Şimdi Ara

İkinci el fiyatları düşecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: flasource

quote:

Orijinalden alıntı: woundedrider

@flasource Eğer ülkede muhalefet edilmesi gereken bir durum varsa edilmelidir. Ben laf olsun diye değil, refahımızın nasıl daha iyi olabileceği konusunda muhalefet ediyorum ki bu hepimizin yapması gereken şeydir aslında.
    Bu kadar bolluk içindeki bir ülkenin insanları da bolluk ve rahat içinde yaşamalıdır.Koskoca Türkiye'yiz biz Somali değiliz ki neden fakirlik çeksin insanlarımız?

bi yanlış anlatım yapmışım orada özür dilerim, "ama laf olsun diye de herşeye muhalefet olmamak lazım" düzeltiyorum ; laf olsun diye herşeye muhalefet edenler var, gerek olduğu heryerde de hakkıyla muhalefet etmek lazım
    kastettiğim siz eğildiniz, arkadaşlardan bazıları arkasında hemen birşey arıyorlar, tarafsız ve soğuk kanlı yaklaşmak lazım

umarım hepimizin birer arabası olur en yakın zamanda, ondan sonra da çevreciliğimiz gelişir bu seferde ülkemiz dumandan boğuluyor deriz gibi geliyor bana

İş çevreciliğe kadar gelsin de ondan sonra düşünürüz hava kirliliğini

Ya elektro gitarını takas edip (yaklaşık 700 $) karşılığında Hyundai Accent alan 16 yaşındaki Kanadalı çocuğu gördükten sonra rahat uyku uyuyamadım resmen

Millet nasıl yaşıyoooooor biz nasıl yaşıyoruz...........

• Çok fazla bir değişiklik yapacaklarını sanmıyorum.Geçmiş yıllarda yaptıkları gibi , belli modelin altındakileri hurdaya ayırıp vergi indirimi yaparlar.Örneğin 75 modele kadar 4ooo, 75-80 model arası 6000 falan gibi.Söylenilen gibi yaşlı araca daha fazla vergi alsalar.Yurdum insanın kullandığı toroslar,anadollar ne olur.
    Gidipte toyota pıckup alamaz ya.Nasıl görecek işini.
    Bu arada tabiki trafikten men edilmesi gereken araçlar var.Örneğin beş yaşında araç stop lambası çatlak diye muayneden geçemezken 80 model farsız,tamponu telle bağlı arabalar cirit atıyor.Trafikte yaptıklarına illaki şahit olmuşsunuzdur.Şuan ikamet ettiğim bölge de 3 yıldır camsız çerçevesiz mini van bir mazda gezip duruyor.Ama bu araçlar vergiyle değilde kontrolle trafikten uzaklaştırılabilir.Adam muayneden çıkamaz bakar aslı astarını geçiyor vazgeçer.
    Zaten 50binliralık araçtan 20bin vergi alınıyor.Bunun bandrolü kaskosu vs... yaptığı indirimide zaten sıfır araç satışından yine alır.
    Yurt dışındaki gibi 2. el araç değerinin fazla düşmesi ülkemize uymaz zaten.Çünkü araba halen eskisi kadar olmasa da bir birikim,bir yatırım olarak görülüyor.Bir ev alabilmek için hesaba ilk konulan araba olur:)Bir araba alınır ufak ufak modeli yükseltilir ev alınırken satılır , sonra düşük model bir araba alınıp onun modeli yükseltilmeye çalışılır.
    Örneğin ithal bir arabanın Avrupada gelişmiş bir ülkedeki fiyatıyla o ülkede çalışan bir kamu çalışanının gelirini karşılaştırın.Aynı aracın türkiye deki fiyatıyla aynı işi yapan kamu çalışanının aldığı maaşi karşılaştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc33 -- 27 Mart 2012; 1:43:47 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.