Şimdi Ara

Antibiyotik insanı halsiz bırakırmı? (Ciddi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
13.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 09:30 gibi 5 dk aralıklarla 2 tane,akşam 17:30 da,21:30 da ve birde gece 01:30 da olmak üzere günde 5 kez 500 mg lık antibiyotikler kullanıyorum bu 2 gündür.Fakat iftarda falan yemek yerken acayip yorgun hissediyorum.Sanki yemek yerken yaparmış gibi yoruluyorum acaba bu yorgunluk,bitkinlik durumlarında bu antibiyotiklerin bir etkisi varmıdır?Yoksa başka bi rahatsızlıkmı var diye kuşkulanıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Antibiyotikler Halsizliğe Neden Olabilir mi?

Antibiyotikler, bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılan güçlü ilaçlardır. Bakterileri öldürerek veya durdurarak çalışırlar. Ancak, antibiyotik kullanımı bazı yan etkilere neden olabilir ve halsizlik bunlardan biridir.

Antibiyotikler Nasıl Halsizliğe Neden Olur?

Antibiyotikler vücudun doğal bakterilerini öldürebilir, bunlara bağırsaklarda bulunan ve sindirime yardımcı olan "iyi" bakteriler de dahildir. İyi bakterilerin kaybı sindirim sorunlarına ve besin emiliminin azalmasına neden olabilir, bu da halsizliğe katkıda bulunabilir.

Ayrıca, bazı antibiyotikler vücudun enerji üretmesini sağlayan hücrelere zarar verebilir. Bu da halsizlik, yorgunluk ve enerji eksikliği gibi semptomlara neden olabilir.

Hangi Antibiyotikler Halsizliğe Neden Olabilir?

Tüm antibiyotikler halsizliğe neden olmaz, ancak bazıları diğerlerinden daha olasıdır. Halsizliğe neden olma olasılığı yüksek bazı antibiyotikler şunlardır:

• Penisilinler (örneğin penisilin, amoksisilin)
    • Makrolidler (örneğin eritromisin, azitromisin)
    • Kloramfenikol
    • Linezolid

Halsizlik Ne Zaman Geçer?

Çoğu durumda, antibiyotik kullanımına bağlı halsizlik, tedavi bittikten birkaç gün ila hafta içinde geçer. Ancak, bazı kişilerde halsizlik daha uzun sürebilir. Eğer antibiyotik aldıktan sonra bir haftadan uzun süre halsizlik yaşıyorsan, bir sağlık uzmanına başvurmalısın.

Halsizliği Azaltmak İçin Ne Yapabilirsin?

Antibiyotik kullanımına bağlı halsizliği azaltmak için yapabileceğin bazı şeyler şunlardır:

• Bol sıvı iç.
    • Sağlıklı beslen.
    • Yeterli uyku al.
    • Hafif egzersiz yap.
    • Stresten kaçın.

Halsizlik şiddetliyse veya günlük aktivitelerini etkiliyorsa, bir sağlık uzmanına danışmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Antibiyotik ilk başta adamı ishal eder ishal olan adam zaten halsiz olur
    Ağır bir ilaç olduğu için ayrıca vucudu halsiz bırakır
    Bide orucum diyorsun, yani fetva vermek gibi olmasın ama ciddi antibiyotik kullanıyorsun bence tutmamalısın kendini kötü hissediyorsan doktorun hiçbirşey demedimi ?

Pardon yanlış anlamışım oruç turuyorsunuz sandım, ama antibiyotik dediğim gibi normalde de halsizlik yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 7 Temmuz 2014; 22:49:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vücudunun tamamı mikroptan oluşuyosa normaldir.
  • GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    Benim zaten bu rahatsızlığım aşırı ishal ve hafif mide bulantısından dolayıydı.Hastaneye gittim aşırı su kaybından dolayı 2 tane 800 lük serum ve ağrı kesici iğne yedim.Doktor ondan sonra 2 tane antibiyotik yazdı bunlardan biri günde 8 er saatlik arayla,diğeride 12 er saatlik arayla alıyorum.Oruçta tutmuyorum hocam bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IronyOfFate

Benim zaten bu rahatsızlığım aşırı ishal ve hafif mide bulantısından dolayıydı.Hastaneye gittim aşırı su kaybından dolayı 2 tane 800 lük serum ve ağrı kesici iğne yedim.Doktor ondan sonra 2 tane antibiyotik yazdı bunlardan biri günde 8 er saatlik arayla,diğeride 12 er saatlik arayla alıyorum.Oruçta tutmuyorum hocam bu arada.

Ya bebeklere içirdikleri bişey vardı suya katılan bir toz renksiz ve tuz tadı veriyordu vucudun su tutmasını sağlıyordu doktor bana onlardan vermişti aşırı ishal olduğumda bi aralar bi eczacına sorsana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • antibiyotiğine göre değişir, ama edebilir diyelim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    Yan etkileri okumuştum benim yaşadığım durumları yazıyordu,sabah doktora gittim doktor ilaçları kesmemi söyledi bıraktım bakalım ilerliyen günlerde düzelir diye umuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.