Şimdi Ara

iktisat veya işletme mezunlarının mühendislik bölümlerinden yüksek lisans yapması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
4
Favori
51.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dOmi

quote:

Orijinalden alıntı: Deadevill

quote:

kim etmiş yahu, anca boğaziçi işletme iktisat bitireceksin ki bir alt okullarda endüstriye giresin. yapmayın etmeyin, dalga geçiyoruz biz iibf okuyanlarla, mhüendislik matematiğini nasıl geçeceksin en basitinden.

Bazen komik oluyorsunuz. Ben muhendiser icin matematik diye bir ders gormedim ancak sunu com iyi biliyorum ki iktisatcilar icin matematik var.

şaka yaptın sanırım. diferansiyel denklemler diye ders bile almadınığını biliyorum, termodinamik mukavemet dediğin derslerin bir tanesi 1 işletme bölümü bitirme zorlugunda. bu arada kabul alan varsa aldım desin (((: anca özellerde parayla yapılır o iş.

Alıntıları Göster
    Bu mühendislerin ''biz olimpiyat matematiği görüyoruz'' havaları adama saç baş yoldurur . .198 puanla girilen mühendis adam ne anlar integralden limitten bilmem neyden .

• Aynen katiliyorum
    Bu arada ben aof isletme okuyorum bitirdigimde bende muhendislikte yulksek llisans yapabilirmiyim? Not ortalamasi sarti varmi? Olursa oo yeah
  • quote:

quote:

quote:

kim etmiş yahu, anca boğaziçi işletme iktisat bitireceksin ki bir alt okullarda endüstriye giresin. yapmayın etmeyin, dalga geçiyoruz biz iibf okuyanlarla, mhüendislik matematiğini nasıl geçeceksin en basitinden.

Bazen komik oluyorsunuz. Ben muhendiser icin matematik diye bir ders gormedim ancak sunu com iyi biliyorum ki iktisatcilar icin matematik var.

şaka yaptın sanırım. diferansiyel denklemler diye ders bile almadınığını biliyorum, termodinamik mukavemet dediğin derslerin bir tanesi 1 işletme bölümü bitirme zorlugunda. bu arada kabul alan varsa aldım desin (((: anca özellerde parayla yapılır o iş.

İşine yaramıyorsa niye alsın o dersi? Peki o derslerin hepsi tüm mühendislere yarıyor mu? Paket program gibi herkese aynı dersleri dayatıyorlar.
    Ayrıca türlü bölümlerden gelip senin giremez dediğin yerlerde yüksek lisans yapıyorlar.Kimya mezunu gelmiş denizcilikte yüksek, doktora derken dekan olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

quote:

quote:

İşine yaramıyorsa niye alsın o dersi? Peki o derslerin hepsi tüm mühendislere yarıyor mu? Paket program gibi herkese aynı dersleri dayatıyorlar.
    Ayrıca türlü bölümlerden gelip senin giremez dediğin yerlerde yüksek lisans yapıyorlar.Kimya mezunu gelmiş denizcilikte yüksek, doktora derken dekan olmuş.

Alıntıları Göster
    di hadi gir yap hocam, özellerde parayla yaparsın diğer türlü büyük üniversiteler güler afedersin.

• quote:

di hadi gir yap hocam, özellerde parayla yaparsın diğer türlü büyük üniversiteler güler afedersin.

Alıntıları Göster
    Siz hala eski kafa devam ediyorsunuz.Şundan 10 sene mühendislik gerçekten güzeldi işletmede güzeldi.Bu bölümlere herkes giremezdi.Hukuk 332 puan iken ing. işletme 322 puandı zaten tam puan 360.Ancak yıllar geçti fakülte sayısı ve kontenjanlar 3'e katlandı.Bu bölümler çöktü.Eskisi gibi kalite öğrencilerde ya kalmadı ya da tıbba gidiyor.Önceden örgün işletme kazanamayan ben şimdi mühendislik kazanabiliyorum çalışmadan.
    İyi üniversitelere gelince bu okullar ales ve yabancı dil belgesi ister bir de bilimsel hazırlık sınavı gibi birşey yapar.İşletme falan okumuş adam değil orta kalite okuldan mühendislik diplomasıyla gel yine elerler.Tek tük geçen olur hatta aöf bitirip sınavda gerçekten yüksek puan alıp kazanan bile var.
    Zaten endüstri müh. alanında yüksek yaparak eline ne geçecek ki? Ne gerek var? Yüksek yapınca önceden açılmayan kapılar mı açılacak sanki.Çakma mühendis olacak ünvanı bile ne olacak belli değil.

• quote:

Siz hala eski kafa devam ediyorsunuz.Şundan 10 sene mühendislik gerçekten güzeldi işletmede güzeldi.Bu bölümlere herkes giremezdi.Hukuk 332 puan iken ing. işletme 322 puandı zaten tam puan 360.Ancak yıllar geçti fakülte sayısı ve kontenjanlar 3'e katlandı.Bu bölümler çöktü.Eskisi gibi kalite öğrencilerde ya kalmadı ya da tıbba gidiyor.Önceden örgün işletme kazanamayan ben şimdi mühendislik kazanabiliyorum çalışmadan.
    İyi üniversitelere gelince bu okullar ales ve yabancı dil belgesi ister bir de bilimsel hazırlık sınavı gibi birşey yapar.İşletme falan okumuş adam değil orta kalite okuldan mühendislik diplomasıyla gel yine elerler.Tek tük geçen olur hatta aöf bitirip sınavda gerçekten yüksek puan alıp kazanan bile var.
    Zaten endüstri müh. alanında yüksek yaparak eline ne geçecek ki? Ne gerek var? Yüksek yapınca önceden açılmayan kapılar mı açılacak sanki.Çakma mühendis olacak ünvanı bile ne olacak belli değil.

Yüksek Lisansı mühendislikten yapmaya çalışıyoruz çünkü ortada bir kariyer farkı var.. Hem elinde yüksek bir diploma olacak hemde istediğin bölümde çalışma fırsatın olabilecek.Ünvan alsa nolur sanki mühendislik okuyanlar çok üstün projelere imza atıyor.Tabii ki lisans bölümü okumamış olmanın eksiklikleri hissedilecek fakat önemli olan iş ortamına bir şekilde kapağı atmak gerisi zaten bir şekilde gelir.Ayrıca artık tezsiz bölümlere ales sınavı kalktı.İyi bir ingilizce ve iyi bir ortalamayla zorda olsa başarılabilir diye düşünüyorum. Tabi özel okullar daha kolay kabul ediyor bu doğru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Survivor -- 18 Kasım 2013; 23:06:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Onfroi

quote:

Yüksek Lisansı mühendislikten yapmaya çalışıyoruz çünkü ortada bir kariyer farkı var.. Hem elinde yüksek bir diploma olacak hemde istediğin bölümde çalışma fırsatın olabilecek.Ünvan alsa nolur sanki mühendislik okuyanlar çok üstün projelere imza atıyor.Tabii ki lisans bölümü okumamış olmanın eksiklikleri hissedilecek fakat önemli olan iş ortamına bir şekilde kapağı atmak gerisi zaten bir şekilde gelir.Ayrıca artık tezsiz bölümlere ales sınavı kalktı.İyi bir ingilizce ve iyi bir ortalamayla zorda olsa başarılabilir diye düşünüyorum. Tabi özel okullar daha kolay kabul ediyor bu doğru.

İşe alırken yüksek lisanstan çok lisansa bakarlar ama.Mühendislik eğitimini alıp okula girmek ayrı alakasız bölümden gelmek ayrı.
    Kıytırık bir okuldan yüksek lisans yapmanın pek işe yarayacağını sanmıyorum.Benim kızdığım nokta mühendislik okuyanların işletme gibi iibf bölümlerinde okuyanları küçük görmesi.Sanki kendileri çok iyi durumdaymış gibi diğerlerini küçümsüyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Onfroi

quote:

İşe alırken yüksek lisanstan çok lisansa bakarlar ama.Mühendislik eğitimini alıp okula girmek ayrı alakasız bölümden gelmek ayrı.
    Kıytırık bir okuldan yüksek lisans yapmanın pek işe yarayacağını sanmıyorum.Benim kızdığım nokta mühendislik okuyanların işletme gibi iibf bölümlerinde okuyanları küçük görmesi.Sanki kendileri çok iyi durumdaymış gibi diğerlerini küçümsüyorlar.

Alıntıları Göster
    geçmişten gelen bir hort !

İTÜ endüstri mühendisliği yükseklisans için iktisadi ve idari bilimler kabul etmiyor.

+

ulan işletme mezunuyum işletme müh.liğine yükseklisans yapamıyorum bu neyin kafasıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalMW -- 16 Aralık 2013; 12:23:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bilalMW

geçmişten gelen bir hort !

İTÜ endüstri mühendisliği yükseklisans için iktisadi ve idari bilimler kabul etmiyor.

+

ulan işletme mezunuyum işletme müh.liğine yükseklisans yapamıyorum bu neyin kafasıdır?

Alıntıları Göster
    2014 hortu
    İktisat mezunu lisans(eşit ağırlık), endüstri mühendisliğini kazansa (lisans) rahat okuyabilir mi? Çok zorlanır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infest06 -- 19 Şubat 2014; 11:27:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: infest06

2014 hortu
    İktisat mezunu lisans(eşit ağırlık), endüstri mühendisliğini kazansa (lisans) rahat okuyabilir mi? Çok zorlanır mı?

Bu sorunun cevabini ben de merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devilish_

quote:

Orijinalden alıntı: infest06

2014 hortu

Bu sorunun cevabini ben de merak ediyorum.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar endüstri mühendisliği derslerinin çoğu işletme bölümünün de dersleri kimse şimdi kıvırmasın endüstri zaten sanayi demek, bizim bölümlerimize yön veren sanayi devrimidir.Varsın diferansiyeli geçemesin tek dersten okulu bitiremeyen adam ben görmedim herkes bir şekilde bitirir.

Bende işletmeyi bu dönem bitiriyorum yönetim muhasebesi,yöneylem araştırması,insan kaynakları,istatistik,iş hukuku gibi dersleri gördük belki ilk 2 yarıyıl zorlanır bir işletme öğrencisi oda dersi görerek açığı kapatabilir ki ankara istanbulda iyi bir okulda eğitim gören öğrenciler zorlanmaz bile ...

• deep55 D kullanıcısına yanıt
    hehe termodinamik dersini vermen için rahat 8 yıllık bir fizik birikimin olması gerekiyor. zaten işletme dersini geçenler işletmeci, yani bitirdiğin bölüm bu. boşuna endüstri yapılmamış yeni bir bölüm olarak. nasıl bir kafa bu. saydığın dersler endüstride ortalama yaptığın kimsenin kalmadığı dersler. ha yöneylemi de çok çok yüzelsel görüyor işletmeciler. öyle 8 kredi 4 dönem falan değil.
  • quote:

hehe termodinamik dersini vermen için rahat 8 yıllık bir fizik birikimin olması gerekiyor. zaten işletme dersini geçenler işletmeci, yani bitirdiğin bölüm bu. boşuna endüstri yapılmamış yeni bir bölüm olarak. nasıl bir kafa bu. saydığın dersler endüstride ortalama yaptığın kimsenin kalmadığı dersler. ha yöneylemi de çok çok yüzelsel görüyor işletmeciler. öyle 8 kredi 4 dönem falan değil.
    hayır yani normal konu dışında herkes herşeyi tartışmış kimsede demiyor ki İktisatçı işletmeci Endüstri Müh.'den yüksek lisans yapınca ne gibi yarar sağlanacak diye.Normal Endüstri mühendisliğinin çalışma alanlarında da çalışabilir miyim ,henüz bir iktisat öğrencisi olarak . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tulparr

hayır yani normal konu dışında herkes herşeyi tartışmış kimsede demiyor ki İktisatçı işletmeci Endüstri Müh.'den yüksek lisans yapınca ne gibi yarar sağlanacak diye.Normal Endüstri mühendisliğinin çalışma alanlarında da çalışabilir miyim ,henüz bir iktisat öğrencisi olarak . . .

Alıntıları Göster
    Yapabilen yapsın: fakat şöyle bir durum var , Kendi alanından yapılmayan yüksek lisanslarda yüksek ibaresi alamıyorsunuz.

Örneğin; Endüstri yüksek mühendisi olmak için Endüstri mühendisi olmak gerekiyor. Veya Makina Yüksek Müh olmak için aynı dalda lisans yapmış olmak gerekiyor. İşletme okuyup , endüstride yüksek yaptığınız zaman İşletme bölümü bitirmiş , endüstri yüksek lisansı yapmış oluyorsunuz. Gerçi sıfatlar ne kadar önemli orası tartışılır.

Ayrıca arkadaş bir termodinamik tutturmuş gitmiş, çok zor değil ne tdinamik ne mukavemet ne makel, bazısı 1 saat çalışır anlar bazısı 10 kişinin sayısal veya sözel zekasına göre değişir. Genelleme yapmak saçma.

• BlackLeaF B kullanıcısına yanıt
    End.müh.okuyup End.müh.den yükse yapınca Yüksek Ends.Müh. olunca veya İşletmeden End.Müh.de yüksek yapınca ne gibi fark ki ?
    End.müh.okuyup End.müh.den yükse yapınca Yüksek Ends.Müh. olunca veya İşletmeden End.Müh.de yüksek yapınca ne gibi fark ki ?
  • Tulparr kullanıcısına yanıt
    Yüksek mühendis olamıyorsun , bazı programlarda akademik kariyerine devam etme olanağın olmuyor. Bunun haricinde iş sürecinde eğer endüstri mühendisi aranılan yerlerde lisans eğitimi endüstri olarak veya başka temelli isteniyorsa işe alımda etkili olamıyor vs vs.

Tabi ki istisnalar var, ben Makina Müh den mezun olupta işletme bölümünde Doc Dr olan hocalar biliyorum, veya Kimya bölümü okuyup, Makine müh de malzeme alanında Prof olanlar var, biraz kişinin ne istediğine bağlı.

Sonuç olarak, kişinin kendisine kalmış, bugün Türkiye de alakasız bölümlerde okuyup, farklı işi yapan bir çok insan var, Üniversite sizi sadece belli yere kadar hazırlar, sadece 4 sene de veya daha fazlasında kendinizi geliştirmeniz lazım.

Şuan yüksek lisansıma hazırlanma aşamasında biri olarak , diyebilirim ki iyi yerlerde yüksek yapmak istiyorsanız ve alan dışı yapmak istiyorsanız, kendinizi çok fazla zorlamanız lazım, mülakat yapan üniversiteler sizi çok rahat eleyebilir.

Fakat kimse , mühendislik okuyor veya TIP okuyor diye kimseyi ezmemeli.

• Tulparr kullanıcısına yanıt
    Ek olarak , imza yetkisinin olmadığı konusunda tartışmalar var ; fakat doğru mudur değil midir bilgim yok. @Tulparr
    teşekkürler hocam bilgi için sağolun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tulparr

teşekkürler hocam bilgi için sağolun .
    Lisansi muhendislik olmayan muhendislik uzerine yuksek lisans yaparsa unvani Muhendis veya Yuksek Muhendis olmaz.(Lisansi muhendislik olup psikoloji uzerine YL yapan muhendisin psikolog olamadigi gibi).Cunku kanuna gore kisinin meslegi lisans diplomasinda ne yaziyorsa odur.Sadece x muhendisliginden yuksek lisans diplomasi olur.Bu bir arti midir?Evet hic yoktan iyidir.Ama bu sahsi yuksek muhendis yapmaz.Yuksek Muhendis olmak icin muhendislik lisans diplomasina sahip olmak gerekiyor.Arti Muh. uzerine YL yapmis ama lisansi muh. olmayan sahsin Turkiyede buyuk onem tasiyan imza yetkisi olmuyor.Kesin bilgidir.En azindan kamuda boyledir.Ozelde de oyle olmasi gerekiyor.Cunku onlarda ayni kanuna tabi.Ama olmayadabilir.Emin degilim.Isteyen Muhendisler Odasini arayip bilgi edinebilir.Tabii bu denilenler sanayide calismak isteyenlere ait.Yoksa Univ.de hoca falan olmak isteyenler icin durum nedir kesin bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mete -- 29 Nisan 2014; 19:12:37 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.