Şimdi Ara

İKİNCİ ELMOTORDA Kİ BÜYÜK YALAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR SIFIRA YAKIN HATTA SIFIRINDAN FAZLA FİYAT YAZILAN MOTOR LAR İÇİN YAZMA GEREĞİ HİSSETTİM
    ŞU ANA KADAR BİR KAÇ KEZ 2.EL Bİ KAÇ KEZDE SIFIR MOTORUM OLDU SADECE 2. EL İLE 0 MOTOR ARASINDAKİ FİYAT FARKINI ORTAYA KOYACAĞIM

1-EĞER 2.EL MOTOR ALIRSANIZ VE PLAKA DEĞİŞTİRMENİZ GEREKMEZ İSE NOTERE 100 TL ÖDERSİNİZ
    2-EĞER 2 EL ALIP PLAKA DEĞİŞTİRMENİZ GEREKİRSEDE 195 TL ÖDERSİNİZ

GELELİM ORTALIKTA DOLAŞAN SIFIR MOTORDAKİ (SIFIR ALIRSANIZ ŞU KADARA BU KADARA GELİR YALANINA )

1- SADECE TRAFİĞE 165 TL RUHSAT PARASI ÖDERSİNİZ
    2- 2,5 TL EK1 ÜCRETİ ÖDERSİNİZ
    3- 25 TL DE PLAKA MASRAFI

YANİ SIFIR BİR MOTORDA SİZE MALİYET 200 TL DİR 1 KURUŞ FAZLA ASLA ÖDEMEZSSİNİZ

2.ELDEDE YA 100 TL YADA 200 TL YE SİZE MAL OLUYOR

MOTOR ALIRKEN SEÇİMİ SİZ YAPIN SIFIRA YAKIN 2 ELLERDEKİ YALANA KANMAYIN

SİZİ SİGORTA VE VERGİ İLE DE ALDATIRLAR MOTORU ALDIĞINIZ GÜNE KADAR OLAN VERGİYİ SATIN ALDIĞINIZ BAYİ ÖDER

SİGORTA İSE İKİNCİ ELDE ALSANIZ ZATEN YAPTIRMANIZ GEREKEN BİR DURUMDUR SIFIR OLSUN 2 EL OLSUN DURUM DEĞİŞMEZ

SONUÇ 2 ELLE 0 ARASINDAKİ FARK YA 100 TL YADA HİÇ FARK OLMAZ

• AYRICA 2 EL BİR MOTOR ALIRKEN DİKKAT EDİN KM SİNİN ORJİNALLİĞİ

DEĞİŞEN BİR PARÇASININ OLUP OLMADIĞI ( ZOR ANLAŞILIR )

VE RODAJI NASIL DOLDURDUĞU
  • eksik bi yer var sigorta yaptırmadan ruhsat çıkmıyor malesef
  • Hiç 0 motor almadığım için yaklaşmıyordum millet şu bu derken 1000+ binecek fazladan derlerdi uzak duruyordum şimdi 0 almayı düşünürüm teşekkürler.
  • sayokhan kullanıcısına yanıt
    SİGORTA İKİNCİ ELDE ALSANIZ SIFIRDA ALSANIZ YAPTIRMAK ZORUNDASINIZ HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMİYOR FİYATIDA FARKLI OLMUYOR
  • Yararlı bilgi.Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkur ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2.el alırkan bide ekspertiz ücreti var 100 150 arası değişiyo
  • ben 2 kere 2. el aldım. biri bana biri arkadaşıma, ama ucuz olarak aldım. arkadaşın dediği doğru. sıfır alırsanız trafik sigortasını da bayiye iteleyebilirsiniz ;) plaka için sadece yarım gün uğraşırsınız. Yanı biraderim mantıklı konuşmuş. teşekkürler bilgi için ;)
  • Rica ederim maksadım insanları ufakta olsa uyarmak

İnsanlar bilgisiz olduğunda akıllı geçinenler bunu iyi kullanıyor yazık tır
  • sidan S kullanıcısına yanıt
    Yararlı bilgiler teşekkürler. Bende arayıstayım. xmax 250 , sym joymax 250 ve pcx 125 arasında arastırma yapıyorum. Srekli ikinci el ilanları incelemekteyim.
    Gercekten yurdum insanı cok tuhaf. Misal veriyorum adam sıfır pcx almıs. 3000 e yakın km yapmıs. 0 ının piyasası masraflar hariç 7300 tl. Tamam bulunmuyor anında o ayrı mesele ama 3000-4000 km kullandıgı motoru sırf üzerinde plaka var diye 0 ından yüksek fiyatlarda satmaya çalısanlarla karsılastım.Adam 7300 tl lik motora 7700 istiyor sırf plaka takılı diye. Sırf bu gibilere haddini bildirmek için sahibinden e girip 2 kelime karalıyorum ve rahatlıyorum. Mübareklerin eksozları sanki altın kaplı.
  • bi eklemede ben yapayım ek1 formunu bulundugunuz ilçenin şöförler federasyonunda bulabilirisiniz fiyatı 5 tl civarıdır ve kendi kaleminizle doldurabilirsiniz öbür türlü karakol yakınlarındaki kırtasiyelere vs doldurtursanız sizden 15 20 tl arası alır arkadaşınad dediği gibi 200 lira bi masrafınız olur sigortada bulundugunuz ile yaşınıza ve kaza geçmişinize göre değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senolas -- 23 Haziran 2014; 18:11:01 >
  • 2 mayısta açsaydın bu konuyu vespa yı sıfır alırdım
  • dostum on numara adamsin 1 aydir aradigim bilgi buydu heryerde farkli sesler tekrardan tesekkurler
  • trafik sigortasını bayi üstlenmez motosiklette anahtar teslim diye satmazlar. O sadece otomobillerde var. Her halükarda motordan eğer anlamıyorsanız ve pahalı motor bakmıyorsanız 2. el yerine sıfır tercih etmek mantıklı.
  • Aynen Tüm ikinci el sitelerde Sigortası var diyor. Motoru aldıgın an Sigortası düşüyor motorun eski sahıbı gidip gününe göre parasını geri alıyor. Sigortasının olması alıcı tarafından hiçbir anlamı yok. Sigortasını yaptırmadan ruhsat ta zaten verilmiyor

Bide Arkadaşlar En Önemli HUSUS ise Buradaki genç arkadaşlara Sesleniyorum ; Motorsiklet Alacaksanız Motoru kendi üzerinize değilde ya Bababnızın yada Annenizin üzerine yada güvenilir orta yaşlı birinin üzerine alın , Çünkü Sigorta Ücreti Neredeyse Yarı Yarıya farkediyor Benden Söylemesi
  • şöförler odasında çalışıyorum ek -1 ücreti 2,25 tl dir

sıfır fiyatından en az 100/15 oranında daha düşük rakkam değilse sıfır almak en mantıklı çözümdür

sıfır motor ikinci el almaktan masraflar dahil daha ucuza gelmektedir

sıfır motorun size maliyeti 200 tl dir

ikinci elde ise 100 tl ekspertiz

100 yada 195 tl noter masrafı vardır

kesinlikle iddia ediyorum asla ikinci el almaktan daha fazla masrafınız olmaz tersine masrafınız az bile olur

kaldiki 500 km de bile olsa motoru düşürdümü rodaj dolmadan gazladımı muamma
  • Eyvallah su ara lazim olacak galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: sidan

şöförler odasında çalışıyorum ek -1 ücreti 2,25 tl dir

sıfır fiyatından en az 100/15 oranında daha düşük rakkam değilse sıfır almak en mantıklı çözümdür

sıfır motor ikinci el almaktan masraflar dahil daha ucuza gelmektedir

sıfır motorun size maliyeti 200 tl dir

ikinci elde ise 100 tl ekspertiz

100 yada 195 tl noter masrafı vardır

kesinlikle iddia ediyorum asla ikinci el almaktan daha fazla masrafınız olmaz tersine masrafınız az bile olur

kaldiki 500 km de bile olsa motoru düşürdümü rodaj dolmadan gazladımı muamma

Rodaj doldurma nedir?

• MOTORU ALDIĞINIZ GÜNE KADAR OLAN VERGİYİ SATIN ALDIĞINIZ BAYİ ÖDER demişsiniz. Bende sıfır motosiklet alma arifesindeyim. Fakat hiç bir motor satıcısı bu vergiyi ödemeyi kabul etmiyor ki. Çünkü zamanla insanların kafasında düz bir zihniyet oluşturmuşlar. Dolayısıyla bayiyi bu konuda ikna edemiyoruz.
    Birde sorum olacak. İşimden dolayı mesai saatleri içinde serbest olamıyorum. Takipçiye versek durum ne olur? Vereceğimiz fiyat farkı nedir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.