Şimdi Ara

İkinci Üniversite ve Askerlik Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
3
Favori
14.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

93 doğumluyum ve 2 yıllık bölüm bitirdim giriş 2011 çıkış 2016 toplam 5 sene sürdü ve bitirir bitirmez dgs,ygs giremedim o yüzden askerlik şubesine gittim diplomam ile ve askerliğimi 2 yıl süre ile tecil ettirdim elimdeki evrakta ve e devlet sisteminde de kontrol ettiğimde 36. MAD SEVK TARİHLİ yazıyor. 31/12/2018

Dgs ve ygsye giremediğim için sınavsız girilebilen ikinci üniversiteleri araştırdım ve Atatürk Üniversitesinde bir yine aynı okul düzeyimde seçmek şartıyla 2 yıllık bir bölüme kayıt oldum ve vizelere girdim çıktım yani askerlik tecil işlemlerimi haziranda bitirdim eylülde kayıt oldum bu üniversiteye sınavsız o gün bugündür 36. MAD SEVK TARİHLİ yazıyordu. Şu saat itibariyle sistemi e devletten askerliğimi tekrar sorgulattım ve çok garip bir durumla karşılaştım üniversite okurken yazdığı gibi ERTELEME NEDENI : 35C ÖGRENCI EYT yazıyor ve tarih 31/12/2022 2018'den 2022'ye çıkmış durumda ?

Bunun bir yanlışlık olabileceğini düşünüyorum aynı okul düzeyinde bir başka okul okuduğumda tecil etmesi biraz garibime gitti açıkcası varmı sizlerin herhangi bir değişikliği ve bana ne yapmamı önerirsiniz okullamı konuşayım askerlik şubesine mi gideyim hani benim askerliğimi neden biraz daha uzattınız gibi birşey diyemem zaten sınava girip uzatmayı düşünüyorum şuanda fikirlerinizi bekliyorum iyi akşamlar

http://www.ataaof.edu.tr/kapsam/

Sitelerindede belirttikleri gibi aynen şu şekilde ;

Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamaz.

Fakültemize ikinci üniversite kapsamında öğrenci olarak kayıt yaptırdıktan sonra daha önce kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan kayıtlarını sildirdiklerini belgeleyen öğrencilerin askerlik işlemleri Fakültemiz tarafından yürütülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GARMONSU38 -- 27 Aralık 2016; 22:44:52 >

• Aynen bir karışıklık olmuş, önlisans bitiren biri tekrar önlisans kazanabilir fakat tecil alamaz anca sıfırdan lisans kazanırsa veya dgs ile bir yüksek öprenim olan lisans 'a geçiş yaptığı takdir de 5 yıl tecil alabilir onun sonrasında bitirmiş ise lisansı 2 yıl daha tecil alır 29 yaşını doldurmadığı takdir de bu dediklerim geçerli olur bizzat aynı olayları yaşamış biriyim.. Fakat senin bölümün sanki 4 yıllık gibi bir şey anladığım kadarı ile ya da askerlik şubesindeki öyle gördü bunu ki sana tecil vermiş ve yukarıda yazdığım gibi 5 sene tecil almışsın dgs den lisan kazanmış olarak görüyor seni şuan.. 2022 hatta 6 yıl bu işte bir tuhaflık var fakat eğer böyle istiyorsan onlar farkedene kadar bence kurcalama derim ama yok ben bu yanlışlığı düzeltmek istiyorum diyorsan askerlik şubesine giderek durumu izah et düzelteceklerdir özel bir durum yok ise..

Ha bu arada yukarıda yazdığıma ek sıfırdan lisans kazanırsa birey 7 yıl tecil alır bitirirse 2 yıl da 9 yıl olur toplam 29 yaşı doldurmadığı takdir de senin 2022 diyor seni sanki sıfırdan lisans kazanmış olarak kayıt yapmışlar anladığım kadarı ile bölümünle alakalı bir durum anladığım kadarı ile bölümünü iyi araştır 2 yıllık mı 4 yıllık mı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 28 Aralık 2016; 3:57:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Aynen bir karışıklık olmuş, önlisans bitiren biri tekrar önlisans kazanabilir fakat tecil alamaz anca sıfırdan lisans kazanırsa veya dgs ile bir yüksek öprenim olan lisans 'a geçiş yaptığı takdir de 5 yıl tecil alabilir onun sonrasında bitirmiş ise lisansı 2 yıl daha tecil alır 29 yaşını doldurmadığı takdir de bu dediklerim geçerli olur bizzat aynı olayları yaşamış biriyim.. Fakat senin bölümün sanki 4 yıllık gibi bir şey anladığım kadarı ile ya da askerlik şubesindeki öyle gördü bunu ki sana tecil vermiş ve yukarıda yazdığım gibi 5 sene tecil almışsın dgs den lisan kazanmış olarak görüyor seni şuan.. 2022 hatta 6 yıl bu işte bir tuhaflık var fakat eğer böyle istiyorsan onlar farkedene kadar bence kurcalama derim ama yok ben bu yanlışlığı düzeltmek istiyorum diyorsan askerlik şubesine giderek durumu izah et düzelteceklerdir özel bir durum yok ise..

Ha bu arada yukarıda yazdığıma ek sıfırdan lisans kazanırsa birey 7 yıl tecil alır bitirirse 2 yıl da 9 yıl olur toplam 29 yaşı doldurmadığı takdir de senin 2022 diyor seni sanki sıfırdan lisans kazanmış olarak kayıt yapmışlar anladığım kadarı ile bölümünle alakalı bir durum anladığım kadarı ile bölümünü iyi araştır 2 yıllık mı 4 yıllık mı??

Bölümüm kesinlikle iki yıllık çünkü ikinci üniversite olarak seçtiğim zaman 2 yıllık bitirenler 2 yıllık bölümlere kayıt olabilir ama lisans bitirenler hem 2 yıllık hemde lisans kayıt olabilirler diye yazıyordu şuanda aynı zamanda dgs de çalışıyorum ogrenci kartım daha elime ulaşmadı elime ulaşınca kaydımı sildirecektim okuldan böyle bir düşüncem vardı ama şuan düşünürdü doğrusu çünkü okul kendi kendine tecil yapmış tekrar kaydı silersem orjinal kullandığım 2 yıllık tecil hakkımı iptal falan ederler mi diye düşündüm ve aklıma takılan bir diğer soru ise şuan temmuz ayında dgs ile bir aöf lisans bölümü kazansam şuan bir tane açıköğretim okuyorum diye ikincisini okutmayacaklar bana haliyle kazaninca mı şuan okuduğum bölümün kaydını sildirnek mantıklı yoksa ocakta kimlik gelince kayıt silmeyi doldurup göndermek mi mantıklı?

Bu arada okuduğum bölüm tam olarak buhttp://www.ataaof.edu.tr/is-sagligi-ve-guvenligi/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: GARMONSU38

quote:

Aynen bir karışıklık olmuş, önlisans bitiren biri tekrar önlisans kazanabilir fakat tecil alamaz anca sıfırdan lisans kazanırsa veya dgs ile bir yüksek öprenim olan lisans 'a geçiş yaptığı takdir de 5 yıl tecil alabilir onun sonrasında bitirmiş ise lisansı 2 yıl daha tecil alır 29 yaşını doldurmadığı takdir de bu dediklerim geçerli olur bizzat aynı olayları yaşamış biriyim.. Fakat senin bölümün sanki 4 yıllık gibi bir şey anladığım kadarı ile ya da askerlik şubesindeki öyle gördü bunu ki sana tecil vermiş ve yukarıda yazdığım gibi 5 sene tecil almışsın dgs den lisan kazanmış olarak görüyor seni şuan.. 2022 hatta 6 yıl bu işte bir tuhaflık var fakat eğer böyle istiyorsan onlar farkedene kadar bence kurcalama derim ama yok ben bu yanlışlığı düzeltmek istiyorum diyorsan askerlik şubesine giderek durumu izah et düzelteceklerdir özel bir durum yok ise..

Bölümüm kesinlikle iki yıllık çünkü ikinci üniversite olarak seçtiğim zaman 2 yıllık bitirenler 2 yıllık bölümlere kayıt olabilir ama lisans bitirenler hem 2 yıllık hemde lisans kayıt olabilirler diye yazıyordu şuanda aynı zamanda dgs de çalışıyorum ogrenci kartım daha elime ulaşmadı elime ulaşınca kaydımı sildirecektim okuldan böyle bir düşüncem vardı ama şuan düşünürdü doğrusu çünkü okul kendi kendine tecil yapmış tekrar kaydı silersem orjinal kullandığım 2 yıllık tecil hakkımı iptal falan ederler mi diye düşündüm ve aklıma takılan bir diğer soru ise şuan temmuz ayında dgs ile bir aöf lisans bölümü kazansam şuan bir tane açıköğretim okuyorum diye ikincisini okutmayacaklar bana haliyle kazaninca mı şuan okuduğum bölümün kaydını sildirnek mantıklı yoksa ocakta kimlik gelince kayıt silmeyi doldurup göndermek mi mantıklı?

Bu arada okuduğum bölüm tam olarak buhttp://www.ataaof.edu.tr/is-sagligi-ve-guvenligi/

Bence tecili bozma derim eğer amacın uzun tecil alma ise bırak o zaman onların hatasını onların farketmesini ve bunuwww.turkiye.gov.tr 'den takip etmeni tavsiye ederim değişiklik olursa askerlik şubesine gidip bilgi alırsın..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GARMONSU38

quote:

Bence tecili bozma derim eğer amacın uzun tecil alma ise bırak o zaman onların hatasını onların farketmesini ve bunuwww.turkiye.gov.tr 'den takip etmeni tavsiye ederim değişiklik olursa askerlik şubesine gidip bilgi alırsın..

Çok teşekkür ederim kaydı sildirmeden yenileteyim ben o halde :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende bir soru sorabilirmiyim ?
    önlisans okuyorum 4.yılım bitecek gibi gözükmüyor,29-12-2017 tecil sonu gözüküyo seneye.Ygs girip yeniden 2 yıllık başka bir bölüm kazanırsam tecil olurmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelcoder

Bende bir soru sorabilirmiyim ?
    önlisans okuyorum 4.yılım bitecek gibi gözükmüyor,29-12-2017 tecil sonu gözüküyo seneye.Ygs girip yeniden 2 yıllık başka bir bölüm kazanırsam tecil olurmu ?

Önlisans diploması almazsan olur, önlisans diploması alan biri ya tekrar öss den lisans kazanması lazım yada dgs ile geçiş yapıp lisansa başlaması lazım bu şekilde yeni tecil alınır aynı şekil lisans tan mezun olan biri de yüksek lisansa başlaması şartıyla tekrar tecil alabilir lisans ve önlisans için 29 yaş sonuna kadar yüksek lisans ve doktora için 35 yaş sonuna kadar tecil işlemleri gerçekleştirilir bireyin yani işin kısası 29 yaş sonuna kadar ön lisans diploması almadan veya lisans diploması almadan sürekli yeni bir yeni bir ön lisans ve lisans kazandığın sürece tecil alırsın.. Ha şu da var önlisansı bitirirsin lisans kazanırsın veya dgs ile lisansa geçiş yaparsın yine bitirirsin veya öss den sıfırdan lisans kazanıp onu bitirsen bile tekrar önlisans okuyabilirsin veya lisans okuyabilirsin veya dgs ile tekrar lisansa geçiş yapabilirsin fakat tecil alamazsın 2. kez 3. kez lisans okunabiliyor mezun olunabiliyor fakat tecil alınamıyor bir yüksek olan dereceye geçmediğiniz sürece tecil alınamaz.. Bütün koşulları yazdım neredeyse ve aynı anda 3 bölüm de okunabiliyor bizzat yaşadım dgs den mühendislik kazanıp okurken açıköğretim işletme bitirdim ve aynı zamanda uzaktan eğitim önlisansa başladım.. Ha bir de benim zamanımda oluyordu 2010 2011 zamanında şimdi dgs den aöf işletme kazanılıyor o yüzden önlisans diplomasını alabilirler dgs ile mühendislik ya da başka bir bölüme başlayamayabilirsin o yüzden bunu bilgi alabileceğin yerlere sorman lazım kesin cevap için benim zamanımda oluyordu..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tembelcoder

Bende bir soru sorabilirmiyim ?

Önlisans diploması almazsan olur, önlisans diploması alan biri ya tekrar öss den lisans kazanması lazım yada dgs ile geçiş yapıp lisansa başlaması lazım bu şekilde yeni tecil alınır aynı şekil lisans tan mezun olan biri de yüksek lisansa başlaması şartıyla tekrar tecil alabilir lisans ve önlisans için 29 yaş sonuna kadar yüksek lisans ve doktora için 35 yaş sonuna kadar tecil işlemleri gerçekleştirilir bireyin yani işin kısası 29 yaş sonuna kadar ön lisans diploması almadan veya lisans diploması almadan sürekli yeni bir yeni bir ön lisans ve lisans kazandığın sürece tecil alırsın.. Ha şu da var önlisansı bitirirsin lisans kazanırsın veya dgs ile lisansa geçiş yaparsın yine bitirirsin veya öss den sıfırdan lisans kazanıp onu bitirsen bile tekrar önlisans okuyabilirsin veya lisans okuyabilirsin veya dgs ile tekrar lisansa geçiş yapabilirsin fakat tecil alamazsın 2. kez 3. kez lisans okunabiliyor mezun olunabiliyor fakat tecil alınamıyor bir yüksek olan dereceye geçmediğiniz sürece tecil alınamaz.. Bütün koşulları yazdım neredeyse ve aynı anda 3 bölüm de okunabiliyor bizzat yaşadım dgs den mühendislik kazanıp okurken açıköğretim işletme bitirdim ve aynı zamanda uzaktan eğitim önlisansa başladım.. Ha bir de benim zamanımda oluyordu 2010 2011 zamanında şimdi dgs den aöf işletme kazanılıyor o yüzden önlisans diplomasını alabilirler dgs ile mühendislik ya da başka bir bölüme başlayamayabilirsin o yüzden bunu bilgi alabileceğin yerlere sorman lazım kesin cevap için benim zamanımda oluyordu..

Saolasın dgs'lik bir işim yok ygs giricem yeniden bölüm seçicem.

• hazır bu konuyu görmüşken birşey sorayım. benim şu anda aöf adalet eğitimim devam ediyor ancak muhtemelen bu sene bitiremeyecem okulu.. 2017 aralığa kadar tecilli gözüküyorum e devlette. şimdi bu tecili daha da uzatmak için bu sene ygs ye girip 4 yıllık bir aöf ye geçecem. peki bu adalet ile ilgili aöf de ek bir işlem yapmam gerekir mi? kayıt yenilemeyecem zaten adalette , direk 4 yıllığa kayıt olacam. adaleti bitirememiş olmam 4 yıllığa kayıt için engel olmaz değil mi ?
  • kayda engel olmaz hocam. ygs ile girdikten sonra lise diploması yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

kayda engel olmaz hocam. ygs ile girdikten sonra lise diploması yeterli.

Peki hocam bunları okuduktan sonra bende de farklı bir soru oluştu kafamda hali hazırda bir tane ön lisans örgün bitirdim ve ikinci üniversite olarak sınavsız atatürk üniversitesinde iş sağlığı ve iş güvenliği okuyorum ocaktan sonra kaydımı yenilemeyeceğim ve temmuzdaki dgs sınavına gireceğim şayet normal bir puan alarak işletme,kamu yönetimi gibi aöf lisans bölümlerine geçiş yaptığımda eski okuduğum ile ilgili bir işlem yaptırmama gerek varmı kendi kendilerine ücret yatırmadım diye kaydımı düşürürler mi acaba yoksa kayıt sildirme için dilekçe vb. uğraşmam mı gerek bilginiz varmı
  • quote:

kayda engel olmaz hocam. ygs ile girdikten sonra lise diploması yeterli.

teşekkürler hocam cevap için. içimi rahatlattınız
  • GARMONSU38 kullanıcısına yanıt
    ücret varsa yatırmazsanız kaydınızın silinmesi lazım.
    normalde insanlar okulu bırakınca işlemlerle uğraşmaz, bırakıp gider. sorun yaşıyorlar mı bu konuda bilmiyorum. ben okulu bırakırken işlemleri yaptım, öğrenci kimliğini teslim ettim kaydımı sildirdim öyle bıraktım. okulu arayıp sor istersen.
  • quote:

ücret varsa yatırmazsanız kaydınızın silinmesi lazım.
    normalde insanlar okulu bırakınca işlemlerle uğraşmaz, bırakıp gider. sorun yaşıyorlar mı bu konuda bilmiyorum. ben okulu bırakırken işlemleri yaptım, öğrenci kimliğini teslim ettim kaydımı sildirdim öyle bıraktım. okulu arayıp sor istersen.

Teşekkür ederim hocam atatürk üniversitesine eylülde kayıt oldum o gün bugündür mesai saatleri içinde 10ar dk bekleyerek ne kadar ulaşmayı denesemde ulaşamıyorum hiç öğrenci kimlik kartını bile göndermediler daha anca gelecek herhalde kaydı sildirirsem daha iyi olacak galiba kendi kendine olmaktansa teşekkürler cevabınız için

• Merhaba,
    1992 doğumluyum 2010 yılında aöf 4 yıllık kayıt yaptırdım. Bu sene son sınıftayım.
    E devlette 31.12.2017 tarihine kadar tecilli gözükmekte.
    Eğer bu sene okulu bitiremez de uzatırsam. hangi duruma düşerim? Lise diplomasıyla 2 yıllık uzatabilme sansım varmıdır?
    Bitiremezde tekrar kayıt yaptırdığımda ne olur ?
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: avei21

hazır bu konuyu görmüşken birşey sorayım. benim şu anda aöf adalet eğitimim devam ediyor ancak muhtemelen bu sene bitiremeyecem okulu.. 2017 aralığa kadar tecilli gözüküyorum e devlette. şimdi bu tecili daha da uzatmak için bu sene ygs ye girip 4 yıllık bir aöf ye geçecem. peki bu adalet ile ilgili aöf de ek bir işlem yapmam gerekir mi? kayıt yenilemeyecem zaten adalette , direk 4 yıllığa kayıt olacam. adaleti bitirememiş olmam 4 yıllığa kayıt için engel olmaz değil mi ?

hocam ben de şuan aynı senin durumundayım fakat benim tecil 2018 aralık ayında bitiyor.halledebildin mi tecil işini?
  • doksandort D kullanıcısına yanıt
    bu sene 4 yıllık sağlık yönetimine girdim adaletten kayıt sildirip. askerlik şubesini aradım. tecil için engel durum yok dendi. ocak ayında üniversite kayıtları ellerine ulaşınca güncelleyeceklermiş tecilimi. onların sisteminde halen adalet okuyor gözüküyormuşum. ocak ayında tecilim olunca haberdar ederim sizi unutmazsam
  • quote:

bu sene 4 yıllık sağlık yönetimine girdim adaletten kayıt sildirip. askerlik şubesini aradım. tecil için engel durum yok dendi. ocak ayında üniversite kayıtları ellerine ulaşınca güncelleyeceklermiş tecilimi. onların sisteminde halen adalet okuyor gözüküyormuşum. ocak ayında tecilim olunca haberdar ederim sizi unutmazsam

cevap için teşekkür ederim :) birkaç sorum daha var cevaplarsan çok memnun olurum.benim için çok önemli de.
    1. aöf adaleti hangi ünide okuyordun, neden sildirdin ve sildirmeden kaydın olmuyor muydu, ikisini aynı anda okumaya herhangi bir engel var mı?
    2. 4 yıllık aöf sağlık yönetimi bölümüne ygs'ye girerek mi kaznadın yoksa ikinci üniversite kapsamında sınavsız mı kayıt yaptırdın?
    3. sağlık yönetimi bölümü için hangi üniversiteyi yazdın?
    4. yaş kaç ve adalet bölümüne hangi yılda kayıt yaptırdın?

kusura bakma biraz uzun oldu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: doksandort

quote:

cevap için teşekkür ederim :) birkaç sorum daha var cevaplarsan çok memnun olurum.benim için çok önemli de.
    1. aöf adaleti hangi ünide okuyordun, neden sildirdin ve sildirmeden kaydın olmuyor muydu, ikisini aynı anda okumaya herhangi bir engel var mı?
    2. 4 yıllık aöf sağlık yönetimi bölümüne ygs'ye girerek mi kaznadın yoksa ikinci üniversite kapsamında sınavsız mı kayıt yaptırdın?

problem değil :)

1- eskişehir aöf ye kayıtlıydım. aynı anda 2 tane aöf bölümü okumana müsade etmiyorlar o yüzden silindi kaydım
    2-ygs+lys ye girdim. 4 yıllık aöfler için lys yede girmen lazım
    3-aöf eskişehir
    4-yaş 23 . 2013 eylülde yanlış hatırlamıyorsam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: doksandort

quote:

problem değil :)

1- eskişehir aöf ye kayıtlıydım. aynı anda 2 tane aöf bölümü okumana müsade etmiyorlar o yüzden silindi kaydım
    2-ygs+lys ye girdim. 4 yıllık aöfler için lys yede girmen lazım
    3-aöf eskişehir
    4-yaş 23 . 2013 eylülde yanlış hatırlamıyorsam

cevabın için teşekkkür ederim.peki ben Anadolu üniversitesi aöf adalet okurken tekrardan üniversite sınavına girip aldığım puanla Atatürk üniversitesi aöf lisans bölümlerinden birine yerleşebilir miyim herhangi bir engel var mı? yani 2 tane aöf olacak biri Anadolu aöf 2 yıllık diğeri Atatürk aöf 4 yıllık olacak şekide aynı aynda 2 aöf fakat farklı üniversitelerde herhangi bir engel var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.