Şimdi Ara

Led Tv'de Kendiliğinden Oluşan Lekeler (Foto Mevcut)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
50.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sorun şudur:

Lekeler bu kadar keskin değil ben belli olması için düz renk arka plan ve biraz rengi koyu hale getirdim.
    Sanki günden güne artıyor bu lekeler. İlk başta küçücük bir şeydi gözüme batmıyordu, şimdi de dikkatli bakmayan görmez ama özellikle
    maç görüntülerinde çok göze batıyor. Sizlerinde fikrini almak istedim nedir bu lekeler sizce?

Servisi aramadan önce foruma danışayım dedim. Elbet üstadlarımızın yorumları olacaktır.
    Herkese iyi forumlar.
     Led Tv'de Kendiliğinden Oluşan Lekeler (Foto Mevcut) Led Tv'de Kendiliğinden Oluşan Lekeler (Foto Mevcut)

• Yok mu fikri olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Yok mu fikri olan?
    takip
  • Gny* kullanıcısına yanıt
    Üstad Lcd duvaramı bağlı? Duvardan nem alma falan olabilir ilk aklıma gelen bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emurat

Üstad Lcd duvaramı bağlı? Duvardan nem alma falan olabilir ilk aklıma gelen bunlar.

Yok hocam sehpası üzerinde duruyor. Tv'nin arkası boş, duvara bitişik değil yani.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emurat

Yok hocam sehpası üzerinde duruyor. Tv'nin arkası boş, duvara bitişik değil yani.

Alıntıları Göster
    Konu güncel.
  • quote:

Konu güncel.

Alıntıları Göster
    Televizyon kirli olmasın şaka maka bende merak ettim takip
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LazerBülbül

Televizyon kirli olmasın şaka maka bende merak ettim takip

Alıntıları Göster
    Evde ya nemlendirici cihaz kullanılmış yada yoğun bir nem var. Acaba siz uyurken tavandan su falanmı aktı? gerçekten çok ciddi lekeler var.

TV LG'mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

Evde ya nemlendirici cihaz kullanılmış yada yoğun bir nem var. Acaba siz uyurken tavandan su falanmı aktı? gerçekten çok ciddi lekeler var.

TV LG'mi?

Alıntıları Göster
    Bir kaç neden olabilir

1-patch yapan bölgeler de kirlilik var veya bir şekilde oraya sonradan oluşan kirlikik var örneğin siz de zaten zaman içinde artmaya başladı dediniz!

2-olası bir filtre hatası var(matrix arkasında)

3-baclit aydınlatma,filtre hatası sebebiyle o bölgede patch oluşmasına sebeb oluyor

4-bir şekilde üretim hatası(ancak bu panel ilk geldiğinde böyle değildiyse,o zaman üretim hatası değildir!)

Servis bunu anlar hemen!gerekiyorsa panel değişir veya sökülür tamir edilir(gerek temizlik adına gerekse de filtre değişimi olur)

5-olası bir sorun ise katman ile matrix önü filtre varsa araya bir şekilde o patch leri yaratan kirlilik sebeb olabilir!

ve başka sebebler daha...

++
    Şunu yapabilirsiniz;

A-paneli micro-fiber bir bezle fazla bastırmadan tek yönde hareketle(yukarıdan aşağıya)siliyorsunuz(kuru bez olacak!)panel açıkken yapılıyor!

B-yine aynı bezle ön katmanı hafif bastırarak önce sola sonra sağa doğru sonrada aşağından yukarıya,yukarıdan aşağıya siliyorsunuz,bu arada panel açıkken bunu yapıyorsunuz!
    patch ler hareket ediyormu diye??

C-paneli yerinden kaldırıp yere yatırıyorsunuz,yere yumuşak bir havlu/battaniye v.s serin panelin de duruyorsa kutusundan çıkan koruma örtüsünü serip bunun üzerine yatırıp
    ılık/sıcak gibi bir ortamda 1 gün beklesin! ancak ortam nemi oldukça düşük olmalıdır! klima varsa çalıştırın veya kalorifer v.s kısaca ortam 22/24c olmalıdır en az

not;panel nasıl bir ortamda bulunuyor acaba? ısı ve nem de ciddi etkendir bazı durumlarda ayrıca bu paneli ne zaman satın aldın?

örneğin paneller çok soğuk ortamlarda bulunabiliyor+nemde olabiliyor,sonra panel eve gelince şak diye monte ediliyor=YALNIŞ!!
    en azından ortam sıcaklığına alışabilmesi için 1 gün bekletilmelidir,kutudan çıkarıp! ancak siz deki durum pek buna benzemese de yinede ben genel bir bilgi olarak
    veriyorum bunu aklınızda bulunsun

++
    Panel LGE ise bu çakalların panellerinde "kalitesizlikden" dolayı her bir bok çıkabilir! ayrıca Servis de hemen müracaat etmeyin! zaten garantisi olduğu için bir süre izleyinki
    daha sonra eve gelen Servis kıvıramasın! zira herifler neyi görseler ....abi bunlar normaldir... derler çünkü

ve son sorum şudur;zaten bunu Servis de soracaktır veya görecektir;normal TV izlerken bu patch ler göze batıyormu???

• Benim de IMac bilgisayarimda sag en alt kosede bu sorun mevcut, hatta 2012 imaclerin cogunda bu sorun var. Panelleri Lg uretiyor. Garantiye vermeye useniyorum, bilgisayarsiz kalicagim diye acaba garantiye versem sifir cihazmi verilir ki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: virusneo

Benim de IMac bilgisayarimda sag en alt kosede bu sorun mevcut, hatta 2012 imaclerin cogunda bu sorun var. Panelleri Lg uretiyor. Garantiye vermeye useniyorum, bilgisayarsiz kalicagim diye acaba garantiye versem sifir cihazmi verilir ki
    Öncelikle ilginiz, alakanız ve mesajınız için çok teşekkür ederim.

A : Denedim bir değişiklik olmadı.

B : Her bölgeye bastırıp, bastırmadan yaptım gene bir şey olmadı.

C : Eve gittiğimde deneyeceğim bu yöntemi.

Oda sıcaklığı ne çok sıcak, ne çok soğuk tam orta denebilir. 18-22 derece arası diyebilirim çok sıcakta duramam zaten.
    Aldığım süre yaklaşık 1 yıl oldu veya olmadı, emin değilim ama 8 ay diyelim.

Tv 1 gün bekledi ama kutuda bekledi. Teşekkürler not aldım.

Eğer yanlışım yoksa tv modeli: UE-32EH6030 Samsung Led Tv şudur.

Tv izlerken eğer arka plan tek renk olursa gözüküyor, futbol maçı vs izlerken aynı o yukarıdaki yeşil arka plandaki gibi görünmeye başlıyor.

Lekelere dışarıdan müdahale edilmiyor anladığım kadarıyla, içeriden bir sıkıntı var sanırım. Çünkü bunun olması için bir etken yok diye düşünüyorum.
    Hani öyle düşme olur, su dökülmesi vs olur hiç şey olmadı yani.

Servisi aramadan önce zaten üstadların fikrini alayım dedim, yoksa onlar gelip siz yapmışsınız deyip gider bir şeyde iddia edemeyiz.

• quote:

Öncelikle ilginiz, alakanız ve mesajınız için çok teşekkür ederim.

A : Denedim bir değişiklik olmadı.

B : Her bölgeye bastırıp, bastırmadan yaptım gene bir şey olmadı.

C : Eve gittiğimde deneyeceğim bu yöntemi.

Oda sıcaklığı ne çok sıcak, ne çok soğuk tam orta denebilir. 18-22 derece arası diyebilirim çok sıcakta duramam zaten.
    Aldığım süre yaklaşık 1 yıl oldu veya olmadı, emin değilim ama 8 ay diyelim.

Tv 1 gün bekledi ama kutuda bekledi. Teşekkürler not aldım.

Eğer yanlışım yoksa tv modeli: UE-32EH6030 Samsung Led Tv şudur.

Tv izlerken eğer arka plan tek renk olursa gözüküyor, futbol maçı vs izlerken aynı o yukarıdaki yeşil arka plandaki gibi görünmeye başlıyor.

Lekelere dışarıdan müdahale edilmiyor anladığım kadarıyla, içeriden bir sıkıntı var sanırım. Çünkü bunun olması için bir etken yok diye düşünüyorum.
    Hani öyle düşme olur, su dökülmesi vs olur hiç şey olmadı yani.

Servisi aramadan önce zaten üstadların fikrini alayım dedim, yoksa onlar gelip siz yapmışsınız deyip gider bir şeyde iddia edemeyiz.
    ok anladım+

Samy ve LGE deki kronik sorun bu tip hatalar!

Servis gerekiyor bunun için,herifler zaten yi biliyorlar bu sorunları

Ancak müdahale etmek biraz zor ve uzun iştir;genel de TV değişimi daha işlerine geliyor(şayet kabul ederlerse değişim olayını)

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

ok anladım+

Ancak müdahale etmek biraz zor ve uzun iştir;genel de TV değişimi daha işlerine geliyor(şayet kabul ederlerse değişim olayını)

++

Üstad, "servis sizden kaynaklı, kullanıcı kaynaklı" vs diye bir şey derse nasıl bir savunma yapmalıyım?
    Zaten en az 30 işgünü bekletirler, bizim servislerin genel huyudur. Aynı model yeni tv vereceklerse bugün alsın götürsün.

Değişimde ikinci el farklı tv falan vermiyolardır heralde?

• quote:

quote:

ok anladım+

++

Üstad, "servis sizden kaynaklı, kullanıcı kaynaklı" vs diye bir şey derse nasıl bir savunma yapmalıyım?
    Zaten en az 30 işgünü bekletirler, bizim servislerin genel huyudur. Aynı model yeni tv vereceklerse bugün alsın götürsün.

Değişimde ikinci el farklı tv falan vermiyolardır heralde?

Alıntıları Göster
    hocam merhaba

bu sorunun aynısını ben ilk aldığım zaman ekranda farkettim

32lm660s

servise sordum bunlar normal dedi.Dedim tamam neyse kullanayım cunki grı renk arka planda odaklandığımda görüyordum.Neyse dedim üzzerinden 6-7 ay geçti ve iyice gözüme takılmaya basladı artıs olmadı ama tiksindirtti yani.Servisi aradım servis geldi.Yine normal dedi hatta içerideki lcd tv nize baglayalım ordada göreceksiniz aynı şeyleri dedi.

dedimki kardeşim bak,ben bu tv yi aldım bu tv de bole bir sorun var.Icerdeki tvimi de kullandım böyle bir sorun yoktu.Bağlayalım göreceksiniz vs diye ısrar etti.Bende dedimki arkadaşım para verip aldığım ürün burada sorun da burada ,bu bir sorun değil dedi.Kardeşim dedim sen tamam bırak git ben bunu başka yollar ile çözeceğim dedim biraz böyle ortam boka sardı adama dalcaktım çünkü..Neyse

lg müşteri hizmetlerini aradım.Durumu anlattım tabi bu arada inanılmaz öfkeliydim.Ses tonuma falan yansıdı.Karşımdaki bayan farklı bir servis lokasyonu söyledi.Orayı aradım kardeşim dedim sorunum budur bu bölgedeyim ama buraya bakan servis ekrandaki lekeleri görmemeyi tercih edip üzerine görmediği şey için bunlar normaldir diyor dedim.Lg müşteri hizmetlerinden sizin numaranızı verdiler siz bana yardımcı olabilecek misniz dedim ve karşımdaki kişi baya ilgili bir şekilde buyrun getirin beyfende bakalım vs dedi tamam dedim kaptım tv yi gittim.

Orada açtık bakıyoruz ekrana mesela yeşil renkte gri renkte mavi renkte bariz sanki yukarısından kahve dkülmüş de kurumuş kalmış gibi sizinkinin aynısı lekeler duruyor.Adam birşey yok demeye başladı.Dedimki çattık.

kardeşim dedim bak hadi beni müşteri olarak görme ama sunu soyle durustce dedim bu lekeyı goruyor musun görmüyor musun görmüyorsan gerçekten ben doktora gideceğim dedim.Bunun için merak ediyorum cevabını dedim farzet dedim müşteri değilim arkadaşız tanıdığız yeterki ben hayal mi görüyorum yoksa görmüyor muyum diye merak ediyorum dedim.Artık olay çığırından çıktı bu arada bimeksten aldığım bu ürünü kenar mahalle tv cisinde garantiye götürüyorum bilmiyorum bu normal mi??adam benim tc nin yanında tüplü tv tamiri ediyor ve lg de eğitim almış arkadaş gelsin bir de o baksın diyor..!!

neyse bıraktım tv yi eleman 6 gün sonra geri aradı beni.Hallettik dedi.Gittim baktım hakkaten halletmişler.Ne yaptınız dedim yazılım attık dedi

dostum dedim ben yazılımla somut gözüken lekelerin giderildiğini görmedim duymadım dedim.ya paneli açtınız arkasını bezle sildiniz yada başka birşey dedim.Tv den çok anlamam ama belliki fiziksel bir müdehale görmüş dedim adam yok ısrarla yazılım attık vs falan dedi.Tamam dedim çıktım.Eve geldim ekranı bir sileyim dedim sağ üst taraf silmenin etkisiyle hafif böle gıcırdadı dedim kesin açmışlar.tv yi çalıştırdım tam tahmin ettiğim gibi sağ üst köşede önceden olmayan ve bu işlemden sonra ortaya cıkan ışık sızması mevcuttu.ama çok rahatsız etmediği için bu şekilde kullanıyorum.

anlayacağınız servisten çok çekeceksiniz.Bakırköy servisiydi eve ilk gelen..

umarım siz sorununuzu dile getirdiğinizde saçma cevaplar almazsınız.Bunun çözümü garantiniz devame diyorsa serviste. müdehale edip garanti dışı bırakmayın drim.Geçmiş olsun tekrardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_Rises -- 11 Mart 2014; 15:34:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Spirit_Rises

hocam merhaba

bu sorunun aynısını ben ilk aldığım zaman ekranda farkettim

32lm660s

servise sordum bunlar normal dedi.Dedim tamam neyse kullanayım cunki grı renk arka planda odaklandığımda görüyordum.Neyse dedim üzzerinden 6-7 ay geçti ve iyice gözüme takılmaya basladı artıs olmadı ama tiksindirtti yani.Servisi aradım servis geldi.Yine normal dedi hatta içerideki lcd tv nize baglayalım ordada göreceksiniz aynı şeyleri dedi.

dedimki kardeşim bak,ben bu tv yi aldım bu tv de bole bir sorun var.Icerdeki tvimi de kullandım böyle bir sorun yoktu.Bağlayalım göreceksiniz vs diye ısrar etti.Bende dedimki arkadaşım para verip aldığım ürün burada sorun da burada ,bu bir sorun değil dedi.Kardeşim dedim sen tamam bırak git ben bunu başka yollar ile çözeceğim dedim biraz böyle ortam boka sardı adama dalcaktım çünkü..Neyse

lg müşteri hizmetlerini aradım.Durumu anlattım tabi bu arada inanılmaz öfkeliydim.Ses tonuma falan yansıdı.Karşımdaki bayan farklı bir servis lokasyonu söyledi.Orayı aradım kardeşim dedim sorunum budur bu bölgedeyim ama buraya bakan servis ekrandaki lekeleri görmemeyi tercih edip üzerine görmediği şey için bunlar normaldir diyor dedim.Lg müşteri hizmetlerinden sizin numaranızı verdiler siz bana yardımcı olabilecek misniz dedim ve karşımdaki kişi baya ilgili bir şekilde buyrun getirin beyfende bakalım vs dedi tamam dedim kaptım tv yi gittim.

Orada açtık bakıyoruz ekrana mesela yeşil renkte gri renkte mavi renkte bariz sanki yukarısından kahve dkülmüş de kurumuş kalmış gibi sizinkinin aynısı lekeler duruyor.Adam birşey yok demeye başladı.Dedimki çattık.

kardeşim dedim bak hadi beni müşteri olarak görme ama sunu soyle durustce dedim bu lekeyı goruyor musun görmüyor musun görmüyorsan gerçekten ben doktora gideceğim dedim.Bunun için merak ediyorum cevabını dedim farzet dedim müşteri değilim arkadaşız tanıdığız yeterki ben hayal mi görüyorum yoksa görmüyor muyum diye merak ediyorum dedim.Artık olay çığırından çıktı bu arada bimeksten aldığım bu ürünü kenar mahalle tv cisinde garantiye götürüyorum bilmiyorum bu normal mi??adam benim tc nin yanında tüplü tv tamiri ediyor ve lg de eğitim almış arkadaş gelsin bir de o baksın diyor..!!

neyse bıraktım tv yi eleman 6 gün sonra geri aradı beni.Hallettik dedi.Gittim baktım hakkaten halletmişler.Ne yaptınız dedim yazılım attık dedi

dostum dedim ben yazılımla somut gözüken lekelerin giderildiğini görmedim duymadım dedim.ya paneli açtınız arkasını bezle sildiniz yada başka birşey dedim.Tv den çok anlamam ama belliki fiziksel bir müdehale görmüş dedim adam yok ısrarla yazılım attık vs falan dedi.Tamam dedim çıktım.Eve geldim ekranı bir sileyim dedim sağ üst taraf silmenin etkisiyle hafif böle gıcırdadı dedim kesin açmışlar.tv yi çalıştırdım tam tahmin ettiğim gibi sağ üst köşede önceden olmayan ve bu işlemden sonra ortaya cıkan ışık sızması mevcuttu.ama çok rahatsız etmediği için bu şekilde kullanıyorum.

anlayacağınız servisten çok çekeceksiniz.Bakırköy servisiydi eve ilk gelen..

umarım siz sorununuzu dile getirdiğinizde saçma cevaplar almazsınız.Bunun çözümü garantiniz devame diyorsa serviste. müdehale edip garanti dışı bırakmayın drim.Geçmiş olsun tekrardan.

Alıntıları Göster
    Merhabalar.

Size de çok geçmiş olsun, maalesef hocam bizim ülkemizde servislerin durumu böyle. Alet fabrika çıkışlı bozuk bile olsa normal abi o her zaman olur deyip geçmeye uğraşıyorlar.

Ben de zaten bu konuyu bir nevi servis hata sizde deyip kaçmasında, hakkımı doğru olarak arayayım diye açtım.

Zaten bu tarz bir şeyi görememek imkansıza yakın, yani cidden kör olmak lazım ya da servis elemanı olmak lazım. :)

Aynen ben de böyle bir şeyin yazılımla alakası olmadığın düşünüyorum. Bildiğiniz içerden yağ falan geliyor sanki buna yazılım ne yapsın. En iyisi ben yarın arıyayım şu servisi gelsin alsınlar. Ben Bursadayım, bakalım bizim servisin gözleri ne kadar keskin. :)

Teşekkür ederim, iyi akşamlar.

• quote:

Merhabalar.

Size de çok geçmiş olsun, maalesef hocam bizim ülkemizde servislerin durumu böyle. Alet fabrika çıkışlı bozuk bile olsa normal abi o her zaman olur deyip geçmeye uğraşıyorlar.

Ben de zaten bu konuyu bir nevi servis hata sizde deyip kaçmasında, hakkımı doğru olarak arayayım diye açtım.

Zaten bu tarz bir şeyi görememek imkansıza yakın, yani cidden kör olmak lazım ya da servis elemanı olmak lazım. :)

Aynen ben de böyle bir şeyin yazılımla alakası olmadığın düşünüyorum. Bildiğiniz içerden yağ falan geliyor sanki buna yazılım ne yapsın. En iyisi ben yarın arıyayım şu servisi gelsin alsınlar. Ben Bursadayım, bakalım bizim servisin gözleri ne kadar keskin. :)

Teşekkür ederim, iyi akşamlar.
    Beyler ben özellikle Samy/LGE diye belirtmiştim! bu konuda geçmişte de bir dünya kere hem teknik hem de diğer konularda yazı yazmıştım!

"abi normal" lafını bile forumlar da meşhur ettim yaw

Marka LGE/Samy ise zaten kafadan her bir şey "abi normaldir"!!

Bu panelin(yukarıda arkadaşın sorunu ki aslında çok fazla kişide bunlar vardır)en çok da LGE de oluyor;Servis ne olduğunu çok iyi biliyor,ama gelen "talimat"
    neticesinde bütün bu sorunlar "abi normal" olarak size iletiliyor!

LGE panele gelirsem onlar için bunlar gerçekten "çok normal" şayet şansınız yüksek ise bu dirty-patch,DSE efekt sorunu yaşamazsınız ya da belli belirsiz olur v.s

Şimdi bu paneli arkadan öne söküp dağıtıp,filtre değişim+led kontrol v.s yaparak bu sorun tamamen ya da çok az kalsa bile giderilebilir,ama dediğim işlem yapılırsa
    çok büyük ihtimalle o patch ler yine gider ama paneli topladıktan sonra bu defa da panel-banding çıkarsa hiç şaşırmayın veya köşelerden bleeding çıkarsa yine
    şaşırmayın v.s

Mevcut kullanılan(zaten tek bir teknik vardır!) ve TFT-LCD lerin bu sorunları ortakdır(kullanılan teknik+fiziki bazı uygulamalar>>örneğin panelin incecik olması bile etkendir!)
    üreitci bunları bildiği için sallıyor sizi,ama eli mahkum sallayacak sizi! kaldıki söz konusu olan en kalitesiz panel üreticisi olan LGE ise heptan sallayacak sizi,zira
    her sorun çıkanın panelini değiştirseler bu herifler bu işi yapamazlar ve Dükkanı kapatırlar yaw gerçi sizden ürünü satarken maliyetinin 2 katı kadar bir bedel alıyorlar
    (örneğin "değişim risk bedeli" olarak)ancak LGE de aşırı yüksek oranda sorunlu panel çıktığı için de herifler aynen sallıyorlar fazlasını!
    Yine şansınız varsa direk değişime giriyor paneliniz ama çoğunlukla böyle olamıyor!

Çıplak gözle koskocaman beliren çeşitli band/patch v.s efektlerini görürler ama "görmezler" zaten dikkat ederseniz kafadan biz göremiyoruz derler!

Bu arada bu durum sadece LGE ile de alakalı değildir bütün markalar aynen böyledir!marka farkı yok bu konularda hepsi aynı,sadece tek istisna LGE kalite anlamında
    çok ciddi sorunlu olduğu ve yüksek oranda bunlar çıktığı için ilk başta lider olarak LGE oturur,kısaca sorun "oranda" LGE liderdir sonra Samy geliyor sonra da Phil geliyor!
    bu üçlü Ligde her zaman böyledir

Konuya gelirsem,günümüz de hiç bir servis yukarıda bahsettiğim işlemi yapmaz,kaldıki bu zordur(paneli toplamak ciddi zor ve beceri ister ve genelde toplanamıyor
    dağıtınce bundan dolayı böyle bir işlem yapılacak paneli,üreticiler bunun yerine yeni bir panel vererek hallediyorlar en azından riski yok)
    Kaldıki bu işlemler de çok büyük çoğunlukla İst.Merkez de yapılır!

• quote:

Beyler ben özellikle Samy/LGE diye belirtmiştim! bu konuda geçmişte de bir dünya kere hem teknik hem de diğer konularda yazı yazmıştım!

"abi normal" lafını bile forumlar da meşhur ettim yaw

Marka LGE/Samy ise zaten kafadan her bir şey "abi normaldir"!!

Bu panelin(yukarıda arkadaşın sorunu ki aslında çok fazla kişide bunlar vardır)en çok da LGE de oluyor;Servis ne olduğunu çok iyi biliyor,ama gelen "talimat"
    neticesinde bütün bu sorunlar "abi normal" olarak size iletiliyor!

LGE panele gelirsem onlar için bunlar gerçekten "çok normal" şayet şansınız yüksek ise bu dirty-patch,DSE efekt sorunu yaşamazsınız ya da belli belirsiz olur v.s

Şimdi bu paneli arkadan öne söküp dağıtıp,filtre değişim+led kontrol v.s yaparak bu sorun tamamen ya da çok az kalsa bile giderilebilir,ama dediğim işlem yapılırsa
    çok büyük ihtimalle o patch ler yine gider ama paneli topladıktan sonra bu defa da panel-banding çıkarsa hiç şaşırmayın veya köşelerden bleeding çıkarsa yine
    şaşırmayın v.s

Mevcut kullanılan(zaten tek bir teknik vardır!) ve TFT-LCD lerin bu sorunları ortakdır(kullanılan teknik+fiziki bazı uygulamalar>>örneğin panelin incecik olması bile etkendir!)
    üreitci bunları bildiği için sallıyor sizi,ama eli mahkum sallayacak sizi! kaldıki söz konusu olan en kalitesiz panel üreticisi olan LGE ise heptan sallayacak sizi,zira
    her sorun çıkanın panelini değiştirseler bu herifler bu işi yapamazlar ve Dükkanı kapatırlar yaw gerçi sizden ürünü satarken maliyetinin 2 katı kadar bir bedel alıyorlar
    (örneğin "değişim risk bedeli" olarak)ancak LGE de aşırı yüksek oranda sorunlu panel çıktığı için de herifler aynen sallıyorlar fazlasını!
    Yine şansınız varsa direk değişime giriyor paneliniz ama çoğunlukla böyle olamıyor!

Çıplak gözle koskocaman beliren çeşitli band/patch v.s efektlerini görürler ama "görmezler" zaten dikkat ederseniz kafadan biz göremiyoruz derler!

Bu arada bu durum sadece LGE ile de alakalı değildir bütün markalar aynen böyledir!marka farkı yok bu konularda hepsi aynı,sadece tek istisna LGE kalite anlamında
    çok ciddi sorunlu olduğu ve yüksek oranda bunlar çıktığı için ilk başta lider olarak LGE oturur,kısaca sorun "oranda" LGE liderdir sonra Samy geliyor sonra da Phil geliyor!
    bu üçlü Ligde her zaman böyledir

Konuya gelirsem,günümüz de hiç bir servis yukarıda bahsettiğim işlemi yapmaz,kaldıki bu zordur(paneli toplamak ciddi zor ve beceri ister ve genelde toplanamıyor
    dağıtınce bundan dolayı böyle bir işlem yapılacak paneli,üreticiler bunun yerine yeni bir panel vererek hallediyorlar en azından riski yok)
    Kaldıki bu işlemler de çok büyük çoğunlukla İst.Merkez de yapılır!

Alıntıları Göster
    Şu an resimler görünmüyor ama sorunun difüzyon panellerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bunlar bir kaç katmandır, ve maalesef yanma yapma ihtimalleri vardır. Paneli açıp değiştirmeleri lazım.

Güncelleme:
    Şu şekilde oluyorlar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 14 Mart 2014; 14:57:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: matmma

Şu an resimler görünmüyor ama sorunun difüzyon panellerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bunlar bir kaç katmandır, ve maalesef yanma yapma ihtimalleri vardır. Paneli açıp değiştirmeleri lazım.

Güncelleme:
    Şu şekilde oluyorlar:

Alıntıları Göster
    Herkese merhabar.

Televizyonu dün servise verdim, bugün aradılar, tozdan kaynaklıymış 85 lira ücreti varmış, bağırdım çağırdım kapattım tabi.
    Evimde 3 tane lcd var, hiç birinde bir şey yokken tek bunda olması normal mi diye bağırdım adamlara Samsung müşteri hizmetleri teknik birime aktardı bakalım ne çıkacak.

Arkadaş 2 tane samsung lcd yanyana duruyorlar, biri 5 yıllık ve tek lekesi yok, diğeri 1 yıllık lekeler elim kadar olmuş artık.
    3 kuruş para için şu yaptıkları çok ayıp. İşin peşini bırakmayacağım gerekirse tüketici mahkemesine giderim.

• beim 47lb670 dede var ust katman kiri fark etmek zor.Lg ye bulasmamak lazimmis ana bulastik bir kere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung ue40es6140 slim led tv aldigimizda kenarlarinda iki tane parlama vardi servis kurulum yaparken bisi olmaz dedi kurup gitti daha sonra 3 ay kadar sonra iyice artmaya basladi parlaklik rahatsiz etmeye basladi hemen servisi aradim 20 dakikada geldiler ve bakip bisi olmaz bundan diyip birakip gittiler oylece 1 sene gecti taaaki gecen haftaya kadar bu parlakliklar virus gibi yayilmaya basladi tv nin her yerine yayildi servisi aradim gelenler ne zaman oldu bu dediler aldigim gunden beri var desim bu 3. sikayetim oldugunu soyledim deli erkan gelmistir dediler buda servisin kisiye bagli oldugunu gosteriyor adama gore tvmizi yaptiracagiz yaani daha sonra tvyi kutusuna koyup alip gittiler bir haftadir yok servisi aradigimda istanbuldan yeni panel gelecegini soylediler hala bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.