Şimdi Ara

İşletme vs İktisat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıralamalar açıklandı. TM1 584, TM2 469, TM3 373 sıralamaları geldi.Ayrıca okul birinciliği var...

Şimdi işletme ve iktisat arasında kararsızlığım devam ediyor.Bana bu iki bölümü de okul hayatı, iş hayatı, ve yurt dışında geçerliliği olarak karşılaştırabilir misiniz?

Artı ve en önemlisi eksi yönleri nelerdir? Ayrıca tercih edeceğim üniversite Boğaziçi olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilkq -- 19 Temmuz 2010; 17:41:25 >

• İktisat okuyorum önce onu söyleyeyim.
    İktisat fakültenin ana bölümüdür.
    İşletme biraz daha sözel daha kolaydır.
    Örneğin aynı mikro dersini alırız işletmecilere kitap üstü bilgiler sorulur bizim anamızı ağlatırlar en olmadık yerleri sorarlar.
    İktisat seçersen eğer hocalardan şu muhabbeti çok duyarsın: ''Siz iktisatçısınız ona göre davranın ona göre çalışın.''
    Çalışmam yatarım kafama göre takılırım diyorsan işletme.
    Yok ben kasarım çalışırım diyorsan buyur İktisata.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müşkilpesend -- 20 Temmuz 2010; 18:11:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilkq

Sıralamalar açıklandı. TM1 584, TM2 469, TM3 373 sıralamaları geldi.Ayrıca okul birinciliği var...

Şimdi işletme ve iktisat arasında kararsızlığım devam ediyor.Bana bu iki bölümü de okul hayatı, iş hayatı, ve yurt dışında geçerliliği olarak karşılaştırabilir misiniz?

Artı ve en önemlisi eksi yönleri nelerdir?

iktisat Anabilim Dalı Yükseklisans mezunuyum.

İktisat sayısala yakındır, mantığa dayanır, işletme ise biraz daha fazla sözeldir. İktisatı seçerseniz, zaten işletme derslerinin de temel olanlarını alıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 19 Temmuz 2010; 17:37:27 >
  • İktisat bölümünü bitirip staj periyodunu da geçtikten sonra bir mesleğiniz olur. İşletme bölümü mezunu olduğunuzda kendinize ait serbest bir meslek sahibi değil sıradan bir üniversite mezunu olursunuz. Bence eğer farklı bir kariyer planı yapmadıysanız İktisat düşünün.
  • İktisat daha zor açıköğretimde bile iktisatçıları süründürüyorlar.Konularına,derslerine baktım gerçekten birçok sayısal ders var.İşletmede sözel dersler çok işletmede konular az detaylı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Definitive©

İktisat bölümünü bitirip staj periyodunu da geçtikten sonra bir mesleğiniz olur. İşletme bölümü mezunu olduğunuzda kendinize ait serbest bir meslek sahibi değil sıradan bir üniversite mezunu olursunuz. Bence eğer farklı bir kariyer planı yapmadıysanız İktisat düşünün.

nasıl bir staj ve meslek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

quote:

İktisat bölümünü bitirip staj periyodunu da geçtikten sonra bir mesleğiniz olur. İşletme bölümü mezunu olduğunuzda kendinize ait serbest bir meslek sahibi değil sıradan bir üniversite mezunu olursunuz. Bence eğer farklı bir kariyer planı yapmadıysanız İktisat düşünün.

Sadece staj yazmışım öncelikle ek sınavlara da girmek şartıyla diye ekledikten sonra cevap vereyim :
    Serbest muhasebeci, Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Staj dediğiniz 3 yıl sürüyor bunu da belirtmek lazım.
  • quote:

quote:

quote:

Sadece staj yazmışım öncelikle ek sınavlara da girmek şartıyla diye ekledikten sonra cevap vereyim :
    Serbest muhasebeci, Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir

bu dediğiniz asıl işletme için geçerlidir o yüzden arasında pek fark yok iktisadın girip işletmenin giremeyeceği bölüm yok

• quote:

Sıralamalar açıklandı. TM1 584, TM2 469, TM3 373 sıralamaları geldi.Ayrıca okul birinciliği var...

Artı ve en önemlisi eksi yönleri nelerdir? Ayrıca tercih edeceğim üniversite Boğaziçi olacak...

bence vakıfları da düşün iyi derece yapmışsın tebrikler
  • Ben de bu yollardan geçmiş biri olarak iktisatın şu şartlar altında işletmeye göre daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Bölüm olarak daha zor, biraz daha teorik ve sayısal kalıyor işletmenin yanında ama kime sorsanız size şunu söylüyor: 2 bölümü de hakkıyla bitiren adamdan iktisatçı her zaman olaylara daha geniş perspektiften bakıyor. Bu durum da aslında önemli bir getirisi iktisat bölümünün.

Ben henüz hazırlığı geçmek üzereyim. Seneye başlıyorum iktisat derslerine ama öğrendiğim kadarıyla iktisat dersleri bir hayli zor. İktisat okumak isteyen kişinin mutlaka sayısala yeteneği ve ilgisi olmalı. Olmayanlar içinde 1. sınıftan bırakanları duymak epey mümkün. Bunun dışında iktisat mezunlarıyla işletme mezunlarının girebilecekleri pozisyonlar Türkiye'de genelde aynı gibi ama iktisat mezunları, özellikle iyi bir üniversiteden mezunsanız tercih sebebi olabiliyor. Ayrıca biraz daha donanımlı hale gelip borsaya atılmak ya da ekonomist olmak mümkün. Boğaziçi'nde sadece birkaç ders daha alıp, sayısı çok azdı, matematik bölümü ile çift anadal programına katılabiliyorsun. Ek olarak Boğaziçi'nde çift anadal programları daha fazla işletmeye göre. Gerçi ÇAP yapmak hiç kolay değil ama ek bilgi olsun.

Sonuç olarak getirdiği vizyonla ve alınan eğitimin sonuçlarını düşünerek ben iktisatı tercih ettim. 3 tercih yapmıştım. Boğaziçi - Bilkent - ODTÜ idi tercihlerim ve üçü de iktisattı. Ve pişman değilim, olmayacağım.

• sana şu kadar söyleyeyim ; birileri hesaplar habire(iktisatçılar)...... birileri de işletme zekasını kullanır yani o verileri yorumlar-analiz eder ve o tüccar kervanında iş yapar.....işte iktisat ve işletmenin farkı budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 20 Temmuz 2010; 8:19:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gaea

sana şu kadar söyleyeyim ; birileri hesaplar habire(iktisatçılar)...... birileri de işletme zekasını kullanır yani o verileri yorumlar-analiz eder ve o tüccar kervanında iş yapar.....işte iktisat ve işletmenin farkı budur

Alın bunu dışarı...
  • quote:

quote:

Neden vakıfları da düşün dedin? TM bölümleri için bana hep Boğaziçi'yi tavsiye ettiler. Biraz açar mısın?

• İktisat sayısal falan değildir. Sayısal diyince insanlar mühendislik falan gibi sanıyorlar ama iktisatta yaptığın en büyük matematik eylemi türevin en basitidir.
    Matematikle arası iyi olmayan biri de gayet rahat iktisat okuyabilir.
    İktisatın temel mantığı varsayım yapmaya dayanıyor, gayet sözel bir bölüm sanıldığının aksine. Ve evet zor dersleri. Çünkü birçok iktisatçı ve birçok teorileri var. Aynı koşullar altında 10 iktisatçı 10 farklı sonuca ulaşabiliyor.

İktisat kesinlikle sayısal bir bölüm değil ve gerçekten işletme gibi bence havada kalan bir bölüme göre tercih edilmesi gereken bir bölümdür.
  • quote:

quote:

quote:

Neden vakıfları da düşün dedin? TM bölümleri için bana hep Boğaziçi'yi tavsiye ettiler. Biraz açar mısın?

vakıfların imkanları güzel özellikle tobb iyidir bir araştır aslında çok mezun var başka meslekleride düşünebilirsin

• bilen de konuşmuş,bilmeyen de..

ya bu işletmenin dersleri daha yüzeysel diyen arkadaşlar kaç kez üçüncü ya da dördüncü sınıfların dersine girdi de dinledi acaba?

ben tercihimi yapmadan çok araştırmıştım, dershaneler fakülteler profesörler hepsini dolaştım

ve bana söylenen şu oldu ve bunların da dogrulugunu hergün fakültede görüyorum

iktisat biraz daha kamu agırlıklı yetiştirir insanı ve kamuda daha çok tercih edilebilirler

iktisatların dersleri ve alanı işletmeye göre daha dardır

bir hocamın bir sözü var çok severim ve her zaman söylerim

"bir egitim-tıp ya da mühendislik mezunu olan eger alanında çalışacaksa sadece mezunu oldugu alanda çalışabilir ama işletme mezunu kendini yetiştirmiş bi insan hemen hemen her alanda çalışabilir alternatif çok"

en önce senin kendini geliştirmen gelir her bölümde bu böyle, yoksa turist gibi okulda takılır kendine mezun olmayı hedef seçersen "SIRADAN BİR BÖLÜM" mezunu olmuş olursun elbet..

çok bir farkı yok aslında ama iktisat biraz daha teoriye giriyor. matematigi çoktur kabul. ama işletme her alandan ders görür, hukuk fakültesinin egitim ffakültesinin mühendisligin, az da olsa tıp kısaca her şeyden biraz alırsın işletmede..

sözün özü:kendini donatmaya bak, her yönüyle..okul bölüm elbette önemli ama hepsinden önemlisi "kendin" okula ya da bölümüne güvenme kimse sana getirip ekmek vermeyecek mezun olunca..kısaca iş sende bitiyo,ne olmak istiyosun onu tam netleştir,hangi bölüm seni o yola götürür onu ögren ve elinden geleni yap.hepsi bu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okuldaki eğitimden okuyanın hevesi önemli.En iyi okula gitsen ilgin yoksa birşey olamazsın.Öğrenmeye hevesli insan okulda öğretilenle,kitaplarla sınırlı kalmaz araştırır.Ben aöf okuyup iyi yerlere gelen insanlar biliyorum.Aöf'ten sonra adam end müh. bölümüne,hukuk'a yüksek lisansa girmiş.Bunun sebebi hırs ve ilgi.İşletme ve iktisatla ilgili bilgiler okullarda çok sınırlı öğretiliyor.Yani okulda verilen eğitimle bir meslek kazanılmaz.Bir ders kitabı veya haftada göreceğin 3 saat muhasebe veya pazarlama yeterli değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.