Şimdi Ara

İkinci El Tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Çok önceden üyelik açmış olduğumu unutarak düzenli olarak forumları takip ediyorum. Genelde yorum ve tavsiye okumakla vakit geçirirken bir anda üyeliğim çıktı karşıma. Konuyla alakalı bir çok başlık açılmasına karşın bu konulara yazmam doğru olmaz düşüncesiyle kendim konu açtım. Fazlalık yapar ise konu taşınabilir veya başka bir konuyla birleştirilebilir.

Konumuza gelecek olursak evliyim ve şimdilik 2 kişilik bir aile olmamıza rağmen yeni aramıza katılacak bir birey de dahi hatchback bir araç bizi uzun bir süre idare eder düşüncesiyle yine de bagaj hacmi tatminkar olacak düzeyde bir model aramaktayım. Biraz da yaşadığım bölgedeki park sorunları nedeniyle sedan modellerden eşim adına kaçınıyorum.

Bütçem 40.000 - 51.000 arası olarak sınırlı. Bunun üzerine en fazla 1000 1500 lira daha çıkma imkanım olabilir.

Eşim de aracı kullanacağı için (bir önceki aracımız manuel 2004 Peugeot 206 benzin / lpg modeliydi) daha rahat kullanım açısından otomatik düşünüyorum.

Otomatikte aradığım özellikler ; vites geçişlerinde sarsıntısızlık , tatminkar ivmelenme , mümkün olduğunca uygun yakıt tüketimi ve mümkün olabildiğince az sorun çıkartması. (ortalama km'de 30 - 40 kuruş yakan araçlara kabulum) Ayrıca dik yokuşlar dahil en az geri kaçırma yapan model olması :)

Süspansiyon sistemi bir önceki aracımdan (tabi ki eski bir modeldi) gelen özellikle kasislerdeki seslerden sonra daha konforlu ve sarsıntısız sürüş keyfi verecek bir araç olması.

Alacağım aracı 2 veya 2.5 yıl gibi bir süre kullanmayı planlıyorum.

Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

• Konu güncel.
  • Yerinizde olsam j kasa bir astra hatchback alirdim fakat dizelleri genelde manuel şanzıman diye biliyorum, ben astra j kullanicisiyim acikcasi cok guzel bir araba.

Şayet dusunurseniz benimde 2012 model 1.3cdti 95hp hatchback astram var, satacagim.Arac dolu, sport donanim paketli.Kaza,boya, degisen yok.Arac manuel sanzimanli fakat yokus kalkis destegi vs. var.

Onun disinda bu yeni 308ler hos gibi.Ayrica leonda dusunulebilir fakat onlarda dsg kullaniyorsa dsg sıkıntılı.Birde focus dusunulebilir ama ben kendi aracimi sattigim icin degilde, kesinlikle astra j diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Astra konusunda ufak çaplı araştırma yapmıştım , çok hoş duruşu olan bir araç özellikle j kasa fakat ilk başta yazdığım gibi eşimden ötürü mecburi olarak otomatik almam gerekiyor. Yaptığım araştırma sonucunda forumlarda genel kanı olarak astra otomatiğinin yokuşlarda geri kaçırma yapma problemi bulunuyormuş.

Ayrıca dsg şanzıman sorunlu demişsiniz , bu konuda da araştırma yaptım yeni dsg şanzımanda problemi ortadan kaldırmışlar problemli olan araçları garanti kapsamında olanları değişimle sorunu çözmüşler olarak öğrendim. Kaldı ki genel kanı dsg şanzımanın şu an en iyi olduğu görüşü hakim.

Aracınız keşke otomatik olmuş olsaydı. Almasam bile görüşlerinizi birincil ağızdan almak hoş olurdu.

Aklımdaki araçlar şimdilik Golf , 1.16 arasında gidip gelmekteyim. Ama farklı modeller konusunda da yazı yazan olursa tercih değiştirme konusunda etkili olabilir.

Memurum dolayısıyla verdiğim para benim için gayet yüksek bir bedel. Memur zihniyeti ile o kadar para verdikten sonra köküne kadar konforu bulacağım bir araç peşindeyim. İşini özü bu :)

• fiesta size uygun
  • Merhaba,

Özel mesajdan da yazdım, ben de sizin kriterlerinize uygun olduğunu düşündüğüm aracımı satıyorum.

İlgilenirseniz konuşabiliriz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-2011-golf-1.4-tsi-59000-km-dsg-sanzuman-229016129/detay/
  • gs007tr kullanıcısına yanıt
    Güzel bir yapıya sahip bana öyle geliyor en azından fakat içerisine bindiğimde bana dar gibi geldi veya öyle hissettirdi. (1.87 boy 102 kiloyum)

O nedenle fiesta pek aklımda yer almayan bir model fakat tavsiye ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
  • 2012 ve uzeri 1.6 focus. Otomatik. Style paket.

• Hiç bakmamıştım bu güne kadar şimdi siz yazdıktan sonra inceledim. Değerlendirilebilir geldi :) Ti-VCT şanzıman lpg problemi oluyor mu bilginiz var mı. Çoğu kişi lpg'li olarak satıyor gördüğüm kadarıyla. Ufak bir araştırma yapayım focus konusunda. Teşekkürler.
  • Serjohn_1905 kullanıcısına yanıt
    Herhangi bi sorun olmaz hocam.

• Beklediğim kadar tavsiye alamadım fakat şu an aklımda netleştirdiğim ve pazarlık aşamasına geldiğim bir araç var. audi a3 2010 otomatik hitler motor denen 1.6 düz lpg uyumlu modeli. Ambition paket fiyatı 52.000e kadar verilecek şekilde ön pazarlık yaptım. Araç konusunda detaylı araştırma yaptım. Extra olarak bu araçtan kullanıp olumlu veya olumsuz yorumu olan arkadaşımız var mı ? Teşekkürler.
  • Şimdi de dsg şanzıman konusunda aynı Volkswagen de olduğu gibi Audi a3'lerde de aynı sorunun kronik durumda olduğunu öğrendim.

Açıkçası a3 konusunda endişelerim doğdu ve yine kararsız kaldım.

Yardımcı olabilecek olan olursa memnun olurum. İyi forumlar.
  • merhaba Audi konusunda uzman sayılırım aracım 2010 1.4 TFSI stronic 60.000 km. Sol camurluk ve kaput cok ufak bir kazadan değişmiş bende bilerek aldım uygun fiyata bırakabilirim bilginiz olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzman yakalamışken olumlu olumsuz yönlerini yazmanızı rica etsem :)

O kadar hoşuma giden araç ki , epey niyetlendim fakat şu şanzıman meselesi konusunda resmen bir anda soğudum. Aşırı derece şikayet yapılmış. Kronik olarak söyleniyor.

Açıkçası gözüm korktu bile bile neden alayım , başıma gelirse o masraf beni zorlar açıkçası. Korkum budur. Yorumlarınızı bekliyorum.
  • Polo
    Jazz
    Auris
    Daha üst modeller de olur
    Aldığınız araç in model yılı yeni olmalı.mumkunse 2011-2012 be ustu
    50000 nı gecmemis
    Ekzpertiz unutulmamali

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.