Şimdi Ara

iktisat veya işletme mezunlarının mühendislik bölümlerinden yüksek lisans yapması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
4
Favori
51.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Enerji , endüstri ve kontrol mühendisliği gibi çoğu bölümden alım yapılmakta olduğunu öğrendim. Linkteki sayfaları incelerseniz gereken koşulları bulabilirsiniz.

http://egitimdeyapilanma.istanbul.edu.tr/ders_liste.php?id=921 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

http://www.iticu.edu.tr/tr/sayfa/Akademik/Enstituler/FenBilimleriEnstitusu/YuksekLisans/EndustriMuhendisligi/BasvuruKosullari İSTANBUL TİC. ÜNİVERSİTESİ

http://fbe.baskent.edu.tr/Duyuru/11_12_guz_lisansustu_ogrenci_alimi.htm BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

http://www.iyte.edu.tr/AltSayfa.aspx?m=112 İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Survivor -- 28 Nisan 2014; 13:21:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

kim etmiş yahu, anca boğaziçi işletme iktisat bitireceksin ki bir alt okullarda endüstriye giresin. yapmayın etmeyin, dalga geçiyoruz biz iibf okuyanlarla, mhüendislik matematiğini nasıl geçeceksin en basitinden.

Ne demek kim kabul etmiş yahu ? Dalga geçiyormuş... çokta tın sanki. Başta istanbul üniversitesi olmak üzere geriye kalan bütün özel-vakıf üniversiteleri kabul ediyor.Tabi bölüm dışı olduğun için 1 sene veya daha fazla hazırlık görüyorsun.

Ayrıca böyle konuşan bir insanın bırak mühendisliği üniversite dahi okuduğundan şüpheliyim. Yemişim senin mühendislik matematiğini... mühendislik okuyanlara matematik öğretiyordum zamanında.Kısacası çalışan adam hepsini yapar.Biz neler yaşadık , hangi şartlar altında kazandık onu mu yapamayacağız...
    Yapay Zekanın Yanıtı

İktisat veya İşletme Mezunları İçin Mühendislik Yüksek Lisansı: Kariyer Olanaklarını Genişletmek

İktisat veya işletme alanlarında lisans derecesi olanlar, mühendislik alanında yüksek lisans yaparak kariyer olanaklarını genişletebilirler. Mühendislik, işletme ve iktisat alanlarının birleşimi, endüstri mühendisliği, sistem mühendisliği ve veri bilimi gibi çeşitli alanlarda uzmanlaşma fırsatları sunar.

Mühendislik yüksek lisansı, iktisat veya işletme mezunlarına aşağıdaki alanlarda gelişmiş bilgi ve beceriler kazandırır:

• Analitik problem çözme
    • Veri analizi ve yorumlama
    • Süreç optimizasyonu
    • Proje yönetimi
    • Teknolojik sistemlerin tasarımı ve geliştirilmesi

İşletme Mezunları için Mühendislik Yüksek Lisansı Seçenekleri

İşletme mezunları için mühendislik alanında yüksek lisans yapılabilecek bölümler şunları içerir:

• Endüstri Mühendisliği
    • Sistem Mühendisliği
    • Veri Bilimi
    • Lojistik Mühendisliği
    • Üretim Mühendisliği

İktisat Mezunları için Mühendislik Yüksek Lisansı Seçenekleri

İktisat mezunları için mühendislik alanında yüksek lisans yapılabilecek bölümler şunları içerir:

• Veri Bilimi
    • Endüstri Mühendisliği
    • İşletme Mühendisliği
    • Finansal Mühendislik

Mühendislik yüksek lisansı yapan iktisat veya işletme mezunları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde istihdam bulabilirler:

• Danışmanlık
    • Finans
    • Lojistik
    • Üretim
    • Sağlık hizmetleri

Sonuç

İktisat veya işletme mezunları, mühendislik alanında yüksek lisans yaparak kariyer olanaklarını önemli ölçüde genişletebilirler. Mühendislik ve işletme konusundaki bilgileri, onları yenilikçi çözümler üretmek ve endüstriyel sorunları ele almak için benzersiz bir şekilde konumlandırır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Böyle bir şey mümkün.Sizin için çok güzel olucağını düşünüyor ve umuyorum.Fakat beklediğiniz kadar bir kazanım sağlamayacaktır.İyi bir üniversitede iktisattan yüksek lisansta yapsanız da yakın bir kazanım sağlarsınız.Ancak yine de önceliğinizi Endüstri Müh. yüksek lisans yapmaya verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realmrxa

Böyle bir şey mümkün.Sizin için çok güzel olucağını düşünüyor ve umuyorum.Fakat beklediğiniz kadar bir kazanım sağlamayacaktır.İyi bir üniversitede iktisattan yüksek lisansta yapsanız da yakın bir kazanım sağlarsınız.Ancak yine de önceliğinizi Endüstri Müh. yüksek lisans yapmaya verin.
    Öncelikle birazda olsa yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.Ben istediğim bölümü bitirdikten sonra kendimi geliştirip yükseleceğime inanıyorum çevremde bana gerektiği kadar yardımcı oluyor sonuçta en önemli şey iş hayatında olan deneyim kapağı bir şekilde atabilirsek gerisi gelir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silent Survivor

Öncelikle birazda olsa yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.Ben istediğim bölümü bitirdikten sonra kendimi geliştirip yükseleceğime inanıyorum çevremde bana gerektiği kadar yardımcı oluyor sonuçta en önemli şey iş hayatında olan deneyim kapağı bir şekilde atabilirsek gerisi gelir diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Bizim bölüm de baya yakın ben de düşünüyordum ancak bana bir getirisi olmayacağını söylediler bunun yanında okulların %90 ı müh. çıkışlı olma koşulu koymuş bnde vazgeçtim onun yerine Finans mühendisliği önerenler oldu ama bakalım benim daha var :)

• itü de kabul edilen bölümlerde iktisat yok,okullara göre değişiyor mu bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyrekasır

itü de kabul edilen bölümlerde iktisat yok,okullara göre değişiyor mu bu?

Biraz araştırdım ve öğrendim ki çoğu üniversite belirtmese bile mülakatta kendini iyi tanıtmana göre vs. kabul ediyormuş.Yurt dışındaki çoğu üniversite işletme mühendisliğine kabul ediyor.

Mesela istanbul üniversitesi direk belirtmiş işletme ve iktisat ı endüstri mühendisliğine kabul ediyoruz diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Survivor -- 3 Mayıs 2013; 8:33:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onfroi

quote:

Biraz araştırdım ve öğrendim ki çoğu üniversite belirtmese bile mülakatta kendini iyi tanıtmana göre vs. kabul ediyormuş.Yurt dışındaki çoğu üniversite işletme mühendisliğine kabul ediyor.

Mesela istanbul üniversitesi direk belirtmiş işletme ve iktisat ı endüstri mühendisliğine kabul ediyoruz diye.

bende düşünmeye başladım bir an iktisat bittiğinde yönelmek için. İyi bir bilgi oldu teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi işletme ve ekonomi
    3 yıl önce açıldı
    İTÜ Yüksek Lisans
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

bende düşünmeye başladım bir an iktisat bittiğinde yönelmek için. İyi bir bilgi oldu teşekkürler.

ALINTIDIR:

İ.Ü Endüstri Müh. Yüksek lisans:
    Kabul Koşulları
    - Fen Bilimleri Enstitüsünün başvurulan dönem için ilan edilen başvuru koşullarını sağlamak
    - Önkoşul : Mühendis ünvanını almış lisans mezunlarının yanında, İşletme Fakülteleri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin İşletme Bölümü mezunları bu programa başvurabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekonometrist_

quote:

quote:

quote:

ALINTIDIR:

Kabul Koşulları
    - Fen Bilimleri Enstitüsünün başvurulan dönem için ilan edilen başvuru koşullarını sağlamak
    - Önkoşul : Mühendis ünvanını almış lisans mezunlarının yanında, İşletme Fakülteleri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin İşletme Bölümü mezunları bu programa başvurabilirler.

Koşulları her sene değişebiliyor sanırım bu 2012 için geçerliydi ben ise bir arkadaşımın araştırma görevlisine danışmasıyla öğrendim.Zaten yeni süreçte iktisat ile işletmenin çoğu dersleri ortak (seçmeli vs.) bunları belirtmeninde artı getirisi olabiliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Survivor -- 4 Mayıs 2013; 0:11:35 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ALINTIDIR:

Kabul Koşulları

Koşulları her sene değişebiliyor sanırım bu 2012 için geçerliydi ben ise bir arkadaşımın araştırma görevlisine danışmasıyla öğrendim.Zaten yeni süreçte iktisat ile işletmenin çoğu dersleri ortak (seçmeli vs.) bunları belirtmeninde artı getirisi olabiliyormuş.

Alıntıları Göster
    Bende iktisat okuyorum duymuştum böyle bişeyler varsa bilgisi olan arkadaşlar ayrıntılı bir şekilde anlatırsa çok makbule geçer

• quote:

Orijinalden alıntı: ArmyElite

Bende iktisat okuyorum duymuştum böyle bişeyler varsa bilgisi olan arkadaşlar ayrıntılı bir şekilde anlatırsa çok makbule geçer

Valla kardeşim i.ü sadece işletme mezunlarını alıyo İTÜ sadece mühendislik mezunlarını... Onun yerine ben olsam ki ben de öyle yapacağım inş. Ekonometri öğrencisiyim bizim bölüm mühendisliğe daha yakın biz iibf haricinde istatistik ve matematikle de yüksek lisans yapabiliyoruz ama şöyle birşey var end. müh yüksek lisansı bize ne katar? bana sorsan hoca bir hiç onun yerine İktisat,Finans mühendisliği, İşletme gibi YL programları bnce daha mantıklı çünkü en azından 2 yıl YL yapıp bitiririz ama diğer bölümlerde 1 sene bilimsel hazırlık var ek dersleri almak adına bence herkes kendi alanında YL yapmalı tabi benim görüşüm bu :) Aklımda bu sene İşletme yada İktisata geçip İnsan kaynakları YL programı var çünkü iş alanı çok geniş o da olmassa dediğim gibi Finans Alanında herhangi bir bölüm iyidir bence şu YL programlarını da düşünün

Finans Mühendisliği
    Uluslararası Finans,Ticaret,Lojistik,İşletmecilik...
    Lojistik Sistemleri Yönetimi ve Mühendisliği
    Sermaye Piyasası ve Borsa
    Finans ve Bankacılık

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ArmyElite

Valla kardeşim i.ü sadece işletme mezunlarını alıyo İTÜ sadece mühendislik mezunlarını... Onun yerine ben olsam ki ben de öyle yapacağım inş. Ekonometri öğrencisiyim bizim bölüm mühendisliğe daha yakın biz iibf haricinde istatistik ve matematikle de yüksek lisans yapabiliyoruz ama şöyle birşey var end. müh yüksek lisansı bize ne katar? bana sorsan hoca bir hiç onun yerine İktisat,Finans mühendisliği, İşletme gibi YL programları bnce daha mantıklı çünkü en azından 2 yıl YL yapıp bitiririz ama diğer bölümlerde 1 sene bilimsel hazırlık var ek dersleri almak adına bence herkes kendi alanında YL yapmalı tabi benim görüşüm bu :) Aklımda bu sene İşletme yada İktisata geçip İnsan kaynakları YL programı var çünkü iş alanı çok geniş o da olmassa dediğim gibi Finans Alanında herhangi bir bölüm iyidir bence şu YL programlarını da düşünün

Finans Mühendisliği
    Uluslararası Finans,Ticaret,Lojistik,İşletmecilik...
    Lojistik Sistemleri Yönetimi ve Mühendisliği
    Sermaye Piyasası ve Borsa
    Finans ve Bankacılık

Alıntıları Göster
    up

• quote:

up

Alıntıları Göster
    bende işletme mezunuyum endüstri müh. yüksek lisansı düşünüyorum okulların kabul ettiğini görmek güzel oldu açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilalMW

bende işletme mezunuyum endüstri müh. yüksek lisansı düşünüyorum okulların kabul ettiğini görmek güzel oldu açıkcası.

Alıntıları Göster
    kim etmiş yahu, anca boğaziçi işletme iktisat bitireceksin ki bir alt okullarda endüstriye giresin. yapmayın etmeyin, dalga geçiyoruz biz iibf okuyanlarla, mhüendislik matematiğini nasıl geçeceksin en basitinden.
  • Isletme oku sonra yuksek endustri muhendisi ol ne guzel is !
  • quote:

Ne demek kim kabul etmiş yahu ? Dalga geçiyormuş... çokta tın sanki. Başta istanbul üniversitesi olmak üzere geriye kalan bütün özel-vakıf üniversiteleri kabul ediyor.Tabi bölüm dışı olduğun için 1 sene veya daha fazla hazırlık görüyorsun.

Ayrıca böyle konuşan bir insanın bırak mühendisliği üniversite dahi okuduğundan şüpheliyim. Yemişim senin mühendislik matematiğini... mühendislik okuyanlara matematik öğretiyordum zamanında.Kısacası çalışan adam hepsini yapar.Biz neler yaşadık , hangi şartlar altında kazandık onu mu yapamayacağız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Survivor -- 9 Temmuz 2013; 10:08:03 >

• Endustri muhendisligi altindaki finans muhendisligine kabul ediyorlar. Birde bogazici icin konusursak iktisatin matematik dersleri endustriden daha agirdir. Zira derslerin hepsi matematik zaten :)
    O yuzden muhendislik matematigini gecemezdin diye bir seyi matemstik gormud birisi soylememeli. Matematigin muhendis icin olani olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

Endustri muhendisligi altindaki finans muhendisligine kabul ediyorlar. Birde bogazici icin konusursak iktisatin matematik dersleri endustriden daha agirdir. Zira derslerin hepsi matematik zaten :)
    O yuzden muhendislik matematigini gecemezdin diye bir seyi matemstik gormud birisi soylememeli. Matematigin muhendis icin olani olmaz.
    konu güncel
  • quote:

Bazen komik oluyorsunuz. Ben muhendiser icin matematik diye bir ders gormedim ancak sunu com iyi biliyorum ki iktisatcilar icin matematik var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deadevill

quote:

Bazen komik oluyorsunuz. Ben muhendiser icin matematik diye bir ders gormedim ancak sunu com iyi biliyorum ki iktisatcilar icin matematik var.

şaka yaptın sanırım. diferansiyel denklemler diye ders bile almadınığını biliyorum, termodinamik mukavemet dediğin derslerin bir tanesi 1 işletme bölümü bitirme zorlugunda. bu arada kabul alan varsa aldım desin (((: anca özellerde parayla yapılır o iş.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.