Ürün tutarını ve harçlarımı aldım. Buraya yazmak istedim. Konu sonuçsuz kalmasın. |
İlamlı İcra Takibi Hk. Yardım (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Neler oldu neler bitti detaylı anlatır mısın ?
-
Başvurudan sonra ödeme icra emri gitti firmaya. Borçlu, elinde ürün olmadığından rayiç bedel tespiti istedi.
İİK madde 24’e göre rayiç bedel tespiti “Hükmolunan taşınırın değeri, borsa veya ticaret odalarından, olmıyan yerlerde icra memuru tarafından seçilecek bilirkişiden sorulup alınacak cevaba göre tayin edilir.” ifadesine göre icra dairesi, ticaret odasına yazı yazdı. Ticaret odası fiyat veren firma olmadığı için rayiç bedel tespitini yapamıyoruz diye yanıt verdi. “Ürün popüler bir ürün, heryerde satılıyor.” yazılı fiyat alınamıyorsa, internet sitelerinden bile fiyat alabilir oda diye belirttim.
Daha sonra bende tekrar bilirkişi talep ettim. İcra dairesi, ödeneceği gün fiyat internet üzerinden belirlenir, aynı gün ödemesi yapılır diye cevap verdi. Karşı tarafın avukatıyla görüşüp rayiç bedel tespiti yaptık, en sonunda bedelin tamamı icra dosyasına yatırıldı.
Bende başvuru yapıp kapak hesabı istedim. Mahkeme kararında belirlenen tutar kesilip geriye kalan tutar(enflasyon sebebiyle olan tutar) ve harçlar hesabıma yatırıldı. Benden %2 cezaevi yapı harcı kesildi. Nakit olarak ödenen bedellerden kesilir. Kesilmesi de normal, hak yerini buldu. Ben davamda haklıydım. En önemlisi bu. Tavsiyem hakkınızı sonuna kadar arayın.
Bu arada firma ülkenin sayılı firmalarından…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gross -- 5 Nisan 2024; 0:18:7 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
İlamlı icra ile ilgili süreci herkeste farklı işliyor sanırım. Bir pm attım hocam size.
-
Benzer bir konuda yardım lütfen. Satın aldığım ürünü iade etmek istedim. Firma iadeyi reddetti. Tüketici hakem heyeti lehime karar verdi. 3 hafta önce karar tebliğ edildi. Ürün 2300 TL. Kararı firmaya bildirdim ilgilenmediler. İcra dairesine gittim EK1 formu doldurup ilamlı icra takibi açmam gerekiyormuş. İnternetten baktım icra başlatmak için 714 lira gibi bir masraf çıkıyor.
- Bu iş nasıl olacak?
- 714 lirayı icra dairesine peşin ödeyip karşıdan talep mi edeceğim?
- Örnek doldurulmuş EK 1 formu atabilecek var mı?
- Teşekkür.
-
Uyap Vatandas üzerinden mobil imza ile veya e imza ile icra başlatabilirsin
Ekleme : Aşağıdaki mesajlara bakınız, icra acılmıyormus
-
Hocam yanlış değilsem en son UYAP vatandaş üzerinden icra takibi başlatılamıyordu? Yeni mi geldi bu özellik?
-
Doğrudur hocam avukat olmayanlar başlatamıyor, dosya açıldıktan sonra e-imza’yla dosyaya dilekçe eklenebiliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam ben daha önce mobil imza ile Uyap üzerinden dava açmıştım ama icra mahkemesi özelinde dosya başlatılamadığını bilmiyordum @calmdownbro @gross Simdi sizlerden duydum
-
İşler için e-imza’m vardı. Hatırlıyorum o dönem icra davası açamamıştım hocam. Daha sonra sistem değişmiş olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam ben yakın zamanda mobil imza ile dava açtım ve davam sonuçlandı hatta
https://forum.donanimhaber.com/askerlikten-dolayi-durusma-tarihi-nasil-one-alinir--156444253
https://forum.donanimhaber.com/asliye-hukuk-mahkemesi-gerekceli-karar-ne-zaman-yazilir--157760691
He ama eğer diyorsanız ki diğer mahkeme türlerinde acilabiliyor ama icrada acilmiyor işte onu bilmiyorum doğrusu
-
Mesaj silmeye gerek yok, düzenledim ilgili mesajı.
-
Ben daha yeni ilamlı icra takibi açtım. Olayı özetliyim. Digitürk bana çakallık yaptı, üyelik bitiminde fazla fatura kesiyorlar. 200 lira civarında idi. Bende tüketici hakem heyetine başvurdum. (Not: İkamet ettiğiniz yerdeki tüketici hakem heyetine başvuracaksınız. İnternetten başvuru yapabilirsiniz.) Tüketici hakem heyeti beni haklı buldu. Hem SMS olarak bilgi veriyorlar hem eve tebligat geliyor. Ama sonuçlanması 2-3 ayı buluyor. Tüketici Hakem Heyeti 200 liranın geri ödenmesine karar verdi. Digitürk 1 ay sonra beni aradı İBAN istedi. Vermedim. Gittim icra dairesine dilekçe, kimlik fotokopisi, tüketici hakem heyeti kararını vererek ilamlı icra takibi başlattım. İcra dairesi bana iki tane tane iban numarası verdi. Bu ibanlar icra dairesinin ibanı. Bir ibana 427 lira icra harcı yatırdım. Diğer ibana 10 lira elektronik tebligat masrafı yatırdım. Normal kişilere yapılan tebligat 175 lira fakat şirketlere elektronik tebligat yapılıyor 10 lira. İcra Dairesi de Digitürke tebligat gönderdi, 7 gün içinde ödemek zorundalar. Tüketici hakem heyeti kararı olduğu için itiraz da hakları yok. 2 gün sonra ödediler. Normalde borç 200 liraydı fakat icra masraflarını da ödemek zorunda kaldılar 650 küsür lira ödediler. Parayı bana değil icra dairesine ödediler, icra dairesi parayı bana gönderdi. Dosya kapandı.
-
hocam,
aynı şekilde bir firmaya icra gönderdim. Firma parayı icra dairesine ödedi.
İcra dairesi parayı sizin hesabınıza mı iletiyor? başvuru sırasında belirttiğiniz iban a mı iletiyorlar? yoksa tekrar icra dairesine mi gitmek gerekiyor?
-
Evet icra dairesi aynı gün hesabıma gönderdi.
-
Hocam aynı şey başıma geldi firmadan ürün satın aldım sonra stokta yok tedarik edemiyoruz diyerek kendileri iptal etti ilk olarak nasıl bir kanıt alabilirim firma e-posta yollamıyor arayıp talep etmeme rağmen bana sadece whatsapptan yazmışlar sizin tarafınızdan iptal edildi gibi yalan bir şekilde
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X