Şimdi Ara

Ehliyet meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben şuan 24 yaşındayım geçen sene mart ayında A2 ehliyet sahibi oldum. R25 imi sattıktan sonra gönlüm 600 cc motorlarda kaldı. İlk ehliyetimide (araba) 2013 senesinde aldım. A2 ehliyeti ile honda 600RR veya YZF R6 gibi bi motor kullanabilir miyim? Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

A2 Ehliyeti ile Sürüş Hakkı

A2 ehliyeti, 400 cc'ye kadar motor hacmine sahip motosikletleri kullanmanıza olanak tanır. Bu nedenle, teknik olarak A2 ehliyeti ile R6 sürmeniz yasal değildir.

R6, 600 cc'lik bir motor hacmine sahiptir ve bu da A2 ehliyetinin sınırlarını aşmaktadır. R6 gibi daha yüksek motor hacmine sahip motosikletleri sürmek için A sınıflı ehliyet almanız gerekir.

A2 ehliyetiniz ile sürebileceğiniz motosikletlerin motor hacmi sınırı, Avrupa Birliği yönetmelikleri tarafından belirlenmiştir. Bu sınırlar, güvenlik hususları göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur.

A2 ehliyetinin motor hacmi sınırını aşarak R6 gibi daha güçlü motosikletleri sürmek, ciddi sonuçlar doğurabilir. Sigorta kapsamınız geçersiz hale gelebilir ve ciddi bir kaza durumunda yasal sorumluluklarınız artabilir.

Bu nedenle, güvenliğiniz ve yasal yükümlülükleriniz için A2 ehliyetiniz ile R6 gibi yüksek motor hacmine sahip motosikletleri sürmekten kaçınmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • A2 ile 600cc racing motosiklet kullanamazsın senin limitinin 2 katından fazla güce sahip saydığın motorlar. A sınıfı ehliyet alman lazım. Araba ehliyetini hangi sene aldığın ya da kaç yaşında olduğun farketmez. Eskiden sadece A2 ve A2 farkı o zamanlar A2 almış olsaydın yeni sistemde A'ya çevriliyordu sanırım ama sen zaten geçen yıl yani yeni sistemde motorsiklet ehliyeti almışsın dolayısı ile tekrar sınava girip A sınıfı ehliyet alman lazım.
  • BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    Ben bu ehliyeti aldığım kurs yeri bana sınava girdiğim sıralarda bu ehliyetle 600cc bile sürebilirsin demişti. Dolandırıcılığa bak
  • Kullanamazsın çünkü 2 yıllık deneyime sahip olman gerekiyor.

2016 yılından önce Motosiklet kullanmak isteyen birisinin A2 sınıfı ehliyet alarak en yüksek silindirden en düşüğe kadar kullanabiliyordu ancak değişen yönetmelikle motosiklet ehliyetleri kendi içerisinde çeşitlere ayrıldı.

Ehliyet Kursunun Bilgisi Okumanı Tavsiye Ederim

Ehliyet Kursu Sitesi
  • 600 cc sürersin ama beygiri de önemli. Tabi müşteriye bunu soylememislerdir
  • Google'a motosiklet ehliyet sınırları yazıp ilk çıkana girdiğiniz zaman şöyle yazıyor;

Gücü 35 KW'ı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2'yi geçmeyen 600 CC ya kadar, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 KW'ı geçmeyen üç tekerlekli motosikleri kullanacaklara verilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.