Şimdi Ara

İl il İnternet Kullanım Oranları ve Yerel Seçim Haritaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgiye ulaşma imkanı ve yerel seçimler arasında bir bağlantı olduğu kanısındaydım ve bunu araştırmak istedim karşılaştığım haritalar cidden ilginç. Burdan yola çıkarak 'tarafsız' bilgiye ulaşım imkanları ile oy kullanılan partiler arasında bir kolarasyon olduğunu düşünüyorum. Sanırım internetin yaygınlaşmasıyla birlike yaşanan kültürel değişimler sonuçlarını diğer haritalarda da göstermekte.

İnternet Haritası:

Kaynak:
    http://www.webrazzi.com/2010/08/02/turkiye-internet-arastirmasi-detaylari/

Yıl Yıl Yerel Seçim Haritaları:
    2004

2007

2009

2014:
    Belli değil.

Bu konu siyasi olaylara kültürel pencereden bakmak amaçlı açılmıştır.Gündemdeki olaylara birde bu açıdan bakınız. Yorumlarınız değerlidir, umarım uzun soluklu ve önemli bir konu olabilir.

Düzenleme:
    Görseller düzeltilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rezilsiniz_DH -- 31 Mart 2014; 17:56:16 >

• Enteresan bir araştırma olmuş.

Ancak şu da var ki, internete ulaşımdan ziyade insanların çeşitli kaynakları okuyup kendi öz eleştirilerini yapabilmesi lazım. İnternette aşırı derece de bilgi kirliliği olmakla beraber, çok fazla taraflı yayın yapan yayın kuruluşu mevcut.

Hiçbir partiye yakın olmamakla birlikte, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim mitinglerinde;
    1) Başörtüsü yasağını biz kaldırdık.
    2) Şehit haberleri gelmiyorsa bizim sayemizdedir.

Bu açıkladığı iki madde ve cemaat'e yakınlaşması ile oylarının düşmesini, hatta İzmir'i bile kaybedeceğini düşünmekteydim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machon -- 1 Nisan 2014; 4:57:42 >
  • AKP seçmeninin %80 i internet kullanmıyor zaten bilinen bir şey bu.Geri kalan %20 si zaten çıkarcı kesim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taze araştırma olmuş, internet yaşamımızda kaç günlük iş ki?
    Şaka bir yana artık yüzlerce sayfaya ulaşan seçim konularının birisinde bir araştırma gözüme ilişmişti. Oy dağılımı ve şehirdeki ( veya bölgedeki ) kitapçı dükkanı sayısı gibi bir şeydi, yukardaki araştırmanın babası sayılır ve hatırladığım kadarıyla da o da benzer sonuçlar vermişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Taze araştırma olmuş, internet yaşamımızda kaç günlük iş ki?
    Şaka bir yana artık yüzlerce sayfaya ulaşan seçim konularının birisinde bir araştırma gözüme ilişmişti. Oy dağılımı ve şehirdeki ( veya bölgedeki ) kitapçı dükkanı sayısı gibi bir şeydi, yukardaki araştırmanın babası sayılır ve hatırladığım kadarıyla da o da benzer sonuçlar vermişti.

Neommy senin gibi biri de böyle araştırmadan haritalara inanıyorsa vay ki vay
    Dün yine o paylaşılan harita sonrası şöyle bir mesaj yazmıştım.Seçim sonrası ortaya çıkan haritadan daha güvenilirdir.
    quote:

http://cerenturkay.blogspot.com.tr/2012/08/turkiye-okuma-kulturu-haritas-turkey.html
    Yukarıda ki sitede birden çok harita bulabilirsin ama şu senin verdiğin ile ilgili bir de TÜİK verilerine bakalım.
    Bir Yıl İçinde Ortalama Okunan Kitap Sayısı;

- - -
    Boş Zamanlarında Ne Yapıyorsunuz Sorusu üzerine harita;

Not:Artık şu yaftalama muhabbetlerini kesin.AKP'nin oyu 5 milyon artıyorda o kadar CHP+MHP desteklerinde ikisinin oyu 3,5 milyon artıyorsa muhalefet partilerini destekleyen arkadaşlar bunun nedenlerini sorgulasın.KK ve Bahçeli ile bu iş yürümez.Aylardır revizyon şart diyoruz ama halen daha yok orası cahil yok burada insanlar okumuyor yok Aziz Nesin mesajları.Komik olmayın ya.İğneyi bir kendilerine dürtsünde çuvaldıza sıra gelir..

• Galiba aynı olaydan bahsetmiyoruz.
    Haklısın bir yere kadar, görsel tarafım çok zayıftır haritaya bakmadım bile bu yüzden, ama altındaki yazıları okumuştum, yazılar kolay kaçmaz. Benim sözünü ettiğim çok daha basit bir tablo gibiydi ve faal kitapçı sayısı gibi birşeydi. Senden bir cevap ona gelmiş olsaydı dikkatimi de çekerdi, ama böyle bir cevap gelmedi.
    Bul araştırmayı deme zaten seçimi ciddi izlemiyorum, konuları da füze gibi gidiyorlar maşallah, arasıra takılıyorum millete o kadar.
  • Bence 2. harita dürüst illeri gösteriyor
  • kitap okuyorum demekle olmuyor, talep olmayınca arz da olmuyor ki bu harita oluşuyor. lafta herkes deli gibi kitap okuyor zaten.
    eleman demiş halep'te 70 arşın atlarım diye, aha halep oradaysa arşın da burada, bakalım nerede kitap okuma talebi varmış.

şöyle otlansın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 1 Nisan 2014; 20:23:58 >
  • Otlansin ağustos cumhurbaskanliginin isaretini verdi.ya bu olay kitap degil.hitap.ha niye mugla hemen hemen tüm ilceleriyle chp aldi?izmir bile dagildi muglada oyle ch havasda yok ben bir aciklama getiremedim.diger yerlerde oturan adkadaslar aciklarsa iyi olur.keza aydin hic kilicdaroglu ugramadi bile desem yeri.

• Yerel seçimlerde, örgütlenme ve çevre sahibi olma gibi faktörler önemlidir. Felanca parti kazanırsa, bizede aş düşer hesapları yapılır çoğu yerde. Heryerde değil ama çoğu yerde şahsi menfaatler doğrultusunda insanlar oy kullanıyor. Tabii ideoloji kurbanı, fanatik kesimlerinde olduğu yerler vardır. Belediyeler, buraların yollarını altından, ağaçlarını gümüşden de yapsa, yine fanatikliğini konuşturur.
    Anadoluda, '' nacak '' kelimesinin anlamını bilmeyen, diplomalı cahillerin seçim kazanmayı hayal etmeside traji komiktir. Talip olduğu bölgeye, kültüre, insanlara çok uzaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Bence 2. harita dürüst illeri gösteriyor

Anadolu çocuğu yalan söylemez
  • 500 bin TC Nolu mobil Suriyeli olduktan sonra istediğiniz haritayı çıkarın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce de ders kitabı dışında kitap basım/satımının yoğunluğu üstüne bir araştırmaya denk gelmiştim, hemen hemen aynıydı sonuçlar. Pek şaşırtıcı gelmedi.

• Konuya faydası olan herkese teşekkürler, 2014 yerel seçim haritasını da yakında eklerim. İstatistik mini etek gibidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.