Şimdi Ara

Yeni yasa 50 cc motor b ehliyet? ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
79.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

50 cc olayı değilmiş o motor gücünün kw hesabından bakılıyormuş. şimdi 50 cc motorla e5 otobanada cıkılmaz ki 50 km sürati var hiç yoktan 80 km yapsınki bir işe yarasın.

köpek kovalasa yakalar insanı motor üzerinde bana kalsa

şimdi nereye çıkılır nereye çıkılmaz orası sürücünün bilmesi gereken şey. Yönetmelik şöyle der, gayet açık.

KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 17 Nisan 2015
    “9) Motorlu bisiklet (Moped): Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli L1, L2 ve L6 sınıfı motorlu taşıtlardır. Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz.”

MADDE 8 ‒ Aynı Yönetmeliğin 75 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    “Madde 75 ‒ Sürücü belgesi sınıfları ile belge sahiplerine sürme yetkisi verilen motorlu araçlar ve özellikleri aşağıda gösterilmiştir:
    a) M sınıfı sürücü belgesi iki, üç ve dört tekerlekli motorlu bisikletleri (moped) kullanacaklara verilir.

MADDE 12 ‒ Aynı Yönetmeliğin 85 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    “Madde 85 ‒ Araçları sürme yetkisi;
    f) B sınıfı sürücü belgesi ile M, B1 ve F,

Eğer 50cc yetmiyorsa A1 veya A2 ehliyeti şart yani.

• a1 için bile kurs 1000 tl diyor a2 1500
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    o fiyatlar hiç ehliyeti olmayanlar içindir. B ehliyeti varsa 400-500TL ya A2 alırsınız. Yeni yılda ne değişir bilmiyorum.
  • evet b var kurs pahalı sanki anlaışmıllar gibi 1000 lira istiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: köfteciŞakir

Sevgili arkadaşlar b tipi ehliyet sahibiyim yaklaşık 3 yıldır.Ne zamandır şehir içinde kullanmak amaçlı bir scooter almayı düşünüyordum ama a2 ehliyetim olmadığı için önce bu ehliyeti almayı düşünüyordum.Lakin yeni yasayı incelediğimde b tipi ehliyet kapsamına m ve b1 ehliyetlerinin de eklendiğini gördüm.Buna göre ehliyet almama gerek kalmadan mevcut ehliyetimle 50 ccye kadar iki ve üç tekerlekli mopedler ve 4 tekerlekli motosikletleri kullanma hakkım mi olacak?

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın bu işlerin acemisiyim.Almak istediğim model mondial 50revival bu araç moped kapsamına girer mi?

Yaşınız 16 üstüyse A1 alın 125 cc ye kadar kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar işin özü nedir?
    Yani yeni çıkan ehliyetlerde M işareti yazıyor.
    Yani 49CC lik HONDA TODAY i yeni B ehliyetliler kullanabiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolfire01

arkadaşlar işin özü nedir?
    Yani yeni çıkan ehliyetlerde M işareti yazıyor.
    Yani 49CC lik HONDA TODAY i yeni B ehliyetliler kullanabiliyor mu?

Ehliyeti değiştirmek kaydıyla evet. yeni ehliyette B B1 M yazacak.
  • Yasada şöyle de yazıyormuş

"Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli L1, L2 ve L6 sınıfı motorlu taşıtlardır. Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz."

fakat honda today 50- 60 arasına çıkabiliyor fakat 49cc.
  • bu kesinmi ya b ehliyet aldık seneler önce motoru almadık şimdi aradım kursu 3 e ayırmışlar motor ehliyetini A almakta çok zormuş sınavı 600 CC motorla giriyomuşsun :D fiyatta ona göre. alırım 50 cc uğraşmam işe gider gelirim serin serin . en iyisi bi trafik polisine sormak lazım.
  • Havada dolaşan ağır cehaleti ve öğrenmeye karşı inada varan reddedişi gördükçe insanın ruhu kararıyor.

Herkes bir başkasından duyduğunu aktarıyor. Ben araştırdım, buldum, okudum, öğrendim diyen kişi çok az, onları da kimse takmıyor.

Öğrenebilecek kapasiteniz var mı arkadaşlar? Okuduğunuzu anlayabilecek kadar Türkçe biliyor musunuz? Anlayamadığınızı (ama sadece anlayamadığınızı) sormayı becerebiliyor musunuz?

Buyurun size yeni YÖNETMELİK (yasa değil):

Okuyun, neresini anlamadıysanız orayı sorun. Okudum ama hiç bir şey anlamadım diyorsanız vazgeçin, sizin yaya olarak dahi trafiğe çıkmamanız gerekir.

Merak etmeyin. Tesadüfen elinize bir gazete geçince ilk olarak açtığınız spor sayfasından, futbolcuların ve diğer ciğeri beş para etmez 'meşhur'ların bar ve seks hayatlarından, toto loto moto iddaa ve diğer şans oyunlarının açıklamalarından daha zor değil. İlk seferde olmasa bile, birkaç kere okuduktan sonra anlamaya başlarsınız.

• evet dün 2 trafik polisine sordum . ehliyeti yeni ehliyetle değiştirdiğin zaman . ruhsatında motorlu bisiklet yazan 50 cc today gibi motorlar sürülebiliyomuş :D:D hemen mondial rivevial araştırmasına girdim . malum todayler ergenlerin elinde ezildi .....
  • 60-90kiloyu Motor geçmesin, şayet 50cc olacaksa. Rampada bayılır. Modofiye, karburator ayarı, dişli değiştirerek bu sorunlar giderilir ama kanunen yasak büyük bir ihtimal

• quote:

Orijinalden alıntı: u9ur10

evet dün 2 trafik polisine sordum . ehliyeti yeni ehliyetle değiştirdiğin zaman . ruhsatında motorlu bisiklet yazan 50 cc today gibi motorlar sürülebiliyomuş :D:D hemen mondial rivevial araştırmasına girdim . malum todayler ergenlerin elinde ezildi .....

Today ruhsatinda motosiklet yazıyor bende polislere sordum sadece pejo tarzı olur diyor dedim today 50 lik farketmez illa sadece eski mobilet ler olur diyor ama resmi gazete de 50 cc ye kadar içten yanmalı motorlu araç diyor anlamadım bu işi ben kimse net birsey diyemiyor nedense

• quote:

Orijinalden alıntı: bsliali

quote:

Orijinalden alıntı: u9ur10

evet dün 2 trafik polisine sordum . ehliyeti yeni ehliyetle değiştirdiğin zaman . ruhsatında motorlu bisiklet yazan 50 cc today gibi motorlar sürülebiliyomuş :D:D hemen mondial rivevial araştırmasına girdim . malum todayler ergenlerin elinde ezildi .....

Today ruhsatinda motosiklet yazıyor bende polislere sordum sadece pejo tarzı olur diyor dedim today 50 lik farketmez illa sadece eski mobilet ler olur diyor ama resmi gazete de 50 cc ye kadar içten yanmalı motorlu araç diyor anlamadım bu işi ben kimse net birsey diyemiyor nedense

nasıl todaymiş o Ofisin önünde 4 tane var hepsinde motorlubisiklet yazıyor.

• u9ur10 U kullanıcısına yanıt
    43 cc scooter aldim.katlanir bagaja koyup her yere gidiyor today gibi hiz yapiyor plaka yok ruhsat yok oh mis biraz fazla yakio galiba karbirator acinca dag tepe cikio yokus dinlemio. Cansin motor benzinli tornet scooter

• u9ur10 U kullanıcısına yanıt
    Today yasaya göre b sınıfı ehliyetle kullanılabilir gibi görünse de uygunluk belgesinde son hızı 45 km/s üzeri olduğu için motosiklet L3 sınıfında işlem görüyor, yani o bir motosiklet ve A2 istiyor, ruhsatında Motorlu bisiklet yazan todayler ilk muayeneden emniyete geri yollanacak ve ruhsattali motorlu bisiklet ve L1 ibareleri değiştirilmeden muayeneden geçmeyecek...
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    siz de aracınızın faturasi ile emniyete müracat edip ruhsat çıkarmanız gerek yoksa ilk çevirmede bağlanacao motosiklet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okyaypay

Today yasaya göre b sınıfı ehliyetle kullanılabilir gibi görünse de uygunluk belgesinde son hızı 45 km/s üzeri olduğu için ...

Demek ki yönetmeliğe (yasaya değil!) göre b sınıfı ehliyetle kullanılabilir gibi görünmüyor. Çünkü yönetmelik hem hız, hem de motor hacmi (veya elektrikli ise gücü) sınırlaması getirmiş. Üstelik hız sınırı da hacim sınırından önce yazılmış. Neden herkes orayı atlayıp sadece 50 santimetreküp yazısını okur, anlamak mümkün değil!
  • entarhan E kullanıcısına yanıt
    valla kanun mu yönetmelik mi bilmem ama;

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU (1) (2)(3)
    Kanun Numarası : 2918
    madde 3 ;

"Motorlu bisiklet (Moped): Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı
    motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki
    veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli motorlu taşıtlardır.
    Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz."

diyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 23 Mayıs 2016; 13:42:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okyaypay

valla kanun mu yönetmelik mi bilmem ama;

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU (1) (2)(3)
    Kanun Numarası : 2918
    madde 3 ;

"Motorlu bisiklet (Moped): Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı
    motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki
    veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli motorlu taşıtlardır.
    Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz."

diyor .

eee şimdi todayin ruhsatta 49 cc yazıyor 2.8 KW yazıyor bide. polis ver bakayım şunu 45 i geçiyormu diyecek. bide polis le konuşurken dedi ki b ehliyetini değiştirince M diye bi sınıf yazacakmış o geçerli olacakmış bide B1 yazacakmış onlada 4 tekerli atv sürebilecekmiş B ehliyet yeni ehliyete çevirdiğin zaman. bu memur yanlış biliyo olabilirmi ki yaw

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.