Şimdi Ara

İkna Olmaya İhtiyacım Var / 1700 vs 7700k / 1600 Alındı :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
5.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende arada kalıp Asus Crosshair IV Hero ve Ryzen R7 1700 aldım. Anakartı teslim aldım daha sistemi kurmuş değilim bu ay sonu kurarım muhtemelen. Ram ve Win kaynaklı sorunlar olduğu bir gerçek inşallah başlangıçta bir sorun yaşamam diye umut ediyorum.

Benim tercihimi mühendislik eserlerinde ki başarım da etkiledi Ryzen R7, 8/16 işlemciyi 330 Euro'ya veriyor bir daha nerde bulacaz dedim Sırf oyun oynayacak olsam ve biosa girmekten korksam İ7 alırdım. Geçenlerde ROG serisi güzel Z170 kartları Vatan 550 liraya sattı süper fırsattı yanına bir 6700k yada bios update yaparak 7700k alınıp güzel f/p oranı yakalanabilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlarda akıcılık bununla ilgili testler var mı ? Yani en yüksek FPS değerini alırız almasınada aralarda ufak tefek takılmalar mikro düzeyde de olsa varsa ne yapacağız. Açıkcası oyun zevkini baltalayan tek unsur mikro düzeyde bile olsa takılma yaşatması...(Micro Stutter & Stuttering). Benzer bir başlık bende açacaktım. Aynı soru benim içinde geçerli, tabii amacım sadece oyun. Hangisini almalıyım ? 7700k aldım Stutter yaşatır mı ? Ryzen daha yavaş ve akıcı mı ? Bu takılma (stutter) olayında Ram etkili mi ? Sistemimde GTX 1080 olacak.
  • aradaki fps farkından hiç bahsetmiyorsun..
  • emrahcey E kullanıcısına yanıt
    bunları bilen birisinin kafasında amd mi intelmi sorusunun oluşması bile bence tuhaf :) oyuncu adamın amd ile uzaktan yakından ilişkisi olmaması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calimocho

Yav he he %10

https://www.youtube.com/watch?v=R1nct1v9BNk&t=97s

İkna Olmaya İhtiyacım Var / 1700 vs 7700k / 1600 Alındı :)

• quote:

Yav he he %10

https://www.youtube.com/watch?v=R1nct1v9BNk&t=97s

Bu da seni artılayanlara kapak olsun, işlemcilerinizin değerinin çakılması ağrınıza gidiyor tabi siz de haklısınız.

https://www.youtube.com/watch?v=RZS2XHcQdqA

• Ramlere 1000tl verdikden sonra geçsin bi zamet
  • quote:

Ramlere 1000tl verdikden sonra geçsin bi zamet

İncelemeyi izlemediğiniz sağlıklı yorumlar yapmadığınız buradan belli. Sen ve senin gibi kafadaki insanları dinleyip sistem toplayanlara ne desem bilemedim? 3200 mhz ram frekansından da geçmiş Ryzen'lar bu kadar mı körsünüz yoksa yalandan mı yapıyorsunuz bilmiyorum? Çünkü adı üstünde inceleme sana bilgi verme amaçlıdır, sizi okutan hocalarınıza acımaya başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 5 Mayıs 2017; 18:11:22 >
  • Ryzen 1700 al geç arkadaşım.
  • 2.Sayfadan itibaren başlayan işlemcinin sıcaklık olayıyla ilgili yaptığım araştırmalar sonucu 7700k büyük hayal kırıklığı yaşattı bende. 7700k ya karar kılmışken bunu erken görmem iyi oldu.

Şimdi elde ne var?

Düzensiz ısı fırlamaları yapan bir kaby lake işlemci, coffelakelerin gelecek olması.
    Düzensiz ram frekansı yaşayan ryzen anakartlar, oyunlarda 5 ila 30 fps düşüklüğü.(ki konuda paylaşılan videolarda ram frekans problemi giderildiği zaman ortadan kalkabilecek kalkmasa dahi gözardı edilebilecek birşey.)

Bu durumda düşününce ram frekansları eninde sonunda bios updatelerle düzeltilebilir gibi duruyor. Fakat intel 7700k için turbo boost kapa voltajı düşür vs,(Bilmiyorum diğer arkadaşlar bu problemi nasıl çözdüler?), yeni seri işlemcilerin geliyor olması vs düşündükçe 1700 çok daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor.

Ben ne intelciyim ne amdciyim bu topikte kendime uygun cpu yu arıyordum. Aşırı kararsız olmamdan ötürü bu konuyu açtım. Konunun ilerleme sürecinde fikrimin defalarca değişmesi konuyu açmamın ne kadar doğru bir karar olduğunu gösterdi.

Konuya seviyeli mesaj atan herkese teşekkür ediyorum.

Şimdi gelelim 2.can alıcı soruya oyun için R7 1700 mü R5 1600 mü R5 1600x mi

• Lyrazed kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan şimdide hangi Ryzen alsam diosunuz.

Ryzenlerde X olayına fazla takılmayın sonuçta X olanla X olmayan OC olunca aynı ghz verdiği için X olmayan modeli alıp OC yapmanız daha iyi olur. (Hemde daha ucuz)

Ozaman sorunuz R7 1700mü yoksa R5 1600mü olur

R5 1600 %50 oyun %50 render ama R7 1700 ise %70 render %30 oyun ağırlıklı işlemci

Şuanda Çoğunlukla Render yaparım arada oyun oynarım derseniz 1700 daha iyi olur .

Hem oynarım hemde renderlarım derseniz 1600 daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 5 Mayıs 2017; 19:57:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lyrazed

2.Sayfadan itibaren başlayan işlemcinin sıcaklık olayıyla ilgili yaptığım araştırmalar sonucu 7700k büyük hayal kırıklığı yaşattı bende. 7700k ya karar kılmışken bunu erken görmem iyi oldu.

Şimdi elde ne var?

Düzensiz ısı fırlamaları yapan bir kaby lake işlemci, coffelakelerin gelecek olması.
    Düzensiz ram frekansı yaşayan ryzen anakartlar, oyunlarda 5 ila 30 fps düşüklüğü.(ki konuda paylaşılan videolarda ram frekans problemi giderildiği zaman ortadan kalkabilecek kalkmasa dahi gözardı edilebilecek birşey.)

Bu durumda düşününce ram frekansları eninde sonunda bios updatelerle düzeltilebilir gibi duruyor. Fakat intel 7700k için turbo boost kapa voltajı düşür vs,(Bilmiyorum diğer arkadaşlar bu problemi nasıl çözdüler?), yeni seri işlemcilerin geliyor olması vs düşündükçe 1700 çok daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor.

Ben ne intelciyim ne amdciyim bu topikte kendime uygun cpu yu arıyordum. Aşırı kararsız olmamdan ötürü bu konuyu açtım. Konunun ilerleme sürecinde fikrimin defalarca değişmesi konuyu açmamın ne kadar doğru bir karar olduğunu gösterdi.

Aradığın Ryzen işlemcinin cevabı bu linkte.
    Güzelce incele.http://www.tomshardware.com/reviews/overclocking-amd-ryzen,5011.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woundedknee -- 5 Mayıs 2017; 20:19:46 >

• https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-r7-1700x-asus-prime-x370pro-xl-workstation-ultra-gamer--126043103

Ryzen 1700x sistemi mi uygun fiyata satıyorum iş sebebi ile laptop a donucem daha tadını çıkaramadan başka arkadaşa kısmet olacak gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: woundedknee

quote:

2.Sayfadan itibaren başlayan işlemcinin sıcaklık olayıyla ilgili yaptığım araştırmalar sonucu 7700k büyük hayal kırıklığı yaşattı bende. 7700k ya karar kılmışken bunu erken görmem iyi oldu.

Şimdi elde ne var?

Aradığın Ryzen işlemcinin cevabı bu linkte.
    Güzelce incele.http://www.tomshardware.com/reviews/overclocking-amd-ryzen,5011.html

İncelemeyi okudum teşekkürler. Fakat 1600 veya 1600x le alakalı birşey yok. 1700/1700x/1800x içerisinde oc ile 1700 ün f/p olduğunu ortaya koymuşlar. Tabi oc yaparken yaşadıkları deneyimleri ve bugları paylaşmışlar.

@crysef
    Sanırım r5 1600 alacağım şuanlık görünen o r5 1600 ü oc yaparak kullanmayı hedefliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 5 Mayıs 2017; 21:57:9 >

• Ryzen 1700 sistem satilik var dusunen varsa uygun fiyat.

https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-7-1700-lu-komple-kasa-firsat-arayanlara-1-haftalik-full-garantili--126033546#126033546

• Bioslar oturunca ne olacak orasi belli degil.

Param olsun ryzen alir en az 5 yil cekirdek sikintisi yasamadan yoluma devam ederdim.

• 1 hafta önce z270 gaming pro carbon + i7 7700k aldım. Sıcaklık falan yok. İşlemci yükte 55-60 ı geçmiyor. Oyun desen akıyor. Render performansıda iyi ( ben tatmin oldum) Keyfim yerinde hiçbir sorun yok. Yıllarca leş işlemcilerde takıldım .500 tane işi aynı anda yapıyorum işlemci bana mısın demiyor. Ryzen alanlara lafım yok. Performans iyiyse paranın hakkını veriyorsa güle güle kullansınlar. Maksat paramızın hakkını alalım memnun olalım. Firmalar şirketler umrumda değil.
  • Calimocho C kullanıcısına yanıt
    527 tl ye aldim 3000 mhz 16 gb remleri haci abi

• quote:

Şimdi elde ne var?

Coffelake mi Cannonlake mi çıkacak, ben sanki Cannon diye hatırlıyorum Ağustos ayında?

Bir de hazır sormuşken şunu da sorayım DDR5'ler ne zaman çıkıyor kesin olarak 2018 mi? 2020 mi?

• Lyrazed kullanıcısına yanıt
    4 aydır i7-7700k işlemciyi kullanıyorum anakartım maximus ix hero soğutucum h115i takıyorsun unutuyorsun işine bakıyorsun bir problem yok
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.