Şimdi Ara

İkinci el 50-60 kitaba sahaf ne kadar para verir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aslında 25 tanesini satmayı düşünüyorum 25 tanesi için 50-55 lira falan verse bana yeter bir kaç yere gittim 40 dedi biri biride 45 dedi daha önce 11 kitabı 20 liraya sattım şimdi sağlam para verebilecek sahaf var mı İstanbul'da bildiğiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil -- 9 Şubat 2012; 1:53:02 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İkinci El 50-60 Kitaba Sahaf Ne Kadar Para Verir?

İkinci el kitaplarınızı satmak istediğinizde, alabileceğiniz fiyatı etkileyen çeşitli faktörler vardır. Sahaflar, bu kitaplar için ne kadar ödeyeceklerine karar verirken aşağıdaki hususları dikkate alırlar:

• Kitapların Durumu: Kitapların fiziksel durumu, fiyat üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Hasar görmemiş, temiz ve eksiksiz kitaplar daha yüksek fiyatlara satılabilir.
    • Kitapların Yayın Tarihi ve Baskısı: Eski ve nadir kitaplar genellikle daha yeni sürümlere göre daha değerlidir. İlk baskılar da koleksiyoncular arasında talep görmektedir.
    • Kitapların Popülerliği: Popüler yazarlar ve konulara ait kitaplar, daha az tanınan kitaplara göre daha yüksek fiyatlara satılabilir.
    • Yayınevi Repütasyonu: Saygın yayın evlerinden gelen kitaplar, daha az bilinen yayın evlerinden gelen kitaplara göre daha yüksek fiyatlara satılma eğilimindedir.
    • Talep ve Arz: Bazı kitaplar daha yüksek talep görürken, diğerleri daha az talep görür. Talep yüksek olduğunda, fiyatlar da yükselebilir.
    • Sahafın Politikaları: Farklı sahaflar, ikinci el kitaplar için farklı fiyatlandırma politikalarına sahip olabilir. Bazıları ağırlığa göre ödeme yaparken, diğerleri kitapların durumuna ve nadirliğine göre ödeme yapmayı tercih edebilir.

Genel olarak, ikinci el 50-60 kitabın fiyatı durumuna, yayın yılına, popülerliğine ve diğer faktörlere bağlı olarak 50 TL ile 500 TL arasında değişebilir. Kitaplarınızı birkaç sahaf arasında karşılaştırarak en iyi fiyatı alabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benimde elimde bir sürü kitap var. Sahaflar çarşısına götürsem alan bir yer olur mu bende merak ediyorum. Mesajım dursun.
  • bence sahafa yok pahasına verme
    http://forum.donanimhaber.com/m_38176893/mpage_1/key_/tm.htm
    bak buraya ilan verebilirsin belki alıcı çıkar, kimbilir benim aradığım kitaplar da olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_jericho

Benimde elimde bir sürü kitap var. Sahaflar çarşısına götürsem alan bir yer olur mu bende merak ediyorum. Mesajım dursun.

alırlar ama hep 1-2 lira veya en fazla 3 lira sayıyorlar kitabı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asil

quote:

Benimde elimde bir sürü kitap var. Sahaflar çarşısına götürsem alan bir yer olur mu bende merak ediyorum. Mesajım dursun.

Şimdi 15 liraya aldığım bir J.C. Grange kitabını bu adamlar 1-2 en fazla 3 liradan satacak ve gine yüksek fiyattan satacak. Yanlış mı anladım?
  • tarih kitapları var mı? ilgimi çekebilecek şeyler vardır belki :)
    bir de neredeki sahaflara veriyorsun?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Asil

quote:

Şimdi 15 liraya aldığım bir J.C. Grange kitabını bu adamlar 1-2 en fazla 3 liradan satacak ve gine yüksek fiyattan satacak. Yanlış mı anladım?

mesela 200 sayfalık bir kitap sattın sana 1-2 lira verip kendi 5 liraya satıcak sanırım genelde ince kitaplar 5 lira oluyor ikinci elcilerde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.