Erhan erkut da bir boş yapıyor (burada boş yapmış) bir mantıklı konuşuyor. Hayatımda balon olup olmadığına karar veremediğim 4 kişiden birisi (diğerleri Jeremy rifkin, Ray kurzweil ve Alphan Manas [bu sonuncusu %90 balon da neyse) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Econbender -- 20 Ağustos 2024; 14:50:16 > |
İktisata eğilim? (2. sayfa)
-
-
hahaha erhan erkut'u internet ünlüsü sanman zaten yeterli bir cevap oldu benim için ama açıklayayım, özyeğin'de tam burslu mühendislik okuyordum ve bu sene tm'de 3k yapıp işletmeye yerleştim anlayacağın iktisata da işletmeye de puanım yetiyordu birçok iyi üniversitede ve matematikle de aram hep iyiydi, bence senin bölümler hakkında biraz daha araştırma yapmaya ihtiyacın var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
genel olarak severim hocam, tutarsızlıklarına çok rastlamadığımdan herhalde sempatim var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F5265BA72 -- 20 Ağustos 2024; 14:52:13 >
Ben demedim google diyor. Hazreti Erhan Erkut bir dahakine tercih listeni doğru hazırlasın da boşuna özyeğinde tam burslu mühendislik okuyup işletmeye yerleşme.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yaptığı çok kıymetli işler var (özyeğin'de, bilkent'te çok iyi işler yaptı), ayrıca bayağı zeki bir adam ama bu fütürism işlerine göz kırpmaya başlayınca (gelecekte şu olacak bu olacak gibi tahminler ki bunlara son yıllarda akademiklinkteki Behçet hoca da girmeye başladı onda da benzer bir sıkıntı çıkmaya başladı) bir duraksıyorum. Üstüne bir de kariyer gurusu, kişisel gelişim üstadı tadında bir şeylere dönüşmeye başlayınca çekilmez bir hale geliyor
-
ders çalışmanın yanında araştırma yapmayı da bilmiyorsun yani, üzücüymüş :( bu kafayla eşit ağırlıkta 193k yapmana şaşırmadım. adamı tanımam etmem ama fikirleri kerteriz alınabilecek birisi.
o konuda haklısın hocam valla özyeğin'deydim ben de ismini çok duyuyordum. dediğin şeylere katılıyorum ama ben yine de dediği şeylere bi kulak veriyorum özellikle benim ilgilendiğim alanlarda belli bir deneyimi olduğu için.
Adam 1 tane öznel fikrini ortaya atıyor ve araştırmadan etmeden sadece herifin fikrini kabul edip tapılmasını, sorgulanmadan kabul edilmesini bekliyorsun. Kardeşim fikrim budur. Linkedine giriyorsun ekonomi iktisat ve işletme mezunlarının çalıştığı pozisyonlara bakıyorsun. Türkiye derecesi yapmış öğrencilerin tercihlerine bakıyorsun. Yurtdışına açılan kişilerin hangi bölümden mezun olduklarına bakıyorsun. Yüz yüze görüştüğüm kişilerden bazıları Lokman Ökten. Kendisi itü işletme mühendisliği mezunu. Düz işletme bölümü okuyan öğrencilerin matematik ve problem çözme alanında yeterli donanıma sahip olmadıklarını düşündü ve iktisatı önerdi. Boğaziçi iktisat mezunu, Rönesans holding ile yıldız holdingte çalışmış ve şuan yurtdışına yaşayıp p&gde çalışan adamın tek dediği şey; iktisatın ana dal olduğu ve alt dallarındaki işletme, maliye gibi bölümleri iktisat okuyarak zaten yapılabileceği. Elbette hayatını salt yksden ibaret sanan eleman kendi fikrini üretmek yerine üstün gördüğü birinin fikrine tutunarak ilerler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
sıkıntı yok dostum ben yatay geçiş veya çap yapma opsiyonuna sahibim ama görüyorum ki sende ciddi bir okuduğunu anlama ve yorumlama problemi var açtığın konunun altındaki yorumlara baktım türkçeden 13 yanlış yapmışsın ki dediğim şeyi kanıtlar nitelikte öncelikle şunu anlaman lazım erhan erkut'u tanımıyorum etmiyorum fakat fikirlerini dinlerim, o adamın fikrine tapmanızı niye bekleyeyim, banane böyle bir çıkarımda bulunman bile oldukça enteresan. bunun dışında belli ki yaptığın sıralamadan dolayı da komplekse sahipsin bu lafları iyi tanırım anlamadığım bir şekilde takılıp kalmışsın erhan erkut'a tabii ki deneyiminden ve yaşından ötürü benden çok daha iyi bir konumda ve benim de hedeflerim paralel olduğundan onu dinliyorum. son olarak iktisat bir bilim dalı, özel sektörde her ne kadar yaptıkları işler benzer olsa da iktisat teorilerle ilgilenir bilim olmasından ötürü; pazarlama, yönetim, insan kaynaklarıyla değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İKTİSAT OKUYAN PAZARLAMAYLA İLGİLENMEZ ONUN ALANI DEĞİL. TIPÇILAR MÜHENDİSLER İŞİ BIRAKSIN İŞLETMECILERIN ELİNDEN HER İŞ GELİR.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eastai -- 20 Ağustos 2024; 15:42:52 >
BEN YKS 2022 ÖĞRENCİLERİNDEN BİRİYİM. İLK SINAV SENEMDİ. PUANIMIN GÜZEL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. YANİ İSTEDİĞİM BÖLÜME YETECEK BİR PUAN ALDIM. AMA GEL GELELİM Kİ BAŞARILI SIRALAMAM UYMUYOR. ARKADAŞLAR 300'ÜN ÜZERİNDE BİR PUAN ALDIM. VE BAŞARI SIRAM 302K . AMA İSTEDİĞİM BÖLÜM 14 BİNLE ALIYOR. AKDENİZ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ. NİYE. NİYE BU KADAR ÇOK YIĞILMA OLDU. SİZ BU GENÇLERDEN NE İSTİYORSUNUZ. YA BİRAZCIK DÜŞÜNÜN YA. ÜLKE İLERİYE GİTSİN BİRAZCIK YER VERİLSİN YÖN VERİLSİN. ELİNİ KOLUNU SALLAYAN ŞU SINAVA GİREMESİN. Kİ BİZİMDE BAŞARI SIRALAMAMIZ ONLARA GÖRE YAPILSIN. BENİM SINAVA GİRDİĞİM OKULDA SINIFTA HATTA 2 TANE YAŞLI TEYZE 1 TANE YAŞLI AMCA VARDI. ONLARLA BENİM ŞEYİM BİR SAYILMAMALI. NİYE BARAJI KALDIRDINIZ. ALLAH BİN TÜRLÜ BELANIZI VERSİN. NİYE YANİ NİYE YAPTINIZ BUNU. NİYE BU KADAR ÇOK İNSANIN HAKKINA GİRİYORSUNUZ. NİYE BU KADAR ÇOK İNSANIN VEBALİNE GİRİYORSUNUZ. NİYE YAPIYORSUNUZ BUNU. BAZILARININ TEK KURTULUŞU OKUMAK. NİYE BUNU GÖZ ARDI EDİYORSUNUZ. NAPALIM A101E BİME ŞOKA GİRELİM BURGERKİNGE Mİ GİRELİM İSTİYORSUNUZ. ARTIK ONA BİLE GİREMİCEZ
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
anlamıyor ki işte, üzücü :( iyi bir sıralamam var diyorum istersem yatay geçişle iktisata da geçerim veya çap yaparım diyorum yine anlamıyor, yine anlamıyor... ben en iyisi seni bi tatile göndereyim 4 günlüğüne uzun uzun şu yazdıklarını bir düşün tamam mı abicim, belli ki kırılgan ve hassas birisin tanımadığın biriyle yaptığın ufacık bir tartışmanın stresini bile kaldıramayıp bu şekilde duygusal tepki verip parlıyorsun valla işin zor ne diyeyim.
hani ortalama unide asgarinin 2 katına çalışan eemciler olur ya ileride öyle olucam ve böyle biometrik fotomu linkedine koyucam 3/10 tiple
bu adamlar bu hayatta cehennemi yaşıyor. 4 sene boyunca zor derslerle uğraşmış sırf etiketi yok diye ytrrak yürek maaşlar alan adamlar, üstüne de 25 senedir falan yalnızlar
hahahahahaha delirdi
bu iyiydi
Merhaba. Siz Özyeğin Üni tam burslu (İngilizce) İnşaat Mühendisliğinde misiniz?
-
merhaba, buradaydım fakat bu sene bölümü bırakıp yks'ye tekrar hazırlandım şimdi ise ytü işletme'ye yerleştim.
Related field ise (finance, iktisadi alana kayan danismanlik divisionlari vs) yapabilir, capla direkt hard econ islerinin kilidi acilabilir
anladım hocam, teşekkür ediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X