biz arkadaşlarla 2 yıl önce ingilterede 94model uno almıştık 150£ a.yaklaşık 400milyona denk geliyordu..aynı araba TR'de 7 milyar civarındaydı...
quote:
Orjinalden alıntı: lancearmstrong
İkinci el niye bitsin, bitmesin, bitmesin ki bizim gibi garibanlar araba alabilsin, herkesin ilk el araba almaya gücü mü var.
Burda bir mantık hatası var, ikinci el bitmeli ki dediğin garibanlar araba alabilsin. İkinci el çok iyi iş yaparsa fiyatları patlar, ikinci elde araba satılmadığı için ikinci el bitti deniyor.
Avrupada ikinci el olayı herhalde birtek bizde var... Bu kadar fazla otomobil vergileri olursa olacağı bu...
herkes ikinci el araç alıp kar edip üstelik o aracı kullanıp satıyordu ohhh ne ala,,,şimdi yok zaten ikinci elde kıpırdanma var diyenlerde elinde aracı olupta kendilerini tatmin edenlerdir,,,son olarak benim arkadaşta bir miktar para var gel araba alalım bineriz diyorum dediği aynen şu babamın petrol istasyonu yok,bendede arabayı aldıktan sonra birde benzine ayıracak bütçe yok diyor,,,
araç almak lüks değil piyasa düşük benzin almak lüks
Milletimizin alım gücü şu 4 sene öncesine göre arttı deyince herkez ban ban ban
arkadaşlar bu hükümet gene kötünün iyisi işte
ikinci elde, sıfır fiyatı 30.000 YTL nin üstünde olan araçlar zarar ediyor. Ya bayide takas yoluna gidilecek yada kısa vadede satılmayacak.
piyas bencede çok kötü bir arkadaşıma pzt si c2 alıcaz ve kaça biliomusunuz 18.250 ytl ye sıfırı ne kadar 26 bin adam daha 8 ay olan kaskoyuda devrediyor 2005 mart çıkışlı araba 15 bin km de 1.5 yaşındaki arabada 8 bin zarar ben sıfır araba alan adamların parasının fazla geldiğini inanıyorum 1 yaşında az kullanılmış bir arabayı sıfırının 100 de yaklaşık 30 daha ucuzuna alabilirsiniz hele araba lüks sınıf ve motor 2.0 üstü ise olay iyce çığrından çıkıyor. sonuna kadar 2. el diyorum.
hadi arabayı aldın benzin mazot koyacak paran warmı gün geçmiyor ki zam geliyo adam adam range rover almış 2005-2006 model geceleyin lpg dolduruyodu sonuç ortada
İkinci el piyasası tarihinin en düşük dönemini yaşıyor, evet. Ben de bundan faydalandım ve ikinci el aldım ama bu böyle gitmez kanaatindeyim. Ekonomik olarak gidemez. Önceden sadece lüks araçlar ikinci elde zarar ederdi. Lüks aracın sahibi de zengindi ve bunu kaldırırdı, aracını yenilerken kaybını kat be kat kazanmış olurdu. Ama kişi başına düşen milli gelirin 4000 dolar olduğu bir ülkede herkes bu kaybı kaldıramaz. Çalış, didin, para biriktir 0 araç al ve iki yılda yarı parasına satama... Halkımız bir hata yaptı kredilere atladı ödeyemeyince araçlar yok pahasına satılıyor. Bir süre daha böyle gider ama sonra dengesine oturur. Kişi başına milli gelirin 25000 dolar ve üzeri olduğu ülkelerle kıyas bana pek mantıklı gelmiyor.
Sıfır araçlardaki vergi yükü kaldırılmalı...
Ölmekten kast edilen ikinci el piyasası değilki.Yeni araç almak için arabasını satanlar için yaşananlar kabus haline geldi. Yoksa imkanları sınırlı ve sıfır araç alamayacaklar için olay tamammen olumlu,piyasanın taraflarından satanlar için kötü alanlar için iyi olan bir ortamdayız.Büyük ihtimal bundan sonrada eskisi gibi olmayacak bu minval üzerinden gidecek.Bunada uyum sağlayacağız herne kadar istemesekte. Bu pisayada en kötü olanda orta sınıf araçlardaki değer kaybı,bu araçları alanlar maliyet hesaplamalarında bu olayıda hesaplamalı.Yoksa sonradan çok üzülebilirler,ihtiyaçtan satılmak zorunda kalındığında öldü fiyatına gidecek.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme