Şimdi Ara

ikinci dünya savaşı konulu en iyi filmler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkinci dünya savaşını anlatan ya da o dönemde geçen en iyi savaş temalı film tavsiyeleriniz nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çöküş
    Er Ryan'ı Kurtarmak
    Kapıdaki Düşman
    Fury
    Pearl Harbor

ve En yenisi Hacksaw Ridge
  • 1 dakikanızı ayırıp arama yapsanız , yeni konu açma zahmetine girmenize gerek kalmaz.

https://forum.donanimhaber.com/wwi-wwii-cold-war-vietnam-konulu-film-koleksiyonum--107199086
  • quote:

Orijinalden alıntı: obili

1 dakikanızı ayırıp arama yapsanız , yeni konu açma zahmetine girmenize gerek kalmaz.

https://forum.donanimhaber.com/wwi-wwii-cold-war-vietnam-konulu-film-koleksiyonum--107199086

Arama yapmasını biz de biliriz Google'dan da yüzlerce filme ulaşırım, sıfırdan konu açmayı seviyorum bazen, konuma yazılan her cevabı okuyup inceliyorum ve büyük ihtimal tavsiyeleri izliyorum çünkü.

• Lİnk foruma ait ... Kim dedi sana google la uğraş diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: obili

Lİnk foruma ait ... Kim dedi sana google la uğraş diye

Biliyorum konuya baktım ama baya film var. Bu konuya yazılan her filmi tek tek kontrol ederim.

• Film değil de mini-dizi olarak önerebilirim. Savaşı Amerikalıların tarafından anlatan "Band of Brothers" Nazilerin tarafından anlatan ise "Unsere Mütter, Unsere Väter" Bunları şiddetle öneririm. Çok sağlam yapımlardır. Şimdiden iyi seyirler dilerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayat güzeldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

Hayat güzeldir

Evet o çok güzel ama eskiden beri biliyorum belki de ilk çıktığında izlemiştik.

• The Thin Red Line
    Apocalypse Now
  • Güneş İmparatorluğu
    Das Boot
    The Brest Fortress
    Thin Red Line
    The Pianist
    Der Untergang
    Enemy at the Gates
    Letters from Iwo Jima
    Operation Valkyrie....
  • Pearl Harbor'u bugün izledim hoşuma gitti, tabi yapılan propagandayı saymazsak. Fury veya Çöküş'e başlayabilirim bu gece. Piyanist'i de çok öneriyorlar ama konusunu okuyunca pek sıcak yaklaşaamdım ağır yahudi sempatizanlığı var gibi sanırım. (izlemedim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frozzy45

Pearl Harbor'u bugün izledim hoşuma gitti, tabi yapılan propagandayı saymazsak. Fury veya Çöküş'e başlayabilirim bu gece. Piyanist'i de çok öneriyorlar ama konusunu okuyunca pek sıcak yaklaşaamdım ağır yahudi sempatizanlığı var gibi sanırım. (izlemedim)

Oo hocam piyanist benim izlediğim en iyi savaş filmi. Pearl harbora 3 puan verirsem piyaniste 9.9 veririm. Kesin izle.

• quote:

Orijinalden alıntı: suicideRelated

quote:

Orijinalden alıntı: Frozzy45

Pearl Harbor'u bugün izledim hoşuma gitti, tabi yapılan propagandayı saymazsak. Fury veya Çöküş'e başlayabilirim bu gece. Piyanist'i de çok öneriyorlar ama konusunu okuyunca pek sıcak yaklaşaamdım ağır yahudi sempatizanlığı var gibi sanırım. (izlemedim)

Oo hocam piyanist benim izlediğim en iyi savaş filmi. Pearl harbora 3 puan verirsem piyaniste 9.9 veririm. Kesin izle.

Er Ryan'ı Kurtarmak'a karar verdim bu gece onu izleyeceğim bir.
  • Piyanist. er Ryanı kurtarmak, Schindler'in listesi

• ''Bitva za Sevastopol'' Şiddetle Öneririm
  • Er Ryan'ı Kurtarmak'ı az önce bitirdim, film müthiş, harika, kesinlikle izlenmesi gereken bir film. O Normandiya çıkartmasındaki efektler müthiş, izlemeyen varsa söyleyeyim kopan bacaklar, çıkan bağırsaklar görebilirsiniz ona göre mideniz kaldırmıyorsa filmin ilk yarım saat-bir saatini dikkatli izleyin. O psikoloji, o atmosfer ... efsane olmuş. O can çekişmeler falan gerçek olmuş resmen. Bu filme Oscar vermeyenin aklına tüküreyim.

Bu arada;

O tercüman çocuğya uyuz oldum ne güzel sattı öyle savaşın ortasında korkudan

• Spam olacak ama yeni taze yorum olsun diye yazıyorum. Bir üstteki mesajımdan sonra arka arkaya Çöküş ve Schindler'in Listesi'ni izledim.

Özellikle Çöküş'ü herkesin hayatında 1 kere mutlaka izlemesi gerektiğini düşünüyorum. Beni kesinlikle çok etkiledi. Ayrıca siyasete girmek istemiyorum ama filmde ülkemizin şu anki durumuyla ilişkili çok güzel dersler var bire bir aynısını yaşadığımızı düşündüğüm olay/durumlar var. Neyse konuyu saptırmayayım film kesinlikle Hitler'i öven propaganda filmi değil onu belirteyim. Ön yargısı olanlar için belirtmek istedim bunu.

Schindler'in Listesi de bence herkesin sevebileceği bir film değil, özellikle filmin ilk kısımlarını izleyip filmi bırakanlar olacaktır ama sabrederseniz aslında ne kadar güzel bir film olduğunu anlayacaksınız. Filmde aksiyon yok en baştan belirteyim, aksiyon arayanlara göre bir film değildir. Yorumlarda propaganda yapıldığı söyleniyor. Ben yorum yapmayacağım bu konuda, filmin özetle konusu: Almanların Polonya'daki Nazi toplama kamplarında Yahudilere yaptığı soykırımlardır. Aslında tam olarak konusu bu değil zaten filmde öyle işkence, ağır zulüm sahneleri de pek yok diyebiliriz. Ama konu buradan işleniyor neyse detaya girmeyeyim. Ben filmi beğendim, sonu baya duygu yüklüydü.

• Valkyre
    fury
    young lions

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstteki yorumlarımdaki incelemelere ve izlemelere devam ediyorum. Şimdiki durağımız Furry. 2 gün önce izledim Furry'i. Gelelim incelememe:

Şahsen ben filmi beğenmedim. Bu kadar çok tavsiye edilmesine de pek anlam veremedim izledikten sonra. Brad Pitt amcamızın hatrına bu filme benim puanım 10 üzerinden 5.5'tir. Diğer 2. dünya savaşı filmlerine göre biraz sönük kalmış bir film. Bir kere filmin finali açık bırakılmış, hikaye-konu bitmiyor doğru düzügn. İkincisi film bana Er Ryan'ı Kurtarmak filminin epey bir çakması gibi geldi. Şimdi diyeceksiniz bu filmlerin hepsi aynı dönemi anlatıyor benzerlik olabilir diye. Evet bu açıdan bakılırsa haklısınız ama filmin kendi içindeki hikaye ve karakterlerine baktığımızda ben söylediğim diğer filmle çok benzerlik gördüm. Mesela iki filmde de bir ekip var ve bu ekip kendi askerlerinden birilerini kurtarmaya çalışıyor. Filmlerden bir tanesi piyade askerlerle (Er Ryan'ı Kurtarmak); bir tanesi de tanklı askerlerle olan versiyonu (Furry). İki filmde de ne tesadüf ki bu ekibe sonradan "çaylak" konumunda olan genç, saf, silah tutmayı bile beceremeyen yeni asker katılıyor. 2 filmde de bu çaylaklar savaşın ortasında ne yapacağını bilemez haldeler, ağlıyor-sızlıyorlar, adam öldürmekte zorlanıyorlar. Ve yine ne tesadüf ki bu iki filmde de ekibe katılan çaylağın asıl görevi yazıcılık.

Açıkçası 2. Dünya Savaşı film önerisi arayan kişilere bu filmi öncelikli olarak tavsiye etmem, en azından ilk izlenecek filmlerden biri olmamalı daha iyilerini izleyip sonra bunu izleyebilirsiniz. Vakit geçirmelik, çerezlik güzel film, aksiyonu Er Ryan'a göre düşük olsa da genel olarak aksiyon filmi arayanlar için gayet yeterli, yani bu açıdan izlenebilir. Bir tek şu filmin son yarım saatindeki (spoiler içerir)
    5-6 kişinin 1 tankın içinde koca SS taburu ile saatlerce çatışması bence abartılı olmuş ve ayrıca o ekibin orada durup kahramanlık taslaması da çok saçma, altı üstü bir tank yani bırakıp kaçabilirlerdi sonuçta orada koruyacağın bir şey yok, kocaman bir tarlanın-yolun ortası. Oradan uzaklaşıp savaşta daha etkili olabilirdiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozzy45 -- 18 Mayıs 2017; 3:22:41 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.