Şimdi Ara

İKİNCİ ELMOTORDA Kİ BÜYÜK YALAN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: I'm-uzi

quote:

Orijinalden alıntı: sidan

şöförler odasında çalışıyorum ek -1 ücreti 2,25 tl dir

sıfır fiyatından en az 100/15 oranında daha düşük rakkam değilse sıfır almak en mantıklı çözümdür

sıfır motor ikinci el almaktan masraflar dahil daha ucuza gelmektedir

sıfır motorun size maliyeti 200 tl dir

ikinci elde ise 100 tl ekspertiz

100 yada 195 tl noter masrafı vardır

kesinlikle iddia ediyorum asla ikinci el almaktan daha fazla masrafınız olmaz tersine masrafınız az bile olur

kaldiki 500 km de bile olsa motoru düşürdümü rodaj dolmadan gazladımı muamma

Rodaj doldurma nedir?

sıfır km motorun ilk 500-1000 kmdeki kullanım tarzı. Motor hacmine göre belirli bir hız limitini aşmamak gerekli. İlk sahibi buna uymuş mu uymamış mı bilmek lazım. Eğer sıfır motorun rodajını çok hız yaparak doldurursa motor düzgün rodajlı emsallerine göre daha fazla boğulur daha yavaş kalır.

• vergisini ödemeden yani bugun itibarı ile bir motor alırsanız ilk taksidini ödemeden size motoru satamazlar 1 hafta önce sıfır motor aldım vergi namına bir kuruş ödemedim

rodajı iyi ve düzgün yapılmamış bir motor duruma göre hızı düşük olabilir daha fazla yakıyor olabilir vs vs gidi sıkıntılar olabilir

takipçiye versenizde trafiğe gidip imza atmak zorundasınız
  • quote:

vergisini ödemeden yani bugun itibarı ile bir motor alırsanız ilk taksidini ödemeden size motoru satamazlar 1 hafta önce sıfır motor aldım vergi namına bir kuruş ödemedim

rodajı iyi ve düzgün yapılmamış bir motor duruma göre hızı düşük olabilir daha fazla yakıyor olabilir vs vs gidi sıkıntılar olabilir

takipçiye versenizde trafiğe gidip imza atmak zorundasınız

Trafikte imzayı vekalet verdiğiniz kişi atar. Muameleci masrafı sigorta plaka ruhsat dahil istanbulda 600TL. Siz sadece notere gidip vekalet veriyorsunuz, sonra gidip motosikletinizi teslim alıyorsunuz. Otomobilde vergi, fiyatın yanında küçük kaldığından bayi karşılıyor, motosiklet satışında o kadar kar marjları yok. zaten 500TL falan kazanıyorlar biri yazmıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bursada 2 ay önce tescil işlemleri için 450tl ödedim (takipçiye) Aynı motoru 2.el alsaydım 100tl noter+150tl sigorta = 300tl ödeyecektim (plaka değiştirilmemesi durumunda)

Yani fark 150tl. Bu farkı sıfır olduğu için verdim.

Ikinci el malını satarken yok aksesuar taktım, yok sıra beklemezsin, yok rodajını şöyle yaptım böyle yaptım diye sıfırından fazla para isteyen zeka fukaralarına Cenab-ı Allah'tan akıl fikir niyaz ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuqito kullanıcısına yanıt
    450 tl yi takip çi ile hallettiğiniz için okadar ödemişsiniz

sıfır ile ikinci el arasındaki fark aynıdır

2 elde motorda

notere 100 tl yada 200 tl ödersiniz (plaka değiştirme olursa 200 )

ayrıca bir servise expertiz yaptırmak istersenizde en az 70 tl de ona ödersiniz

sıfır da ise

160 tl ruhsat parası trafiğe

2,5 tl ek-1 şöförler odasından

25 tl de plaka şöförler odasına

motoru sıfırda alsanız ikinci elde alsanız sigortayı kendiniz yaparsınız başkasının sigortası size devrolmaz kullanamazssınız
  • ek 1 e ben 13 lira verdim şöförler odasından birde bunun gümrük bişey formu varmış onada 10 lira bayıldım :S
  • birdaha motor alırsam gidip anadolundan alacağım sigortadan tasarruf etmek için plakayıda değiştirmicem ben 250 ödüyorum adamlar 50 60 liraya sigorta yaptırıyorlar
  • bursa şöförler odasında çalışıyorum ek-1 formu 2,25 tl dir

fazla alan kurumlar kendi kafasına göre para almışlar

diğer gümrük formuda hikaye böyle bir belgeye ihtiyaç yoktur
  • quote:

bursa şöförler odasında çalışıyorum ek-1 formu 2,25 tl dir

fazla alan kurumlar kendi kafasına göre para almışlar

diğer gümrük formuda hikaye böyle bir belgeye ihtiyaç yoktur

hocam orda doldurdu eleman 13 lira aldı dekontuda duruyor halen gümrük formuda hikaye diyorsunuzda bunu trafik şube istedi o yüzden o olmadan yapamayız dediler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.