Şimdi Ara

İktidar neden Mansur Yavaş'a yüklenmiyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam gerçekten bunun akp nin mi başardığını mı düşünüyorsun

sürekli yılmaz güney övmeler,selahettin demirtaş övmeler sürekli bi kürt milliyetçilerine yaranmalar.Bence en büyük başarı chp nin sağ seçmeni uzaklaştırmaktaki.Benim gibi sağ olmayan adam bile uzaklaştı.Anlatabiliyor muyum ben yıllardır akpye sövdüm zamanında yaptıkları açılımlar için,şimdi de chpyye sövüyorum.Yok oy moy mansur yavaş gelirse veririm yoksa dandik imamogluna ve keko kemale oy vermem akp den ne farklı kalıyor ? 2 bok teki kırmızı bok adı chp teki turuncu adı akp anasını satam

• Mansur Yavaş tüm partilerin saygı duyduğu, başarılı bir isim. Siyasete girmeden işini yapıyor adam. Dolayısıyla eleştiremiyorlar. Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adayı da olmaz. Adamın siyasetle işi yok. O taraflarda bezi yok.

• Periah kullanıcısına yanıt

Yıpranmak bir yana, karşısında gözü kara, köşeye sıkışmış bir gurup olduğunu unutmamak lazım. Gizli tanık ifadesiyle seçimden kısa süre önce tutuklanıp Kavala'ya komşu olmaktan başlayıp, "kaza" sonucu hayatını kaybetmeye kadar uzanan olaylar gelebilir başına, seçilme şansına doğru orantılı olarak.

Kılıçdaroğlu kendini kalkan yapıyor işte.

Kaldı ki ters köşe yapıp aday olsa da bişey farketmez benim için.

şimdiki hükümetin adayının karşısına Coşkun, şahin K ve Sins gibi şahsiyetlerin genlerini çorba yapıp klonlayarak bir aday çıkarsa muhalefet, o aday da "hepinizin ***** *******" dese, yine de oyum muhalefete.

En azından yalan söylemiyor derim...

• enizam E kullanıcısına yanıt

Kılıçdaroğlu o kadar aptal bir adam değil. Tersine şu strateji aslında Akp'nin altını oynuyor bir nebze. Bildiğin gibi AKP kutuplaşmadan beslenen bir parti bu şekilde kaçak dövüşüldüğünde kendi kendisini yemeye başlıyor. (CHP ise kutuplaşmadan kaybeden bir partidir.)

Hem ekonominin gidişatı hemde liyakatsizlikte çığır açmış zırıl zırıl Akpliler in skandal açıklamaları zaten partiyi hızla eritiyor fakat Millet ittifakı gerçekten topa gitse Akpnin yapacağı iş belli tamamen bir nefret ve ideolojik söylem kullanarak futbol takımı taraftarı zihniyetine döndürüp olayı kötü gidişatı maskeleyecekler.

O açıdan eğer Kılıçdaroğlu kışkırtmalara gelmeyip şu anki stratejiyi devam ettirirse kazanan Millet İttifakı olacak. Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu ikilisinden biri kesinlikle millet ittifakı adayı olacak. Benim gönlüm Mansur Yavaş'tan yana fakat İmamoğlu aday gösterilse dahi yine oyumu ona veririm. Fakat Kılıçdaroğlu' nun aday olması gibi bir senaryo gerçekleşirse zaten bizim önümüzde bir demokrasi değilde iktidar ve muhalefetin tek bir yerden yönetildiği bir tiyatro oynandığı aslında seçimin bir illüzyon olduğu düşüncesine kapılacağım.

Mansur Yavaş aday olursa kesin kazanır. Hdpliler oy vermeyecek falan deniyor fakat Yavaş bu konularda sivri açıklama yapmadığı gibi birkaç yıl önce Ankara tren garında hdpliler yönelik İşid'in bombalı saldırısında ölen insanlar adına başsağlığı açıklaması yayınladı. Yani tam bir devlet adamı gibi ırk - etnik bölücü yaklaşımları yüceltmek yerine vatandaş temelli birleştirici güzel bir devlet adamlığı sergiliyor. Ben doğuda aklı selim insanlarında Mansur Yavaş'a oy verebileceğini düşünüyorum.

İmamoğlu aday olursa muhtemelen kazanır fakat muhafazakar ve milliyetçi seçmeni cepte gibi görmenin çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum bu adaylıktan.

Kılıçdaroğlu aday olursa net kaybederiz.

Not: İyi Parti' nin CHP gibi kemikleşmiş bir oy kitlesi yok bunu hesaba katmak önemli. Adaya CHP seçmeninden çok daga duyarlı olacaklar. Keza AKP - MHP kitlesinden kopan oyları kazanabilmek çok çok önemli olacak.

İnsanların aklında İmamoğlu VS Erdoğan veya Kılıçdaroğlu vs Erdoğan konusunda bir soru işareti oluşmayacaktır fakat Cumhur İttifakında Yavaş vs Erdoğan ikilisi arasında gidişattan memnun olmayanlar bir acaba diyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Nisan 2022; 12:26:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kısaca diyorsun ki Türk halkı demokrasi ile yönetilemeyecek kadar ilkeldir. Seçimlerde bunun yanlışlığını göreceksin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Nisan 2022; 12:38:39 >
  • Zihnin Geleceği kullanıcısına yanıt

Senin için öyle olabilir. Videonun sonunda söyledikleriyle Kürt seçmenden oy mu alacak? Bu tarz söylemlerinin olduğu, Mhp'deyken söylenmiş daha başka videoları da var.İktidar seçim döneminde bunu koz olarak kullanacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 9 Nisan 2022; 19:40:28 >
  • Periah kullanıcısına yanıt

Demokrasi ileri bir şey olmalı ki buna uyum sağlamayanlara ilkel diyelim. Öyle değil.

İlkel demiyorum. Her ülkenin her bölgenin kendi dinamikleri var. Sen Avrupai demokrasiyi turkiyede uygulayacağım dersen ortada Türkiye kalmaz. Bunlar hassas konular. Böyle diyorum diye beni demokrasi karşıtı olarak görmeni istemem.

Bazı şeylerin asla değişmeyeceğini kabul etmemiz gerekiyor.

Seçime gelecek olursak yukarıdaki 3 adaydan biri ve Erdoğan karşı karşıya gelirse Erdoğan kazanacaktır. Aksi bir durum olması sadece tesadüflere ve çok büyük olaylara bağlıdır

• Dediğin şu bu ülkenin halkı rasyonel açıklamalar ve çıkarları yerine her zaman kuru ideolojik mesajları takip edecektir.

Bende diyorum ki böyle değildir. Seçimde hep beraber göreceğiz Erdoğan'ın ekonomik alanda gösterdiği başarısızlığın ardından ideolojik söyleminin ne kadar başarılı olabileceğini.

Çünkü siz aslında olayları biraz ters yorumlamış durumdasınız. Bu ülkede ideolojik söylemin başarılı olması için ekonomik başarının ona eşlik etmesi gerekir. Elbette her partinin kemikleşmiş bir oyu vardır fakat bu partilerin arasında çıkarına göre değişkenlik gösteren akışkan bir kitle de var ve ben iddia ediyorum ki son 20 kusur yılda bu akışkan oy miktarı azalmak yerine arttı.

Seçimde de iddiam Yavaş ve İmamoğlu'nun Erdoğana karşı kazanacağı fakat Kılıçdaroğlu'nun kaybedeceği yönünde.

• HimuKenshi kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/mansur-yavas-propagandasi-yapanlar--152484840

• Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt

mansur yavaş deniz gezmiş konusuna bir açıklık getirmezse ve buna rağmen aday yapılırsa kürtleri geçtim chp de seçimlerde çok ciddi fire verir... aday seçecek kişilerin herşeyi iyi değerlenlermesi hangi adayın hangi söylemlerin ne kadar oy getireceği ne kadar oy götüreceği iyi hesaplanmalı

• Birçok sebebi var. İktidar öncelikle kazanma ihtimali olan en yüksek adaylara bok atma eğiliminde oluyor. Sonra sırasıyla daha düşük ihtimallilere ihtimalleri oranında bok atıyor. Bir de muhaliflerin açık verme ve göz önünde bulunma oranı da var tabi. Mansur, Kılıçdaroğlu kadar ön planda değil. Ya da İmamoğlu kadar da değil. Ya da Meral Akşener kadar da değil. Yoksa akepe denen leş partinin bok atmadığı kesim yok. Mansur'a da attılar zamanında işte. En beğenilen mesajlarda duruyor bir tanesi.

• İbrahim Melih Gökçektwitter
    “CUMHURBAŞKANI ADAYI😂😂😂 https://t.co/c0R5fHZUb8”
    https://twitter.com/06melihgokcek/status/1512140549087809540

İktidar kim olsa saldırır saldırmıyor diyen hangi gezegende yaşıyor?  

• Yüklenmesine gerek yok ki. Mansur Yavaş öyle çapsız ki kendi kendini bitiriyor. Örnek: ulaşım altyapısı, metro, trafik, sokak köpeği vs vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BullPoweR7 -- 9 Nisan 2022; 19:33:31 >
  • 2 yıl sonra gelen update. Her şey KK nın elinde dedik. Elimize verdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.