Şimdi Ara

İKİNCİ EL FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok acil araç ihtiyacınız varsa ikinci eli zayıf araçlara bakın. Fiyatları biraz daha insancıl. Mesela bravo diyebilirim.
  • İlan vermek sembolik de olsa ücretli olmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guncel

• Sahibinden.com kapatıldığında veya kendine çekidüzen verdiğinde fiyatlar düşecektir
  • 2.el 2 ila 8 binlira arası zamlandı.düsmesini beklemek kendini kandırmak olur.

• Bu ülkede suni olarak çıkan hangi şeyin fiyatı düştü ki?

DÜŞMEZ !!
  • Boya takıntısı aşın istediğiniz aracı alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ttyahoss

Boya takıntısı aşın istediğiniz aracı alırsınız.

+1907
  • Aralikta %30 tl , deger kaybetti. Ne bekliyorsunnormal fiyatlar. Devlet otv yi dusurmedii surece 2. El dusmezz

• bundan sonra fiyatların düşmesi hayal.Çünkü fahiş fiyattan araba alan insanlar araçlarını %50 kayıpla satmazlar.siğer taraftada 2.el olarak yüksek fiyata aldığı arabayı vatandaş çok ucuza bırakmaz.yeni piyasa hayırlı olsun.Beğenmesekte maalesef bundan sonra böyle olacak gibi görünüyor.
  • Vay be II. El piyasası bu kadar güçlü demek.. yarın arabayı satışa koyayım bari..

• 1 sene önce aldığım 2006 grande punto 2000 - 5000 arası zamlanmış.

ben 20.500 e aldım aynı ayardakiler 25.500 den bahsediyorlar.

düşeceğini hic sanmıyorum.

o dönemlerde düşündüğüm astralar 25 bin civarıydı suan en ölüsü 29 30 a cıkmış durumda.
  • bayram yaklaşıyor. o yüzden bu kadar yükselmiş olabilir.
  • Onların malı değerliyse benim de param değerli.
    Aralığa kadar diren memet.
  • Cok az ama cok az bi düsüs var sanki

• arabayı sadece araba olarak gördüğümüz zaman düşebilir.

boya km takınıtısındanda kurtulduğumuz zaman düşebilir.

sırf az yakıyo diye teneke kutularına okadar para vermediğimiz zamanda düşebilir.

devlet sıfır araçtan az ÖTV aldığı zamanda düşebilir.

eski araçların vergisi artıp yeni araçların mtv vergileri düştüğü zamanda düşebilir.

insanlarımız bilnçlendiği zamanda düşebilir

yani rüyamızda görebiliriz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: legend1982

arabayı sadece araba olarak gördüğümüz zaman düşebilir.

sırf az yakıyo diye teneke kutularına okadar para vermediğimiz zamanda düşebilir.

eski araçların vergisi artıp yeni araçların mtv vergileri düştüğü zamanda düşebilir.

Hiçbirine katılmıyorum. İnsanımız bilinçlense bile düşmez. Enflasyonun devletin yayınladığı yalan değil de, gerçeğini bildiğimiz için düşmez. Başımızdakiler keyfinden mi dolarla euroyla çalıyorlar? Hiç TL ile hırsızlık yapanını gördünüz mü? Bir bakanın kolundaki saat bile euro ile hesap ediliyor.

Ben arabamı aldığım zaman, dolar bazında hesap yaparım. Bugün satacak olsam dolara vurur, biraz da kullanma payı düşer, öyle satarım. Aldığımda ödediğim miktar, yaklaşık 10.000 dolar. Bugün 22.400 TL yapıyor. 20.000 diyorum sorana. Alırken iyi de satarken zararına mı satacam? Üstelik de memlekette fiyatı düşen bir kalem mal yokken....

Yukarıdaki yorumlara da bakmayın.... Burada veryansın ediyorlar ama, sahibinden de yayınladıkları ilanları burda göstersinler de görelim. Hiçbiri 40.000 e aldığı araca 20.000 yazmıyor. Kimi kime şikayet ediyorlar, ben onu merak ediyorum....

• quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Hiçbirine katılmıyorum. İnsanımız bilinçlense bile düşmez. Enflasyonun devletin yayınladığı yalan değil de, gerçeğini bildiğimiz için düşmez. Başımızdakiler keyfinden mi dolarla euroyla çalıyorlar? Hiç TL ile hırsızlık yapanını gördünüz mü? Bir bakanın kolundaki saat bile euro ile hesap ediliyor.

Ben arabamı aldığım zaman, dolar bazında hesap yaparım. Bugün satacak olsam dolara vurur, biraz da kullanma payı düşer, öyle satarım. Aldığımda ödediğim miktar, yaklaşık 10.000 dolar. Bugün 22.400 TL yapıyor. 20.000 diyorum sorana. Alırken iyi de satarken zararına mı satacam? Üstelik de memlekette fiyatı düşen bir kalem mal yokken....

Yukarıdaki yorumlara da bakmayın.... Burada veryansın ediyorlar ama, sahibinden de yayınladıkları ilanları burda göstersinler de görelim. Hiçbiri 40.000 e aldığı araca 20.000 yazmıyor. Kimi kime şikayet ediyorlar, ben onu merak ediyorum....

bende size katılmıyorum

o mantıkla 1000$ aldığınız bir cep telefonunu da 2 sene sonra 900 $ satmış olmanız lazım değilmi.

sonuçta 2 sinide maksadı dahilinde kullanmak için alıyoruz.

bugün birçok 5 kuruşluk 15 20 yaşındaki araçlara tutuluyor diye dünyanın parasını veriyorlar.
    yok orasında burasında boya yok bunun km düşükmüş diye,
    hani 5-6 yaşındaki arabalara sorarsan anlarımda - adam 86 model lanceri mı satarken bile
    yok kaç binde boya varmı diye soran oluyodu.

şimdiye kadar almış olduğum hiç bir aracı km ne bakarak almadım, hoşuma gittiyse aldım. ha zarar ettiğimde oldu kar ettiğimde oldu ama istediğim

arabalara bindim.az yakıyormuş tutuluyormuş diye tenekeye para ödemedim.

bu arada yanlış anlamayın. 40 bine almış olduğunuz arabayı da 20 bine satın demiyoruz. sözümüz sıfırı 50 binken 2 eline 48 bin yazana ,hatta sıfırından fazla yazanı da görmüşlüğüm var ve bu adamlar satıyorlar.

• iyi güzel hepsi hoşta ben 22 yaşındayım paramı biriktirdim ilk arabamı alacam arkadaş fiyatlar yükseldi bu nasıl iş beklemelimiyim napmalıyım şimdi!!!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

bende size katılmıyorum

o mantıkla 1000$ aldığınız bir cep telefonunu da 2 sene sonra 900 $ satmış olmanız lazım değilmi.

sonuçta 2 sinide maksadı dahilinde kullanmak için alıyoruz.

bugün birçok 5 kuruşluk 15 20 yaşındaki araçlara tutuluyor diye dünyanın parasını veriyorlar.
    yok orasında burasında boya yok bunun km düşükmüş diye,
    hani 5-6 yaşındaki arabalara sorarsan anlarımda - adam 86 model lanceri mı satarken bile
    yok kaç binde boya varmı diye soran oluyodu.

şimdiye kadar almış olduğum hiç bir aracı km ne bakarak almadım, hoşuma gittiyse aldım. ha zarar ettiğimde oldu kar ettiğimde oldu ama istediğim

arabalara bindim.az yakıyormuş tutuluyormuş diye tenekeye para ödemedim.

bu arada yanlış anlamayın. 40 bine almış olduğunuz arabayı da 20 bine satın demiyoruz. sözümüz sıfırı 50 binken 2 eline 48 bin yazana ,hatta sıfırından fazla yazanı da görmüşlüğüm var ve bu adamlar satıyorlar.

Fikir alışverişi yapıyoruz. Karşı fikirlere saygım vardır.

Ben cep telefonlarımı hiç satmadım. Hep eşe dosta, akrabalarımın çocuklarına veya anneme babama verdim. Ancak araç konusunda yorum yapabilirim.....

Bugüne kadar tutulan diye tabir edilen tek aracım vw Golf tü ve arkadaş zoruyla almıştım..... Üstelik beğenmeyerek.... Maalesef, ilk aracımdı ve ben arabanın tekerinden bile anlamazdım, zaman içinde içli dışlı oldum diyebilirim. Fikrinize katılıyorum, kesinlikle 5 para etmez araçlara kucak dolusu para ödemedim, ödemem de. Hatta tutulan araçlara hiç bakmam. Altımdaki araç tutulmaz, ama araba.... Kimse Kia yı da sevmez ama sürüş zevki bambaşka bir araçtı, hala unutamıyorum Cerato mu... Şimdi ise Subaru Legacy kovalıyorum. Sonrasında ise bir Mazda 6 ım olacak Allah kısmet ederse. Kısacası sizin gibi hoşuma giden ve araba tabirine uyan araçlar alır binerim. Zaten yakıtına hiç bakmam, baksaydım millet gibi 1.0-1.2 araç kovalar, az yakıyor diye mutlu olurdum. 1.6 motor altı arabaya hiç binmedim....ki altımdaki 2.5 V6 bir araç.

40.000 e alınan bir aracın, aslında 20.000 e satılması gerekir. Elbette model önemli, ancak abartmanın da alemi yok. Dediğiniz gibi sıra meselesi yüzünden sıfırından fazla para istenen ikinci el araçlar var. Ama 5.000 km de bir aracın en az 10.000 altında değerlere satılması gerekir diye düşünüyorum. Bu tür araçları alanların parası bolmuş der geçerim, başkasının parası benim sorunum olamaz. Ancak enflasyonu da gözardı etmemek gerekiyor maalesef.

Misal ; aracımın sıfırı yok, gelmiyor. Kıyaslama yapmam mümkün değil. Araca ödediğim para 10.000 dolar. Yılbaşından önce aldığım için toplamda 18.500+ alım satım vergisi ödedim. Şimdi 20.000 den aşağı vermek istemem. Hem piyasadaki tenekelerden çok üstün, hem de E sınıfı konforunda. Satarken istediğim 20.000 TL de ben 1.500 TL kar etmiyorum aslında, ama öyle görünüyor sanırım. Karşı çıktığım bu.... Hani enflasyon yok, ortalık güllük gülistanlık ya bazılarına göre.... Dün meyve sebzeye, bu sabah da süte %30 oranında zam gelmiş. Cebimdeki paranın kıymetini biliyorsam, 18.500 TL ye aldığım aracı 20.000 e satmam ve zarar etmem normal aslında. Ancak enflasyonun sıfır olduğu bir ülke olsaydık, büyük ihtimal 12-13.000 isterdim. Bu da hurda değerinin biraz üstü oluyor....

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.