Yurt Dışı Uzaktan Çalışma Vergilendirme Sorunu!!
Arkadaşlar Merhaba,
Şu anda ABD'li bir firma ile mülakat aşamasındayım fakat vergilendirme sorunu bayağı aklıma takıldı. Mülakatta maaşımın ABD'de bir kesintiye uğrayıp öyle geleceği söylendi;fakat hesabıma düzenli aktarılan bir para girişinin Türkiye'de de vergi kesintisi olur sanıyorum(gelir vergisi)?? Ayrıca ABD'deki gross(brüt) maaşın neye göre kesintiye uğrayıp da Net maaşa dönüştüğü hakkında bir fikrim yok çünkü gelir vergisi yaşadığın ülkede olur, Ben ABD'de yaşamıyor iken oradaki brüt maaşım neye göre kesintiye uğrayacak ve bana NET olarak gelecek bilemiyorum???
Çevremden bildiğim kadarıyla Türkiye'de kendi şirketini açmanı isteyip, maaşı faturalandırılan bir hizmet gibi gösterip ihracat gibi yansıtıldığını duymuştum fakat benim bu görüştüğüm firmada herhangi bir billing usülü ile maaş verilmeyeceği, aksine direkt olarak paranın aktarılacağı söylendi.
Yurtdışına uzaktan çalışmada bildiğiniz gibi kendi sigortanızı vs yatırmanız lazım fakat hukukçu bir arkadaşa sorduğum kadarıyla kendini yurtdışındaki o firmaya bağlı göstermeden; ya da burada kendi serbest iş yapıyormuş gibi göstermeden direkt olarak sigortanı yatıramazsın dedi, iyice kafamı karıştırdı çünkü emekliliğimin de bir taraftan kesinlikle işlemesi gerektiğini düşünüyorum
Ulan zaten her tarafımız vergi olmuş, benim yurtdışından gelecek maaşımın da hayvan gibi kesintiye ugramasını istemiyorum, bu noktada destek olabiliecek tricky pointleri gösterecek bilirkişi arkadaşların yardımına muazzam ihtiyacım var,
Kripto cüzdan ile ödemenin mümkün olup olmadığını henüz firmaya sormadım fakat orada da eninde sonıunda kendi banka hesabıma bir şekilde o parayı aktaracağım. Yine dikkat çekip de beni vergiye tabi tutmasınlar??
Kısacası hem maaşımı vergi kesintisiz yurtdışından almak; hem de emekliliğim için sigortamın bir şekilde işlemesine ihtiyacım var. Nedir yolu yordamı, Tecrübeli uzaktan çalışan arkadaşlardan yardım talep ediyorum
Teşekkürler şimdiden
Ankara ve Kayseri'de Burs??
|
YENİ(0) BATARYA YARDIM
|
[TERCİH]İŞLETME(İNG) ACİL YARDIM
|
Watsapp güvenlik
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 148
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.293 (Bu ay: 50)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 79 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar