Şimdi Ara

ikinci dünya savaşı konulu en iyi filmler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Piyanisti daha izlemedin mi hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicideRelated

İzleyeceğim, şu an Band of Brothers'a başladım 1. bölümü bitirdim daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frozzy45

quote:

Orijinalden alıntı: suicideRelated

İzleyeceğim, şu an Band of Brothers'a başladım 1. bölümü bitirdim daha.

Bu da bitti, 10 bölüm ne çabuk geçti anlayamadım. Er Ryan'dan sonra izlediğim en iyi 2. dünya savaşı konulu film (ya da mini-dizi)'lerden biridir net olarak.

Bu dizi, savaşı direk cephe cephe Amerika'nın gözünden anlatıyor. Amerika'nın Avrupa'da Alman işgalini ve direnişini kırmasını, Avrupa istilasını, Berlin'e doğru ilerleyişi anlatmaktadır. Paraşüt birliği olan ve ordunun göz bebeği veya nasıl desem üstüne çok düşülen, değer verilen Easy Bölüğü'nün eğitimleriyle giriş yapılan (Taccoa kampı) dizi; yine bu bölüğün Normandiya'ya uçaktan paraşütlerle atlayarak giriş yapmasını ve devamında yaşananları (gerçekte yaşanmış olaylardır hepsi) tek tek anlatmaktadır. Bostogne cephesi (en ağır cephedir), Foy cephesi, Haugena nehri cephesi, Carentan cephesi ve diğer aklıma gelmeyen Avrupa'nın çeşitli noktalarındaki 2. dünya savaşı Amerikan cepheleri dizide yer almaktadır.

Ayrıca dizide, o dönemde o bölükte o olayları yaşayan kişilerin yaşlı ve günümüzdeki hallerinin röportajları da mevcut. Dizideki yüzbaşı Richard Winters daha 2011 yılında, 90 küsür yaşlarında ölmüş. Çok yakınmış şaşırdım.

Tavsiye arayanlara bu mini-dizi'yi kesinlikle tavsiy ediyorum. İlk 1. bölüm sıkıcı gelebilir sonra çok seveceksiniz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.