Şimdi Ara

Bilkent Hukuk %100 vs Boğaziçi İşletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sene Başında Boğaziçi işletme hedefiyle geldim.Maddi durumumuz düşündürüyor.
    Bilkent %100 burslu hukuk mu yazsam Boun İşletme mi?

• Boğaziçi işletme yaz geç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • camelsever C kullanıcısına yanıt
    Maddi açıdan ailem zorlancak gibi burs bulmak şart oğlu şart
  • Boğaziçi işletme bilkenti havada karada döver bilkentte sınıfta paralılarda olduğu için sınavlar kolay olur rehavete girersin iyi eğitim alamazsın birde İstanbulda boğazın dibinde okumak bide ankaranın bozkırında
  • Bilkent hukukta mı sınavlar kolay olur .Pmden de konuşmuştuk önerilerin için saol bu arada,bilkent hukuk yaz geç.
  • Pm atar mısın boğaziçinde okuyan yakınım var seni bilgilendirirım

• Ebeci kullanıcısına yanıt
    Hocam bounda okuyor musunuz sorularım var da.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOĞAZİÇİ vs ODTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Boğaziçinde Okumuyorum Hocam , çok yakın bir abim boğaziçi işletmeyi kıl payı virgüllerle kaçırıp bilkentte %100 burslu iktisat bitirmişti sınavlarda rekabetin olmadığını,paralıların geçmesi için sınavların basit sorulduğunu , rehavete kapıldığını, bir soru daha yapıp boğaziçinde okusa hayatının çok daha farklı olacağını söylüyordu Mesela boğaziçnde her sınava ekstra zor bir soru konulur herkes yüksek aldığı için
    Teşekkür ederim hocam.
  • Bilkent hukukta sınavlar kolay molay olmuyor ve ücretli öğrenciler iyi eğitim alınmasını engellemiyor, nitekim ücretli öğrencilerin de sıralaması düşük değil. Belli ki aksini iddia eden arkadaş bilkent hukukta okumamakta, bilip bilmeden atıp tutmak ne kadar doğru? :) İşletme ve hukuk çok farklı bölümlerdir sizin hangisine daha çok ilginiz olduğunu belirlemeniz buna göre karar vermeniz gerekir.
  • bence sen hangisini istiyorsan onu yaz hem başarılısın imkanların az ise sabancıdan yada herhangi bi kurumdan karşılıksız burs alabilirsin burs olsun diye yazma puan iyi istediğin bölümü oku...

Biri gelse ve ''Bu dediklerinden dolayı Bilkent yazmıyorum'' dese başka okula gidip mutsuz olsa senin vicdanın rahat eder mi?

Veyahut şöyle soralım: Biri geldi sana ''Bu dediklerini bana kanıtlar mısın?'' dese kanıtlayabilir misin?

Benim anlamadığım nokta: Herkesin bir yakını bahsedilen okuldan nefret ediyor, bir kere de şansımıza okulda okuyup da okulunun kötü yanlarını 1. ağızdan anlatan denk gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzatayy -- 15 Temmuz 2015; 0:54:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebeci

Boğaziçinde Okumuyorum Hocam , çok yakın bir abim boğaziçi işletmeyi kıl payı virgüllerle kaçırıp bilkentte %100 burslu iktisat bitirmişti sınavlarda rekabetin olmadığını,paralıların geçmesi için sınavların basit sorulduğunu , rehavete kapıldığını, bir soru daha yapıp boğaziçinde okusa hayatının çok daha farklı olacağını söylüyordu Mesela boğaziçnde her sınava ekstra zor bir soru konulur herkes yüksek aldığı için

adam bilkent hukuk demis zaten iktisat dememis. bilkent hukuk paraliyi 28 binden kapatiyor, iktisat 240 bin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben senin yerinde olsam boğaziçini tercih ederdim çünkü bilkent iktisat 200 binlerde kapamış. ama maddi durumun gerçekten senin için büyük sorun oluşturacağına inanıyorsan bilkent hukuk yaz, hem seviyesi iktisatla karşılaştırınca daha yüksek hem burs imkanın olur.
  • Hocam bilkentle boğaziçi arasında bi kişi kalmıssa öyle 1. dereceden ağızdan kişiye falan gerek yok biri paralı üniversite biri devlet üniversitesi paralıda senin seviyende olmayan bir yığın zenginle okuyacaksın ve devlet okulunda kıyasıya kendi seviyendekilerle rekabet edeceksin
  • Bilkent Hukuk'u tercih ederim. Ücretlisi dahi 28.binden alıyor diye hatırlıyorum. Boğaziçi'nin, Bilkent'den tek avantajı İstanbul'da denize sıfır efsane bir manzarasının olması.

Şunu da unutma güzelliğe 40 gecede doyulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC7AB336F -- 15 Temmuz 2015; 22:54:43 >
  • Bilkent'te sınavlar kolay değildir parayla okuyor insanlar diye , ayrıca Boğaziçi İşletme ilgilisine daha iyi bir bölümdür.
  • Gerçekten çok garipsiniz ya..hayir işletme hedefiyle basladiysan o şekilde de bitirmen gerekir..yani maddi durum ile ilgili demiyorum. ..Koç işletme bilkent işletme ne güne duruyor(tam burslu)). ? Hukuk neree işletme nere bu arada bogazicinde okuyacak adam burssuz kalmaz..özelikle zorlanırim diyosan bunu referans gösterip başvuracabilecegin bi cok yer var hocana danışmalisin.. ama bana sorarsan devlet üniversiteleri özellere göre tam burslu da olsa daha avantajlı. .Çünkü ozellerde yine bi şekilde öğrenci SÖMÜRÜLUR..yemekhane cart curt daha sıkıntı. .boun e gitmelisin en azindan zorlamalisin yerinde olmak isteyen tonla adam var değerli kardeşim başarılar !!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Konuştuğum eğitimciler (Bundan 4 hafta önce Pdr diye kendimi yırtıyordum da eğitim politikaları ve bilimleri üzerine birtakım soruşturmalar.) bana: ''Bu sınav sistemi çok yanlış, onu geçtim eğitim sistemi zaten baştan aşağı yanlış. Ondan dolayı burda başarı veyahut zeka ölçümü yapılamaz.'' Konuştuğum herkes bu noktada birleşiyor. Şimdi sen gelmişin bana ''Boun'da rekabet var, Bilkent'in %80'i aptal olduğu için orda rekabet olmaz'' lafını ima ediyorsun.

Dershanede sayısallardaki bir kızımız Ygs'yi heyecanından kötü yaptı: 40k Sonra Lys'de toparladı 13k oldu.
    Kuzenim matematik ve sosyalin cevap kısımlarını karıştırdı ve sınavın sonunda farketti. Matematiği kodladı; ama sosyale yetişemedi: 15k. Lys'de toparladı 8k oldu.

(Bazıları bana laf atmadan söyleyeyim. Tm3: 2100 Boğaziçi Pdr'ye gidecektim; ama ekonomik sebeplerden Bilkent Uluslararası yazacağım. (Evet canım Pdr! İdeallerimiz vardı, eğitime adayacaktık kendimizi. Ama olmadı. Ne yapalım ailenin ekonomik durumu böyle olunca dostum.)

• Superkova kullanıcısına yanıt
    Yemekhanede tabildot öğün başı: 3,75 Paso yemekhanede yese: 337,5
    Ulaşım: Üniversitenin kampüs içi ve dışı ücretsiz servisleri var.
    Spor, müzik: Burdaki kurslar ücretsiz, seçmeli ders olarak da alınabiliyor.
    Kişisel okumalar: Milli Kütüphane'den sonraki 2. büyük kütüphaneye sahip. İstediğiniz kitabı getirtebiliyorsunuz. (1,5 ayda da olsa geliyormuş)

Okuulun vereceği burs: 610
    Kalacak yer: 2 kişilk yurt bedava

Sonuç olarak: Tabildot devlet üniversitelerine göre pahalı; ama ona rağmen diğer aktiviteler göz önüne alınınca sömürülme olmuyor.

Koç'u bilemem ama.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.