herkese merhaba. laptopa bağlı monitörde(led ekranda) bir takım problemler yaşıyorum. problemi anlatamaya başlamadan önce bağlı bulunan donanımlar hakkında bilgi vereyim.
Bilgisayar : toshiba Satellite L505-13W İşletim sistemi : windows 7 64-bit Ekran : AOC E970Swn 18.5 inch led ekran İki cihaz birbirine VGA-VGA kablo ile bağlılar.
Probleme gelecek olursak, laptop üzerinden 1. ekranı seçip bu ekranı genişlet diyorum. bir süre ikinci ekranda istediğim görüntü geliyor. ama aradan kısa bir süre geçtikten sonra laptop ekranı 2-3 defa kararıp tekrar açılıyor ve ikinci monitörde sadece arkaplan resmi görünüyor. problemin çözümü için birkaç yol denedim : 1- ekran kartının (ATI radeon hd 5xxx serisi) güncel sürücüsünü yükledim. Monitör için de güncel sürücüyü yükledim. 2- İki ekran için de hem 1366x768 hem de 1024x768 çözünürlükleri ayarladım. iki çözünürlük ayarında da sorun devam etti. 3- monitör için Phoenix EDID Designer ve Moninfo programlarını kullanarak tekrar bir driver güncellemesi yaptım. sonuç yine hüsran.
bu problem hakkında yardımcı olabilecek kimse var mı?