonun çalması için )
onu tam olarak bilmiyorum ama yukarıda gösterdiğim şekilde ben yaptım üç kanallı kabloyla kapı zili vasıtasıyla çaldırmıştım.. senin dediğin şekilde nasıl oluyo bilmiyorum.... ayrıca zannederdem röleli ve ve farklı iki besleme tarafından çalışan bi sistem olmalı
telefon 110 volt dc gibi bir gerilimde çalar aslında bu olayı 10 ytl lik tellerle denemek lazım
eyvallah bunu öğrendiğim iyi oldu. zil çalma olayını da bir switch ve bir buzzer ile halledebiliriz. peki üç yada daha fazla telefon bağlamak istediğimizde de yine paralel mi bağlayacağız?
topik iki telefon diyo ama.. :)
şaka bir yana... üç telefonla olmaz kanaatindeyim ... olurda biraz uraştırır....
çok teşekkürler akilonya. verdiğin bilgiler gerçekten benim işime fazlasıyla yaradı.
ya çok zaman geçti ama... ben bi grafik daha gönderiyorum belki birilerinin işina yarar
burada zil kullanarak (paralel kapı zilleri) çağırmada yapabiliyosun... ben bu sistemi kurmuştum vaktiyle gayet kullanışlı belki uraşılırsa 3lü ve daya fazla sistemde yapılabilir ama ziller paralel olduğundan butona basınca 3 zil birden çalacaktır... ikili sistemdede ziller beraber çalıyo zaten.... maliyeti 35- 40 milyonu geçmez.....
7.5 x 2 = 15 ytl telefonlar 5 x 2 = 10 ytl ziller 5 x 3 = 15 ytl adaptörler
40 ytl yapar
9- 12 volt adaptör evde kullanmadığınız falan vardır muhakk zillerde(elektronik olanlar) belki atıl durumda olan eski cep elefonu adaptorleriyle çalışabilir... maliyeti dahada düşürebilirsiniz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme