genel olarak iktisata olan eğilimin işletmeye olan eğilimden daha fazla olduğunu görüyorum, sebebini pek anlayamadım kendi adıma ileride özel sektör düşünüyorum, bunun için pratik hayatta oldukça karşılığı olan işletme bölümü yerine çok büyük bölümü teoriden oluşan, gerçek hayatta karşılığı oldukça az olan iktisata eğilim neden bu denli fazla ben de tercih zamanı ikisi arasında kalıp işletmeye yöneldim fakat bu eğilimin sebebini merak ettim, açıklayan olursa sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İktisata eğilim?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
İktisatı biraz daha araştır, gündelik hayattan uzak demen çok yanlış. Aksine tam merkezde olan bir disiplin, sosyal bilim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yanlış anlamışsınız iktisatın kendisine gündelik hayata çok uzak demedim, yapısı gereği tam da dediğin gibi sosyal bilim olmasından ötürü iş hayatında pek de kullanmayacağın teorilerle dolu, direkt akademisyen olmayı hedefleyip bu işin bilimiyle uğraşacak olanları tenzih ediyorum ama özel sektör hedefleyip iktisat yazanların amacı ne bunu anlamaya çalışıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F5265BA72 -- 18 Ağustos 2024; 19:31:33 >
İktisadin modelleri gunluk hayattan gayet de uzak, senaryodan senaryoya inanilmaz tutarsızlıklar mevcut
hocam siz hatırladığım kadarıyla iktisat okuyordunuz yukarıda bahsettiğim durumun sebebi ne sizce? ve siz neden iktisatı seçtiniz? çoğu insanın bu konuda bilinçsiz tercih yaptığını düşünüyorum.
up
isletme bos bolum algisi var, benim gibi birinden tavsiye alip yazıyorsa cocuk ya sen biraz matematik de ogren diye iktisata kaydirilma ihtimali daha fazla. Bir de fazladan sayisal temele sahip cikmak bazi islerde (quantlik vs) + yaziyor, biraz daha fazla kartla mezun olmus oluyorsun. Ama gidip ben deterjan satıp hos bi maaş alicam diyorsan boun işletme>>>>econ mesela
Matematik öğren muhabbeti bence biraz doğru ya üst seviye matematik bilince problem çözme alışkanlığı falan gelişiyor deterjan satarken işe yaramaz da idari pozisyonlara geçildiğinde işe yarayabilir
doğru söylüyorsun hocam, gerçekten bunun payı var sanırım bakalım belki ileride çap düşünebilirim. bu arada pp'deki buckethead'i yeni fark ettim, respect
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F5265BA72 -- 19 Ağustos 2024; 2:36:59 > -
anladım hocam, teşekkür ederim.
-
Ya bence de dogru, eger ben bi 30 yila filan bilkent rektoru olursam korkunc curriculumlar gorceniz zaten (tum okula math hazirlik getirme planlarım var epfl in cms ini modifiye edip). Ama tum senaryolari toplayinca o ekstra mathin katkisi ile verdiğin efora bakinca arada cok ciddi bir orantisizlik var
İdari pozisyonlar diyince aklimda en top seviye executiveler canlaniyor, inan bana onların yarisi mba sonrasi matematigi 101de bile zor kullanir haldedir
Matematiği unutsalar bile kalıcı kazandırdığı bi analitik bakış açısı var ondan bahsediyorum
hocam iktisatı yan dal olarak yapmak mantıklı mı sizce, bunun bi getirisi olur mu?
evet katılıyorum, sınav zamanı matematiğe yoğun çalıştığım dönemlerde farkı hissediyordum zihnim daha keskindi.
Majora bağlı, en kotu vizyon katar, undergradda çok ağır şeyler yok çünkü, interm3diat theoryleri vermek bir muhendis icin cocuk oyuncağı
ana dalım işletme fakat mühendisliği bırakıp yerleştim işletmenin yanında iktisat yandalı yapmak işe alım konusunda ekstra bir katkı sağlar mı, duruma göre belki çap?
İktisat mezunu biri işletme mezununun bilgisine 1 stajla bile sahip olur fakat işletme mezunu biri iktisat mezununun yaptığı şeyleri yapamaz, alanı daha kısıtlı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
dediğin şey fazla iddialı olmuş, erhan erkut hocaya sormuştum bu soruyu o pek de böyle demiyordu.
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
İktisadin modelleri gunluk hayattan gayet de uzak, senaryodan senaryoya inanilmaz tutarsızlıklar mevcut |
isletme bos bolum algisi var, benim gibi birinden tavsiye alip yazıyorsa cocuk ya sen biraz matematik de ogren diye iktisata kaydirilma ihtimali daha fazla. Bir de fazladan sayisal temele sahip cikmak bazi islerde (quantlik vs) + yaziyor, biraz daha fazla kartla mezun olmus oluyorsun. Ama gidip ben deterjan satıp hos bi maaş alicam diyorsan boun işletme>>>>econ mesela |
Benzer içerikler
- diş hekimi doktor mudur
- medikinet kullananlar yorumları
- trigonometri fasikül önerisi
- 6 ayda derece yapılır mı
- 80 tyt 40 ayt kaç bin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X