İkinciel araba için büyük ölçüde anlaştım ama araba krediyle alınmış. Satıcı diyor ki: sizle birlikte önce krediyi kapatalım sonra ben size satışı yapayım. Bana pek güvenli gibi gelmedi.Sonuçta İstanbul... Böyle durumlarda prosedür nedir? Satıcının kredisini ödeyip sonra satışı almak mantıklı mı? Satıcının teklifi şu:İsterseniz ben sizin adınıza satış vekaleti hazırlatayım noterden,siz parayı verince ben de size vekaleti vereyim,siz satışı kendiniz yapın. Böyle bir usul var mı?Hem satıcı hem alıcı olunabilir mi? Ya da bu işin çözümü nedir? Yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum....
yazınızı bir yıl önce eklemişiniz fakat her zaman karşılaşılan bir konu olması ve yazınıza hiç cevap yazılmaması nedeni ile yazıyorum.
aynı anda hem satıcı hem alıcı olunmaz. bu bildiğim bir husustur. ikinci olarak şunu söyleyeyim. en fazla sorunun yaşandığı olaylardan biride, kredi borcu olan araçların satışıdır. daha soğrusu satış aşamasıdır. satış olurmu olmazmı, allah bilir.
borçlu araç satılmaz. önce borcunun kapatılması gerekir. madem aracına müşteri buldu, bankadan kendisi kredi çeksin, yada ailesinden birine çektirip borcu kapatsın ve öyle satsın. böyle olaylardan uzak durun, hele hele vekaletle başkasının kredi borçlu aracını satanlardan hepten uzak durun.
y motor numaralı z plakalı (buraya aracın özellikleri renk km vs) kredi ödemesi yapıldızktan sonra satışı xtürk lirasına satışı yapılacaktır tarzında sözleşme imzanlı kesinlikle yapın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme