Şimdi Ara

Yeni yasa 50 cc motor b ehliyet? ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
79.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar b tipi ehliyet sahibiyim yaklaşık 3 yıldır.Ne zamandır şehir içinde kullanmak amaçlı bir scooter almayı düşünüyordum ama a2 ehliyetim olmadığı için önce bu ehliyeti almayı düşünüyordum.Lakin yeni yasayı incelediğimde b tipi ehliyet kapsamına m ve b1 ehliyetlerinin de eklendiğini gördüm.Buna göre ehliyet almama gerek kalmadan mevcut ehliyetimle 50 ccye kadar iki ve üç tekerlekli mopedler ve 4 tekerlekli motosikletleri kullanma hakkım mi olacak?

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın bu işlerin acemisiyim.Almak istediğim model mondial 50revival bu araç moped kapsamına girer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 50 revival'in özelliklerini ve yeni yönetmelikteki moped tanımını karşılaştırarak bir karara varmak çok kolay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: entarhan

50 revival'in özelliklerini ve yeni yönetmelikteki moped tanımını karşılaştırarak bir karara varmak çok kolay.

madem çok kolay insan gibi güzelce bir cevap yazsaydınız keşke. bir çok insan bu bilinemezlik yüzünden kararsızca bekliyor. 50revival mi yoksa bi elektrikli mi alsam diye bekliyorum ben de ne zamandır. internette bulamadım insanca bir bilgi en kısa zamanda sürücü kursumla görüşeceğim bu konuyu o zaman editlerim.

edit: 50cc altılar m sınıfına giriyormuş yani b ile sürülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MotosikletPilotu -- 15 Kasım 2015; 17:09:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikolayGulayev

quote:

Orijinalden alıntı: entarhan

50 revival'in özelliklerini ve yeni yönetmelikteki moped tanımını karşılaştırarak bir karara varmak çok kolay.

madem çok kolay insan gibi güzelce bir cevap yazsaydınız keşke. bir çok insan bu bilinemezlik yüzünden kararsızca bekliyor. 50revival mi yoksa bi elektrikli mi alsam diye bekliyorum ben de ne zamandır. internette bulamadım insanca bir bilgi en kısa zamanda sürücü kursumla görüşeceğim bu konuyu o zaman editlerim.

Bilgi için editlemenizi bekleyeceğim hocam teşekkürler.

• Konu güncel işin ustalarından bilgi istiyorum.

• Güncel

• quote:

Orijinalden alıntı: köfteciŞakir

Güncel
    evet b ehliyeti ile 50cc ye kadar moped kullanabilirsiniz. ama belki ehliyeti değiştirmeniz gerekebilir. bence motor hevesiniz varsa A2 alın, 50cc bir süre sonra sizi kesmeyecektir. nerde kullanacaksınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

evet b ehliyeti ile 50cc ye kadar moped kullanabilirsiniz. ama belki ehliyeti değiştirmeniz gerekebilir. bence motor hevesiniz varsa A2 alın, 50cc bir süre sonra sizi kesmeyecektir. nerde kullanacaksınız.

Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Genelde şehir içi kullanmak amacindayim.Ama belki 50-60 km köye gidişler içinde uygun olursa onun içinde kullanırım.Mondial 50 revival sanırım bu kapsamda sizin onerebileceginiz başka bir 50 cc sıfır motor var mi nette başka marka bulamadım uyan.

• www.resmigazete.gov.tr
    Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/04/20150417-3.htm

MADDE 12 ‒ Aynı Yönetmeliğin 85 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    “Madde 85 ‒ Araçları sürme yetkisi;
    ....
    ç) A1 sınıfı sürücü belgesi ile M,
    ....
    f) B sınıfı sürücü belgesi ile M, B1 ve F,
    ....

MADDE 8 ‒ Aynı Yönetmeliğin 75 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    “Madde 75 ‒ Sürücü belgesi sınıfları ile belge sahiplerine sürme yetkisi verilen motorlu araçlar ve özellikleri aşağıda gösterilmiştir:
    a) M sınıfı sürücü belgesi iki, üç ve dört tekerlekli motorlu bisikletleri (moped) kullanacaklara verilir.
    b) A1 sınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

Sonuç olarak 50 cc ye kadar motosikletleri B sınıfı ile kullanabileceksek bir tane piaggio düşüneceğim

• Yaza 50 cclik baya bir model çıkacak anlaşılan :)

• quote:

Yaza 50 cclik baya bir model çıkacak anlaşılan :)
    Hocam sizin yazınız ile farkettim dediğiniz gibi a2 almamıza gerek kalmadan 50cc ye kadar olan motorları kullanma yetkisi verilmiş 1 ocak itibari ile b sınıfı ehliyetlere motor olarak 125 lik kymco bakıyordum şimdi 50 lik bakıyorum tabi bulmak zor :) teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: chefiso

Hocam sizin yazınız ile farkettim dediğiniz gibi a2 almamıza gerek kalmadan 50cc ye kadar olan motorları kullanma yetkisi verilmiş 1 ocak itibari ile b sınıfı ehliyetlere motor olarak 125 lik kymco bakıyordum şimdi 50 lik bakıyorum tabi bulmak zor :) teşekkürler..

Bu 125lik dediğiniz elektrikli motosiklet mi? Daha öncesinde honda today falan varmış bilinen marka olarak.Mondial 50 revival var ama marka döküntü gibisinden yazılar yazılmış.Yeni yasaya istinaden yeni modeller çıkar gibime geliyor.

• agility 50 bende yorumlarina baktim kullanan bidaha satmiyo sessiz guclu bi motor

• quote:

agility 50 bende yorumlarina baktim kullanan bidaha satmiyo sessiz guclu bi motor

Piyasada 50cc olarak sanirim sadece mondial 50 revival var.Kymcoya bakan teknik servis ile mondial ayni.Mondial kendi markalariymis bu b ehliyet olayi kesinlessin yeni modeller cikar gibime geliyor.Yoksa mondial alacam.

• quote:

quote:

agility 50 bende yorumlarina baktim kullanan bidaha satmiyo sessiz guclu bi motor

Piyasada 50cc olarak sanirim sadece mondial 50 revival var.Kymcoya bakan teknik servis ile mondial ayni.Mondial kendi markalariymis bu b ehliyet olayi kesinlessin yeni modeller cikar gibime geliyor.Yoksa mondial alacam.

Alıntıları Göster
    ybr 125 felan süremeyecekmi b ehliyet

• quote:

Orijinalden alıntı: pemaxs

Maalesef 125 cc olan motorları kapsamıyor.Gücü 50 ccye kadar olan maksimum hızı 45 km olan mopedler ile elektrikli motorlar ve atvler için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köfteciŞakir -- 10 Kasım 2015; 23:56:01 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pemaxs

Maalesef 125 cc olan motorları kapsamıyor.Gücü 50 ccye kadar olan maksimum hızı 45 km olan mopedler ile elektrikli motorlar ve atvler için geçerli.

Alıntıları Göster
    bence siz elektrikli scooterlara bakın, çeşit bol fiyatlar uygun. 50cc ye 3000TL para çok bence.
  • quote:

bence siz elektrikli scooterlara bakın, çeşit bol fiyatlar uygun. 50cc ye 3000TL para çok bence.

Parasindan cok isin zevkindeyim.Sehir ici kullanacagim icin cok farketmez ama sarj isi falan problem onun 50 ccde olsa benzini koy git daha mantikli geliyor.Bu yasaya bagli moped pazarinda bir talep olusacak ve buna bagli yeni modeller cikacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: çaysigara

quote:

Parasindan cok isin zevkindeyim.Sehir ici kullanacagim icin cok farketmez ama sarj isi falan problem onun 50 ccde olsa benzini koy git daha mantikli geliyor.Bu yasaya bagli moped pazarinda bir talep olusacak ve buna bagli yeni modeller cikacaktir.

50cc icin bi kac alternatif daha var. sadece 50revival degil. 2500 civarina da bulabilirsin. baya guzel oldu bu olay. ama 3500e tank gibi scooter varken suan 2500 3000 civarina boyle sacma scooter alacagiz. ama simdi pazara ragbet artinca marka cesitliligi 50cc ye yonelme ve rekabet sonucu biraz dusus olur umarim.

• quote:

Orijinalden alıntı: NikolayGulayev

quote:

Orijinalden alıntı: çaysigara

quote:

50cc icin bi kac alternatif daha var. sadece 50revival degil. 2500 civarina da bulabilirsin. baya guzel oldu bu olay. ama 3500e tank gibi scooter varken suan 2500 3000 civarina boyle sacma scooter alacagiz. ama simdi pazara ragbet artinca marka cesitliligi 50cc ye yonelme ve rekabet sonucu biraz dusus olur umarim.

Ben 50 revival disinda bir alternatif bulamadim daha baska hangi marka ve modeller var acaba?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.