Şimdi Ara

İkinci el oto almak için en ideal ay? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • anladığım kadarı ile son yıllarda bu konuda bir dönüşüm yaşanmakta...takip edenler bu değişimi gözlemlemiş...etmeyenler hala eski anlayışı tekrar ediyorlar...

tam bir mutabakat yok hala ama...arkadaşların katkılarını bekliyoruz...
  • Aralık-yıl sonu kampanyaları
    Ocak-Şubat- Vergi dönemleri vs. genelde bu aylarda düşük oluyor.
    2 yıldır olan dengesizliğin sebebi euro artışı sebebiyle fiyatların dengesiz artışı,sıfır araçlarda LPG uyumunun minimuma inmesi dolayısıyla LPG uyumlu yüksek modelli araçların altın değeri kazanması ( Passat Trendline-Civic vs.) dizellerin arz-talep dengesi nedeniyle aşırı fiyat artışı görmesi...
    Benim naçizane tavsiyem ya ekonomik krizi bekleyeceksiniz ya da kredi faizlerinin düştüğü dönemlerde ev ve sıfır araç alımı sebebiyle çabuk satılmaya çalışılan araçlardan düşürmeye çalışacaksınız.Ya da elinizde nakit para var ise ve araca uzun süre binmeyi düşünüyorsanız piyasası daha yavaş araçlara bakıp tutulan araçlara göre daha ucuza daha iyi araçlara sahip olacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucca

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

aralık-ocak-şubat aylarında fiyatlar dibe vurur mayıs-temmuz-ağustos aylarında tavan yapar.

o zaman en erken eylulu beklemek lazım diyorsunuz ?

kesinlikle öyle
  • ocak ile aralık arası...

ne saçma bir soru, iyi zaman ile kötü zaman dediğiniz zamanlar arasında çok çok 500-600 lira oynar ki bazen 2.el için alınmaz denecek zamanda bile alınır dediğiniz zamana göre fırsat düşürürseniz kar bile edersiniz. kaldı ki, öyle olmasa bile 500-600 liralık farkı düşünüyorsanız yanmışsınız siz, o aracı hiç almayın daha iyi... aldıktan sonra ne 500-600'ler gidecek. 500-600 lira para bir araç sahibi için çok büyük gelecek bir meblag ise o adam araba sahibi olabilecek bütçeye sahip değildir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

ocak ile aralık arası...

ne saçma bir soru, iyi zaman ile kötü zaman dediğiniz zamanlar arasında çok çok 500-600 lira oynar ki bazen 2.el için alınmaz denecek zamanda bile alınır dediğiniz zamana göre fırsat düşürürseniz kar bile edersiniz. kaldı ki, öyle olmasa bile 500-600 liralık farkı düşünüyorsanız yanmışsınız siz, o aracı hiç almayın daha iyi... aldıktan sonra ne 500-600'ler gidecek. 500-600 lira para bir araç sahibi için çok büyük gelecek bir meblag ise o adam araba sahibi olabilecek bütçeye sahip değildir...

soru saçma değil bu 1
    500-600 tl lafı nerden çıktı bu 2
    2-3 bin tl farkderse iyi para ama di mi ?
  • quote:

quote:

ocak ile aralık arası...

soru saçma değil bu 1

adamına göre değişir. 2-3 bin lira kimisine çerez parasıdır. bu 1

evin duvarına saat değil, araba alınıyor. orta halli bir adam temiz bir arabaya, aynı arabanın reziline göre 3 bin lira daha fazla verir yeri gelince. bu 2

2 bin liralık bir fark için 6-8 ay oturup bekleyebilecek bir adamın arabaya ihtiyacı yoktur. hiç almasa da olur.

arabayı gerçekten bir ihtiyaç olarak gören adam 2-3'e bakmaz, ihtiyaç duyduğu an alır. "ihtiyacım yok ama yine de uygun zamanı bekleyip 2-3 aşağıya almak istiyorum" diyecek adam arabayı aldıktan sonra da kullanmayıp kapıda yatıracak demektir. kapıda yatan araba da 2-3 binden daha fazla zarar ettirir. dolayısıyla başa döneriz, hiç almasın daha iyi...

• quote:

arkadaşım mantıken bazı arkadaşlarında dediği gibi sıfır araç satışlarının yoğun olduğu aylarda (aralık-ocak) aracını yenileyecek insanların bulunma ihtimali artar.Ama şu varki fiyatlar artık eskisi gibi değil.yazın artıp kışın düşme olayı çok yaşanmıyor.en uygun araç internette araç ilanlarının bulunduğu sitelerin sıkı takip edilmesi durumunda bulunuyor ve bu zaman yılın herhangi bir zamanı olabilir.kesin şu aylar en ucuzdur durumu yok.
  • quote:

quote:

quote:

ocak ile aralık arası...

soru saçma değil bu 1

adamına göre değişir. 2-3 bin lira kimisine çerez parasıdır. bu 1

evin duvarına saat değil, araba alınıyor. orta halli bir adam temiz bir arabaya, aynı arabanın reziline göre 3 bin lira daha fazla verir yeri gelince. bu 2

2 bin liralık bir fark için 6-8 ay oturup bekleyebilecek bir adamın arabaya ihtiyacı yoktur. hiç almasa da olur.

arabayı gerçekten bir ihtiyaç olarak gören adam 2-3'e bakmaz, ihtiyaç duyduğu an alır. "ihtiyacım yok ama yine de uygun zamanı bekleyip 2-3 aşağıya almak istiyorum" diyecek adam arabayı aldıktan sonra da kullanmayıp kapıda yatıracak demektir. kapıda yatan araba da 2-3 binden daha fazla zarar ettirir. dolayısıyla başa döneriz, hiç almasın daha iyi...

Evin ikinci aracı olacak desem :)

• Konunun özeti olarak şunu diyebiliriz sanırım...

mevsimsel farklılıklar eskisi kadar belirgin değil...en fazla 500 bilemediniz 100Tl oynar...

Hal böyle iken, 2.elde ideal yaklaşım, iyi bir araştırma sonrası en temiz aracı en uygun fiyata bulmak.

Va bene.
    Ciao.
  • Temiz, düzgün araba her mevsim para eder. Mevsimin pek bir önemi kalmadı ikinci el için. Ama yine de ay söyleyeceksek sıfır fiyatları düştüğü için fiyatlara baskı yapan ay kasım aralıktır.
  • Kimse arkadaşın ilk sorusuna cevap vermemiş.
    Nedir Bu 2009-2010 Civiclerin piyasası. Ben de almayı düşünüyorum da
    Hatta ben soruyu az daha derinleştireyim. Özellikle şu makyajlı kasa Premium ya da Elegance ların ederi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

Kimse arkadaşın ilk sorusuna cevap vermemiş.
    Nedir Bu 2009-2010 Civiclerin piyasası. Ben de almayı düşünüyorum da
    Hatta ben soruyu az daha derinleştireyim. Özellikle şu makyajlı kasa Premium ya da Elegance ların ederi nedir?

imakyajlı kasa hangi yıldan sonra geldi ve artıları nedir eskisine kıyasla...

Ben de civic alacağım ama bir ay sonra...irtibat halinde olalım...piyasayı yükseltmekten ziyade düşürelim...

Ben öyle bir başlık açayım bir de...el ele piyasa düşürmece....onlar uyanık da biz saf mıyız :)

Bekliyorum sizi başlığıma...
  • Civic'in makyajlı kasası 2009'da geldi. Arada 2009 model makyajlı Civic bulmak da mümkün olabiliyor.
    Doğrusu makyajlı kasa ile eski kasa arasında çok bir fark yok.
    Temelde aracın ön tarafında ufak tefek görsel değişiklikler yapılmış o kadar.
    Okuduğum kadarıyla sanırım arka park lambalarında da çok ufak bir değişiklik varmış. Gerçi ben fark etmedim ya neyse
    Ha bir de sanırım anahtarda bagajı açma düğmesi varmış.
    Konsolda bir değişiklik yok bildiğim kadarıyla. Koltukların malzeme kalitesinin de biraz daha artırılmış olduğunu okumuştum bir de.
    Donanımsal olarak da makyajlı kasalarda VSA Premium modellerde de standart olarak geliyor.
    Far konusunda emin değilim ama sanırım o da Xenon.
    Neyse ben iki kasanın da fotoğrafını koyayım, siz kendiniz karşılaştırın.

İlk olarak makyajsız kasa:
     İkinci el oto almak için en ideal ay?

Bu da makyajlı kasa:
     İkinci el oto almak için en ideal ay?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 23 Mayıs 2012; 21:21:03 >

• Kısaca yılın on iki ayı diyorum.

Aylar arasında eskisi gibi çok fazla fiyat farkı yok hatta kalmadı.

Sıfır kilometre için Aralık ayı daha ideal gibi.
  • Geçen sene bir arkadaşımıza haziranın sonuna doğru(yani tam tatile çıkılacak zaman) toyota corolla almıştık. Kış geldiğinde aldığımız fiyata hiç corolla yoktu.
    sahibinden.com yüzünden artık her zaman piyasa olduğu için fiyatlar çok oynamıyor. Paranızı hazırlayıp piyasayı takip etmenizi, gözünüze kestirdiğiniz temiz bir araba bulunca 1 e 2 ye çok bakmadan almanızı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.