Şimdi Ara

Ehliyeti olmayan engelli adına araç alınabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Engelli kuzenim üzerine araç almayı düşünüyoruz. Yürüyemiyor. Ehliyetide yok. Onun üzerine araç alıp kullanmamız mümkün müdür?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Verdiğiniz bilgiler yetersiz ama şöyle özetleyeyim.
    Engeline göre değişir, eğer tertibatlı araç kullanabilecek durumdaysa aracı sadece kendisi kullanır. Ama araç kullanamayacak durumda ve engeli % 90 üzeri ise o kişi üzerine araç alınabilir, bu durumda engelli kişinin ehliyeti olması gerekmez. Kısacası önemli olan ehliyet değil raporun içeriği.
    Bir de akrabalık derecesi uygun mu araştırmak gerekir.

Edit : akrabalık derecesi ile ilgili kısıtlama kaldırılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kankkunen -- 16 Mart 2015; 22:40:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayımın kızı oluyor kendisi, akrabalık derecem yetiyordur herhalde. Engel derecesini bilmiyorum ama bacakları tutmadığı için araç kullanamaz diye tahmin ediyorum. Şuanlık araştırma aşamasındayız. Cevap için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ataince

Dayımın kızı oluyor kendisi, akrabalık derecem yetiyordur herhalde. Engel derecesini bilmiyorum ama bacakları tutmadığı için araç kullanamaz diye tahmin ediyorum. Şuanlık araştırma aşamasındayız. Cevap için teşekkür ederim.

Ehliyet alabilecek yaşta mı?
    Değilse alabilirsiniz diye düşünüyorum.
    Yürüyememesi araç kullanamayacağı anlamına gelmez. Benim aracım da tertibatlı ve otomatik vites, bu şekilde ayakları kullanmadan aracı sürebilirsiniz.
    Dediğim gibi sizin ilk işiniz hastaneden ÖTV indirimli araç alımına uygun rapor çıkartmak.

• Ehliyet alabilecek yaşta evet. Teçhizatla kullanabilir sanırım. Fakat hastane rapor verir mi kullanamaz diye?

• Engellilik oranı yüzde 90 ve üzeri olmadıkça onun adına alınan aracı ondan başkası kullanamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ataince

Ehliyet alabilecek yaşta evet. Teçhizatla kullanabilir sanırım. Fakat hastane rapor verir mi kullanamaz diye?

Ehliyet alabilecek yaşta ise hastanenin araba kullanamaz şeklinde rapor vermesi daha doğrusu %90 üzeri engelli raporu vermesi gerekir. Bunu da sizin istemenizle yapmazlar. Ben otomatik araç kullanabildiğim halde tertibatlı şeklinde rapor verildi. Ayrıca hastanedeki doktorlar işi bilmeyip sizin istediğiniz raporu verse de vergi dairesinden dönebilir, benim durumumda olduğu gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladım sizede geçmiş olsun ayrıca. Sonuç olarak %90dan yüksek olsa bile araç kullanabilir raporu verebilir doktorlar doğru mu anladım?

• ataince kullanıcısına yanıt
    Usta sen bir raporu al eline oranına bir bak ondan sonra neler yapman gerektiğini sor burdan bilgisi olan yardım eder mutlaka.Başta ben yardımcı olmaya çalışırım çünkü benim %90 raporum var ve 2.yıl evvel ötv ndirimk, araç aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novinovi -- 16 Mart 2015; 23:39:52 >
  • Anladım teşekkürler :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.