Şimdi Ara

Yeni yasa 50 cc motor b ehliyet? ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
79.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: entarhan

quote:

Orijinalden alıntı: okyaypay

Today yasaya göre b sınıfı ehliyetle kullanılabilir gibi görünse de uygunluk belgesinde son hızı 45 km/s üzeri olduğu için ...

Demek ki yönetmeliğe (yasaya değil!) göre b sınıfı ehliyetle kullanılabilir gibi görünmüyor. Çünkü yönetmelik hem hız, hem de motor hacmi (veya elektrikli ise gücü) sınırlaması getirmiş. Üstelik hız sınırı da hacim sınırından önce yazılmış. Neden herkes orayı atlayıp sadece 50 santimetreküp yazısını okur, anlamak mümkün değil!

ruhsatta kaç km hız yaptığı yazıyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: u9ur10

quote:

valla kanun mu yönetmelik mi bilmem ama;

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU (1) (2)(3)
    Kanun Numarası : 2918
    madde 3 ;

"Motorlu bisiklet (Moped): Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı
    motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki
    veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli motorlu taşıtlardır.
    Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz."

diyor .

eee şimdi todayin ruhsatta 49 cc yazıyor 2.8 KW yazıyor bide. polis ver bakayım şunu 45 i geçiyormu diyecek. bide polis le konuşurken dedi ki b ehliyetini değiştirince M diye bi sınıf yazacakmış o geçerli olacakmış bide B1 yazacakmış onlada 4 tekerli atv sürebilecekmiş B ehliyet yeni ehliyete çevirdiğin zaman. bu memur yanlış biliyo olabilirmi ki yaw

ruhsatta aynı zamanda motosiklet ve L3 de yazıyor , motosiklet ve L3 yazdığını görünce zaten A2 soracak, eğer ruhsatta motorlu bisiklet ve L1 yazıyorsa bu seferde vizeden geçemeyecek ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: u9ur10

quote:

Orijinalden alıntı: entarhan

quote:

Today yasaya göre b sınıfı ehliyetle kullanılabilir gibi görünse de uygunluk belgesinde son hızı 45 km/s üzeri olduğu için ...

Demek ki yönetmeliğe (yasaya değil!) göre b sınıfı ehliyetle kullanılabilir gibi görünmüyor. Çünkü yönetmelik hem hız, hem de motor hacmi (veya elektrikli ise gücü) sınırlaması getirmiş. Üstelik hız sınırı da hacim sınırından önce yazılmış. Neden herkes orayı atlayıp sadece 50 santimetreküp yazısını okur, anlamak mümkün değil!

ruhsatta kaç km hız yaptığı yazıyor mu

evet yazıyor L3 demek 45 üzeri gider demek

• okyaypay kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, kanun da yönetmelik ile aynı ifadeyi içeriyor. Biz vatandaşlar işin uygulama aşamasında konuya dahil olduğumuz için ben hep uygulamayı düzenleyen yönetmeliği izlemeyi tercih ediyorum, o yüzden böyle bir yaklaşım sergilemiştim.
    Dostum karayollarina cikmasi zaten yasak bu aletin satan firmada soyledi anca sahil yolunda bisiklet yolunda sokak aralarinda surebiliyorsunuz ayrica trafik polusu normal polis falan hep gordu hatta yanlarinda durdum sohbrt ettim motoru bildigin tirpan testere ot motoru yani 2 zamanli benzini bile yag karistirman gerek benzinciden bidonla alman gerek oda zor bela bir tanidik verio yasak bidona alma mahalle arasinda dolas gez kimse bisey demez yazlikta kullaniyorum genelde dusun aracla gitsem dunya yakit yakacak 10km bakkal icin git gel ama bu 70 km de 1 litre harcio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 23 Mayıs 2016; 16:50:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geleceği düşünüp ve en ufak çevirme de 1500 tl ceza yememek adına 800 tl verip a2 almaya karar verdim en azından ehliyet dursun cebimizde rahat gezelim kapsıyor kapsamiyor olmaz en azından

• Honda Totay 49cc L1 sınıfıdır. Ruhsatta L3 yazıyorsa muayeneden geçemez.
    Trafik Polislerine sordum onlar da bilmiyor ehliyet gerekiyormu diye?
    Of bu işi nasıl çözecez ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

Dostum karayollarina cikmasi zaten yasak bu aletin satan firmada soyledi anca sahil yolunda bisiklet yolunda sokak aralarinda surebiliyorsunuz ayrica trafik polusu normal polis falan hep gordu hatta yanlarinda durdum sohbrt ettim motoru bildigin tirpan testere ot motoru yani 2 zamanli benzini bile yag karistirman gerek benzinciden bidonla alman gerek oda zor bela bir tanidik verio yasak bidona alma mahalle arasinda dolas gez kimse bisey demez yazlikta kullaniyorum genelde dusun aracla gitsem dunya yakit yakacak 10km bakkal icin git gel ama bu 70 km de 1 litre harcio

otoban hariç bütün kara yollarına bisikletin bile çıkma hakkı vardır, kaldı ki plakası , ruhsatı ve trafik sigortası olan bir moped otoyollar hariç bütün kara yollarında çıkabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: coolfire01

Honda Totay 49cc L1 sınıfıdır. Ruhsatta L3 yazıyorsa muayeneden geçemez.
    Trafik Polislerine sordum onlar da bilmiyor ehliyet gerekiyormu diye?
    Of bu işi nasıl çözecez ya

tam tersi,
    today L3 dür , L1 yazıyorsa sizi trafiğe yollayıp düzeltme isterler, tecrubeyle sabittir.
    şöyle bir durum var birinin aracı sana vurdu yada sen ona vurdun araca yada sen araca zarar verdin diyelim bisiklette sigorta yok ? plaka yok ? benim bu motorda 2 side yok direk suclu sen oluyorsun karayolunda ne işin var bisiklet ile falan anlat dur adama hayvan dolu zaten trafikte polis bile gelse direk sucu sana yüklüyor arabası olan olan her sucu işler suc gene sana kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 29 Haziran 2016; 9:59:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

şöyle bir durum var birinin aracı sana vurdu yada sen ona vurdun araca yada sen araca zarar verdin diyelim bisiklette sigorta yok ? plaka yok ? benim bu motorda 2 side yok direk suclu sen oluyorsun karayolunda ne işin var bisiklet ile falan anlat dur adama hayvan dolu zaten trafikte polis bile gelse direk sucu sana yüklüyor arabası olan olan her sucu işler suc gene sana kalır

ohooo iş ona dönerse karayolunda yürürken gittin kafandaki simit tepsisini arabanın üzerine düşürdün, eee senin de totonda plaka yok , bu senaryolar milyon kez çoğaltılır, esas olan yazılı yasadır.
    Ben de senin tam tersini söylüyorum :)
    Ruhsatta L3 yazıyor . Muayene istasyonu L1 i orada göremeden seni geçirmem dedi.
    Düzelttir gel dedi.
  • coolfire01 C kullanıcısına yanıt

... ve konu kapanır !...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 15 Eylül 2016; 17:14:36 >
  • coolfire01 C kullanıcısına yanıt
    Şimdi doğrusu L1 mi L3 mü acaba

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.