Şimdi Ara

#İkinciElİthalAraba Fikri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Zaten ÖTV olmasa sen o paraya burada da alırsın 2.elde

Hocam ÖTV'nin olmaması çok zor bir ihtimal fakat ikinci el piyasasının anlamsız yükseldiği aşikar, bu fikirde ikinci el arabalar ve halk için :)

• quote:

Orijinalden alıntı: iCrush

Bu konuya kimsenin destek vereceğini sanmıyorum millet arabamın değeri artıyor diye seviniyor aklı kıt bi toplumuz sadece parası değerini korumuş oluyor haberi yok git altın al aynı hesap
    2015'te 90 bin TL ye aldığım araç şuan 2. El haliyle 240 bin TL malum sitede kaç yılda kullandım kâr ettim mi hayır kâr etmiş olmam için sıfırını yine 90 bin TL'ye almam lazım

Keşke mercedesler 100-150 bin TL olsa herkes istediği arabayı alabilse 30-40 bin TL'ye Corolla, Megane alınabilinse...

Şuanki piyasanın bu kadar şişmesindeki en büyük etken malum site ve kendini akıllı sanan milletimizdir gözünü para bürüyen..

Dolar 5 TL'den 6'ya çıkıyor adam 50 bin TL'ye sattığı aracı 70 bin TL'ye çıkartıyor. Sıfır araç satan zaten ellerinde araç yok en üst fiyattan satmaya çalışıyorlar. Akıllının biri gelip sıfır aracı birdaha satıyor 20-30 bin üstüne koyup bunu gören 2. El araç sahibi biraz daha yükseltiyor. Bunu gören başka bi 2. El araç sahibi onun aracı bu kadar ediyorsa benimki bu kadar eder diyip o da zam yapıyor. Bunu gören diğer satıcı bu araba bu kadar ederse benimkide bu kadar eder diyor tabi bu arada sıfır araçlara dolar kurundan bir zam geliyor ve bütün bu döngü sonsuza kadar devam ediyor.
    Hayır bide işin garip tarafı millet bu araçları alıyor. Ben şuan araç alacak olsam gider sıfır alırım piyasanın şişmesini desteklemem

Hocam elbette, bu fikre al-satçılar, galericiler destek vermeyecektir fakat uzun sürede herkesin (galericiler dahil) kârına olacak bir fikir, neden derseniz zaten fiyatlar yüksek olduğu için alım sayısı azalıyor ya da insanlar zorunlu olarak model düşürüyor... Bu fikirle birlikte talep artacaktır, insanlar 30 bine ,2005 model araba almak yerine 2012 model daha iyi araba alabilecekler ve belki bütçelerini daha çok arttıracaklar

Ve dediğiniz gibi, aracın değeri artınca seviniyorlar fakat yeni araba alırken ucuza alıyorlar sanki, o araçlarda zamlanıyor :D

• Kemâncı kullanıcısına yanıt

Halk için ÖTV olsun ama 2.el ithalatı serbest olsun diyorsun, 0.km alacak keriz mi olsun o zaman . 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Halk için ÖTV olsun ama 2.el ithalatı serbest olsun diyorsun, 0.km alacak keriz mi olsun o zaman . 

Yok hayır, konuyu ayrıntılı bir şekilde okumamışsınız herhalde. Bu #İkinciElİthalAraba vergisi arabanın yarısı kadar zaten. 2019 model clio bakarsanız (ikinci el) ve bu fikirle yurt dışından getirirseniz, 2020 sıfır fiyatları arasında pek fark olmuyor...

örneğin 2019 clio, 13.702€ + 6851€ ( #İkinciElİthalAraba vergisi) => 20.553€ (184.997₺)

• Yapacaklarını zannetmiyorum çoğu adam arabayı krediyle aldı ödeyemezsem arabayı satar krediyi kapatırım diye. Devlet onları batırmaz bence. Kimsenin mağdur olmaması ancak 2024te bu kanun gelecek diye 2 3 yol önceden haber verilmesi olur diye düşünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğu avrupadaki araçların çoğunun km'sinin düşürüldüğünü duymuştum. O yüzden çok güven vermiyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: iakten

Doğu avrupadaki araçların çoğunun km'sinin düşürüldüğünü duymuştum. O yüzden çok güven vermiyor bana.

Konuda aradaki fiyat farkını gördünüz, 45.000₺

Elbette hali hazırda ülkemizde ikinci el araba piyasasının fiyatları belli,

Bu fikir olsa bile almazsınız, galericiden/sahibinden.com'dan yerli ikinci el otoları alırsınız, tercih sizin :)

• Ülkede döviz kalmamış, merkez bankası NET rezervleri -40 milyar dolar olmuş 2. el ithalatından bahsediyorsun. Bu şeker komasına girmiş hastaya 5kg şekeri damardan vermek gibi bir şey. kafasına sıksan daha az acı çeker.

• ne konuşuyorsunuz anlamadım ki.

gümrük anlaşmaları yapılmış. konu yıllar önce kapanmış. ama bir ara konuşulmuş.

https://otoajanda.com/ikinci-el-arac-ithalatini-bekleyenlere-kotu-haber//

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 4 Ekim 2020; 21:49:8 >
  • DAHA İÇERDEKİLERİ DOĞRU DÜZGÜN DENK GETİREMİYORUZ. ÖNÜ 2015, ARKASI 2018 ARAÇLARLA DOLDU PİYASA Bİ DE BUNUN İTHALATINI YAPARSAK PİYASA İYİCE KARIŞIR ÖNÜNÜ ALAMAYIZ. NE YAZIK Kİ BU TOPRAKLARDA OLMAZ BU İŞ.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.