Şimdi Ara

İkinci el fiyatları düşecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonunda avrupa ülkelerindeki sistem bize de geliyor
    Sıfır arabalarda teşvik için ÖTV indirimine gidilecek ve eski arabalardan, yenilerine oranla çok daha fazla vergi alınacak, amaç yaşı geçmiş arabaların artık trafikten çekilmesi
    Bununla beraber 15-16 yıllık hurdalara 15-20 bin tl isteyen zihniyet de ortadan kalkmış olacak
    Araba almak isteyen arkadaşlar, şimdi almayın birazcık daha bekleyin 2. el araba almak için yoksa elinizde fena patlayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woundedrider -- 24 Mart 2012; 20:06:20 >

• bu dediğin olay için maalesef yasal hazırlık için 2014 den bahsediyorlar ne yapalım sizce 2 yıl arabsız mı gezelim ayrıca kaldı ki bizim ülke ötv ve kdvlerde dünyada türü ve örneği olmayan tek ülke emin olki bize bir şey geliyorsa faydamıza değil zararımıza gelir hep maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: salzgiter

bu dediğin olay için maalesef yasal hazırlık için 2014 den bahsediyorlar ne yapalım sizce 2 yıl arabsız mı gezelim ayrıca kaldı ki bizim ülke ötv ve kdvlerde dünyada türü ve örneği olmayan tek ülke emin olki bize bir şey geliyorsa faydamıza değil zararımıza gelir hep maalesef

Haklısın dostum bizim ülke acaiplikte sınır tanımayan bir ülke...
    Ama geç de olsa bu sistemin artık bize de gelmesi mecburi bir hal aldı, çünkü son 10-15 senelik periyotta otomobil montajı ve ihracında dünya devi haline geldik, bu kadar çok üretim yapılan bir ülkede fiyatların hala bu kadar uçuk olması zaten abes bir durumdu
    Bununla beraber bu sıfır araba teşvikinin bir diğer amacının da bu yıl sonlarında piyasaya çıkacak olan %100 yerli otomobil için arz ortamı yaratmak olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: woundedrider

quote:

Orijinalden alıntı: salzgiter

bu dediğin olay için maalesef yasal hazırlık için 2014 den bahsediyorlar ne yapalım sizce 2 yıl arabsız mı gezelim ayrıca kaldı ki bizim ülke ötv ve kdvlerde dünyada türü ve örneği olmayan tek ülke emin olki bize bir şey geliyorsa faydamıza değil zararımıza gelir hep maalesef

Haklısın dostum bizim ülke acaiplikte sınır tanımayan bir ülke...
    Ama geç de olsa bu sistemin artık bize de gelmesi mecburi bir hal aldı, çünkü son 10-15 senelik periyotta otomobil montajı ve ihracında dünya devi haline geldik, bu kadar çok üretim yapılan bir ülkede fiyatların hala bu kadar uçuk olması zaten abes bir durumdu
    Bununla beraber bu sıfır araba teşvikinin bir diğer amacının da bu yıl sonlarında piyasaya çıkacak olan %100 yerli otomobil için arz ortamı yaratmak olduğunu düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    ben kesınlıkle desteklıyorum yeni sistemi. 2.el olayı bitecek galericilere kar yağacak. halk daha ucuza daha kalite araçlara binecek. almanyadaki sistem gelsın bir an önce.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gladiotürk

ben kesınlıkle desteklıyorum yeni sistemi. 2.el olayı bitecek galericilere kar yağacak. halk daha ucuza daha kalite araçlara binecek. almanyadaki sistem gelsın bir an önce.

Alıntıları Göster
    20 yaşındaki araçlara 10-15 bin lira devri bitmeli.
  • Bir de son zamanlarda bu internet ilanları yüzünden iyice saçmaladı 2. el piyasası neredeyse galericileri arar oldum

Şahine doğana 14 bin isteyenler
    Kazada ortadan ikiye bölünmüş metal yığını haline gelmiş yeni model arabasına 30 bin fiyat çekenler

Ya insanları aptal sanıyorlar ya da piyasayı kızıştırmak için böyle çakallıklara başvuruyorlar ama yemezlerrr

Dünyanın birçok ülkesinde aynı marka aynı model araç 700$- 1300$ arasında değişirken tutup da 10 bin tl vermeyin arkadaşlar.Birazcık dünyadan haberimiz olursa birazcık bilinçli davransak herşey çok daha güzel olacak bu memlekette

• quote:

Bir de son zamanlarda bu internet ilanları yüzünden iyice saçmaladı 2. el piyasası neredeyse galericileri arar oldum

Şahine doğana 14 bin isteyenler
    Kazada ortadan ikiye bölünmüş metal yığını haline gelmiş yeni model arabasına 30 bin fiyat çekenler

Ya insanları aptal sanıyorlar ya da piyasayı kızıştırmak için böyle çakallıklara başvuruyorlar ama yemezlerrr

Dünyanın birçok ülkesinde aynı marka aynı model araç 700$- 1300$ arasında değişirken tutup da 10 bin tl vermeyin arkadaşlar.Birazcık dünyadan haberimiz olursa birazcık bilinçli davransak herşey çok daha güzel olacak bu memlekette
    İthal araca indirim filan beklemeyin. Cari açığı arttıracak hiçbir şeye teşvik vermez devlet. Ha çıkar bi babayiğit özü sözü %100 yerli kaliteli araç üretir ancak o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: cologne

İthal araca indirim filan beklemeyin. Cari açığı arttıracak hiçbir şeye teşvik vermez devlet. Ha çıkar bi babayiğit özü sözü %100 yerli kaliteli araç üretir ancak o zaman.

Alıntıları Göster
    Bayadır bakıyorum sonunda kısmet ama fiyatlar böyle bende almayacam.
    Arabanın bir değeri olur ama piyasa garip herkes arabasını porsche zannediyor.
    Bu durum aslında sıfır arabalara yönlendiriyor direk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^Teacher^

Bayadır bakıyorum sonunda kısmet ama fiyatlar böyle bende almayacam.
    Arabanın bir değeri olur ama piyasa garip herkes arabasını porsche zannediyor.
    Bu durum aslında sıfır arabalara yönlendiriyor direk.

Alıntıları Göster
    Yüksek fiyatları istiyorlarda ne oluyor satamıyorlar ilan güncelleyip duruyorlar 1 aydır takip ettiğim araçlar var hala bekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

Yüksek fiyatları istiyorlarda ne oluyor satamıyorlar ilan güncelleyip duruyorlar 1 aydır takip ettiğim araçlar var hala bekliyor.

Alıntıları Göster
    Bizim devlet kendi aldığından vazgeçmez üstelik distribütörler sıfır araç fiyatlarına 1 yılda 7-10 bin tl eklediler yani düşse bile düşeceği yer kısıtlı olacak.
    ayrıca insanları sürekli eskisini atıp yeni birşeyler satın almaya zorlayıcı düzenlemeler borç içinde yaşamaya teşvik ediyor bunu sağlıklı bulmuyorum firmaların argesine kaynak oluşturmak için çalışmıyoruz ay boyu.

insanlar şahine doğana , 1995 toyotaya 15bin istiyorsa ödemeyin arkadaşlar bu kadar basit bak ozaman nasıl indiriyor fiyatını .
    bence 2.elin yüksek olmasının sebebi 0 fiyatlarının patlaması oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enemy -- 26 Mart 2012; 15:08:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: enemy

Bizim devlet kendi aldığından vazgeçmez üstelik distribütörler sıfır araç fiyatlarına 1 yılda 7-10 bin tl eklediler yani düşse bile düşeceği yer kısıtlı olacak.
    ayrıca insanları sürekli eskisini atıp yeni birşeyler satın almaya zorlayıcı düzenlemeler borç içinde yaşamaya teşvik ediyor bunu sağlıklı bulmuyorum firmaların argesine kaynak oluşturmak için çalışmıyoruz ay boyu.

insanlar şahine doğana , 1995 toyotaya 15bin istiyorsa ödemeyin arkadaşlar bu kadar basit bak ozaman nasıl indiriyor fiyatını .
    bence 2.elin yüksek olmasının sebebi 0 fiyatlarının patlaması oldu.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 30 Mart 2012; 17:06:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hidden

.

Alıntıları Göster
    yonetımde ,bındırmeyelım de sonumuz yunanıstan gıbı mı olsun yaklasımı var,
    dolayısıyla ne yaparlarsa kendı aldıklarını artırmak ıcın yaparlar,vatandasın refah sevıyesı yukselsın dıye değil.

ben yapılacak hamle ıle somurulmemıs bır yer vardır orayı farketmıslerdır ,oraya yuklenırler dıye tahmın edıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: b_sevki

dolayısıyla ne yaparlarsa kendı aldıklarını artırmak ıcın yaparlar,vatandasın refah sevıyesı yukselsın dıye değil.

ben yapılacak hamle ıle somurulmemıs bır yer vardır orayı farketmıslerdır ,oraya yuklenırler dıye tahmın edıyorum

ssk sağlık istasyonlarındaki kuyruğu ve karneyle ekmek yağ şeker alınan zamanları özlediniz galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: flasource

quote:

ssk sağlık istasyonlarındaki kuyruğu ve karneyle ekmek yağ şeker alınan zamanları özlediniz galiba

ben o zamanları ozlemedımde,baskaları aya giderken içinde bulundugumuz su hallerı refah zannedıp,turk mılletıne çok goruyorlar ya ona uzuluyorum.,dediğin zamanları yasadı bu mıllet ne var ki,su an cok ıyıyız dıye dusunen kıtle yuzunden sırtımızda ellı bın tane otv ıle toplumsal refahımız normalde daha da fazlalasacakken en pahallı benzını alıp,en pahallı telefon gorusmelerını yapıyoruz,mın.%43 vergı yenı arac alıyoruz

neyse,dediğim gıbı bır yer vardır vergı dıye gecırmedıklerı oranın ayarlaması olur bu duzenleme bence

• quote:

quote:

Benim de demek istediğim bu hocam, şu an iyi yaşadığımızı sanıyoruz ama öyle değil işte

Her dönemi o dönemin şartlarına göre incelemek gerekir.Günümüzde amerikada yada avrupa'da evdeki her bireyin bir arabası var çünkü bizde 15 bin lira olan araba orada 700-800 dolara satılıyor.İnsanlar bakkaldan ekmek alır gibi gidip araba alabiliyorlar

Benzin desen neredeyse bütün dünyada fiyatı makul seviyedeyken bizde altın değerinde Arabaya tüp taktırmak ne demektir, nasıl oluyor cidden bilmiyor yabancılar.

Aynı şey ev için de geçerli, sabit gelirli orta direk bir Türk vatandaşı için (işçi-memur gibi) 50 yaşından önce ev sahibi olmak hayal gibi birşey.50 sinde aldığı evi de binbir borçla alıyor insanımız

Sonuç olarak UYUTULUYORUZ millet. Sırf amerika, avrupa değil, dünyanın birçok başka yerinde insanlar bizden KAT VE KAT daha refah içinde, daha rahat yaşıyorlar.Diğer ülkelerde insanlar nasıl yaşıyorlar araştırın ve gözünüzü açın artık lütfen

• quote:

quote:

hocam kaç yaşındasınız acaba karneyle ekmek aldığınıza göre merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: enemy

quote:

quote:

hocam kaç yaşındasınız acaba karneyle ekmek aldığınıza göre merak ettim.

Alıntıları Göster
    Ya siz ne dediğinizin farkında değilsiniz herhalde... bunlar daha fazla tüketim yapılması için capitalist oyunlar. Şimdi benim en fazla verebileceğim araca 20 bin gidip nasıl 0 alayım şimdi bu ötv gelecek diye satan adam 15 e mi bırakacak. Yine olan bizim gibi memura sabit geliri olana olacak. X5 e binene birşey olmayacak yani. Bu gelsin, 0 araba pahalanır 2. el aşağı düşmez!!

• quote:

Orijinalden alıntı: MemoCN

Ya siz ne dediğinizin farkında değilsiniz herhalde... bunlar daha fazla tüketim yapılması için capitalist oyunlar. Şimdi benim en fazla verebileceğim araca 20 bin gidip nasıl 0 alayım şimdi bu ötv gelecek diye satan adam 15 e mi bırakacak. Yine olan bizim gibi memura sabit geliri olana olacak. X5 e binene birşey olmayacak yani. Bu gelsin, 0 araba pahalanır 2. el aşağı düşmez!!

Alıntıları Göster
    @woundedrider , ben de sizin gibi refah içinde olmadığımızın farkındayım, ama laf olsun diye de herşeye muhalefet olmamak lazım

@enemy , 34 yaşındayım, biz yaşamadıksa bu tarihi atalarımız yaşadı. Çanakkale den bahsederken nasıl gururla bahsediyorsak ve acı ile yüreğimiz dağlanıyorsa ; daha yakın tarihte sefaletten, sağ sol davasından vs. sebeplerden ölen her milletimizin insanı için de üzülüyoruz.
    bu arada tesadüftür ki imzanızda geçen Kubilay'ın hemşehrisiyim, aynı toprakların çocuğuyuz

konuyu lütfen tartışmaya saptırmayalım ; sadece en azından bir zamanlar ne idik onu hatırlatmak istedim
    herkese iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flasource -- 26 Mart 2012; 23:02:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MemoCN

Sırf o değil arkadaşım eski arabalara da tonla vergi binecek.Araba ne kadar eskiyse külfeti de o kadar fazla olacak.
    Hal böyle olunca da ister seve seve ister (anladın sen) düşürecekler 2. el fiyatlarını eğer satış yapabilmek istiyorlarsa.

@flasource Eğer ülkede muhalefet edilmesi gereken bir durum varsa edilmelidir. Ben laf olsun diye değil, refahımızın nasıl daha iyi olabileceği konusunda muhalefet ediyorum ki bu hepimizin yapması gereken şeydir aslında.
    Bu kadar bolluk içindeki bir ülkenin insanları da bolluk ve rahat içinde yaşamalıdır.Koskoca Türkiye'yiz biz Somali değiliz ki neden fakirlik çeksin insanlarımız?

• quote:

@flasource Eğer ülkede muhalefet edilmesi gereken bir durum varsa edilmelidir. Ben laf olsun diye değil, refahımızın nasıl daha iyi olabileceği konusunda muhalefet ediyorum ki bu hepimizin yapması gereken şeydir aslında.
    Bu kadar bolluk içindeki bir ülkenin insanları da bolluk ve rahat içinde yaşamalıdır.Koskoca Türkiye'yiz biz Somali değiliz ki neden fakirlik çeksin insanlarımız?

bi yanlış anlatım yapmışım orada özür dilerim, "ama laf olsun diye de herşeye muhalefet olmamak lazım" düzeltiyorum ; laf olsun diye herşeye muhalefet edenler var, gerek olduğu heryerde de hakkıyla muhalefet etmek lazım
    kastettiğim siz eğildiniz, arkadaşlardan bazıları arkasında hemen birşey arıyorlar, tarafsız ve soğuk kanlı yaklaşmak lazım

umarım hepimizin birer arabası olur en yakın zamanda, ondan sonra da çevreciliğimiz gelişir bu seferde ülkemiz dumandan boğuluyor deriz gibi geliyor bana

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.